Haberler

Talat Dinçer Rakipsiz Aday

Mersin esnafı bu pazar yeni birlik başkanını seçecek.

Mersin esnafı bu pazar yeni birlik başkanını seçecek. Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin olağan genel kurulu 11 Mayıs Pazar günü yapılacak. Yaklaşık 550 delegenin 80 bin esnaf adına oy kullanacağı genel kurulda, üçüncü kez başkanlığa aday olan Birlik Başkanı Talat Dinçer'e rakip çıkmadı.

Bünyesinde kurulu bulunan 72 mesleki oda ve 80 bin kayıtlı üyesi ile Mersin'in en önemli kurumlarından biri olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (ESOB) olağan genel kurul toplantısı 11 Mayıs 2014 Pazar günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Genel kurulda 72 mesleki odanın başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 550'ye yakın delege oy kullanarak 4 yıl daha hizmet verecek yeni yönetimi belirleyecek. İki dönemdir Birlik Başkanlığını yürüten Talat Dinçer, üçüncü dönem için de aday oldu. Şu ana kadar karşısına rakip çıkmayan Dinçer'in, seçime tek aday olarak girmesi bekleniyor.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer, genel kurul ve adaylığıyla ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. Bünyelerinde kurulu 72 meslek odasının genel kurullarını tamamlamasının ardından, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu gereği, pazar günü birliğin genel kurulunun yapılacağını belirten Dinçer, yapılacak seçimlerde bir hizmet dönemi için daha göreve talip olduğunu söyledi. İki dönemdir Birlik Başkanlığı yaptığını anımsatan Dinçer, bu süre içerisinde 72 mesleki odanın tespit edilen sorunlarıyla birebir ilgilendiğini, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iyi ilişkiler içerisinde esnafın sorunlarına çözüm ürettiğini ifade etti. Dinçer, özelikle Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun esnaf teşkilatına olan yakınlığıyla yerelde yumak haline gelen sorunların bir bir çözüme kavuştuğunu kaydetti.

DİNÇER TEK ADAY

Pazar günü yapılacak seçimlerde şu ana kadar kendisi dışında herhangi bir oda başkanı ya da yöneticisinin adaylığını açıklamadığını dile getiren Dinçer, "Biz göreve geldiğimiz andan itibaren tüm teşkilatımızı kucakladık. Çamlıyayla'dan Anamur'a kadar geniş coğrafyada kurulu mesleki odalarımızın sorunlarına imkanlarımızı zorlayarak çözüm ürettik. İlçelerde, ilçenin mülki ve yerel amirleriyle görüşerek sorunları çözüme kavuşturduk. Esnaf teşkilatını kamuda başköşeye oturttuk. Özelikle Sayın Valimizle tüm ilçelerimizi ziyaret ederek, esnafımızın sorunlarını yerinde tespit ettik ve çözümünü yine yerinde ürettik. Genel idare merkezli sorunlarımızı da yine Bakanlarımız ve milletvekillerimiz kanalı ile çözüme kavuşturma konusunda gerekeni yaptık" dedi.

Görevi süresince idari boşluk oluşturmadan her oda ve her üyeye eşit hizmet verdiklerini vurgulayan Dinçer, "Tüm teşkilatımızla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettik. Teşkilatımızda herhangi bir kırgınlık ve küslük yaratmadık. Her odamıza ve üyemize eşit mesafede olduk. Esnafımız, odalarımızla dayanışma ve kaynaşmayı en üst seviyelere taşıdık. Birliğimize bağlı tüm odalarımız ve üye esnafımız bunun farkında. Esnaf teşkilatını kenetlendirdik. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bizlere verilen güvene sonuna kadar layık olmaya çalışacağız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talat Dinçer Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title