Haberler

Talat: Uluslararası Toplumu Çözüm İstediğimize İkna Etmeliyiz

Güncelleme:

Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen, 'Kıbrıs Müzakereleri ve Çözüm Süreci' konulu konferansta konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Eğer biz uluslararası toplumu çözüm istediğimiz konusunda ikna edebilirsek Kıbrıs Rum tarafının baskı altına alınması mümkün olabilir ve ilerleme sağlanabilir" dedi.

Konferans için kente gelen KKTC 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, rektörlük önünde üniversitenin kız öğrencilerinden oluşan Ana Mehteran Takımı'nın gösterisi ile karşılandı. Gösteri sırasında bayrak flama taşıyan öğrencilerden Ezgi Ergün, baygınlık geirdi. Ergün'e çevredekiler müdahale etti. Kısa sürede kendine gelen Ergün, daha sonra alandan uzaklaştırıldı.

Konferansta konuşan Talat, Kıbrıs Türk tarafının Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası hukukun dışında olduğunu, bundan kurtulması için Ada'daki çözüm noktasında aktif ve dinamik bir çalışma içinde olması gerektiğini söyledi. Talat, şöyle dedi:

"Çok aktif olarak çözüm için çaba ortaya koyması lazım. Dünyaya, 'Çözümü istemeye devam eden taraf Kıbrıs Türk tarafıdır' demek ve dünayayı ikna etmek durumundadır. Tabii ki çözüm tek taraflı olmaz. Ama Kıbrıs Rum tarafı unutmayın uluslararası bir aktördür. AB'nin ve BM'nin küçük bir ülkesidir. Eğer biz uluslararası toplumu çözüm istediğimiz konusunda ikna edebilirsek Kıbrıs Rum tarafının baskı altına alınması mümkün olabilir ve ilerleme sağlanabilir. O yüzden bugün olmayan, ama olması gereken şey o dur. Yani 2010 yılında bıraktığımız yerden daha ileriye gidebilmemeiz için, 'Ne yapalım Kıbrıs Rum kesimi çözüm istemiyor' demek bizi kurtarmıyor. 'Bunlar da çözüm isterse biz çözüme hazırız' demek çözüm yolu değil. Bizim bunu ispat etmemiz lazım."

Talat, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Talat'a plaket hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mehmet Ali Talat Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title