Haberler

Takdirlik Öğrencilere Yaz Kampı

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Mersin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesine yönelik ilk kez düzenlenen yaz kampına 77 ilköğretim öğrencisi katıldı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Mersin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesine yönelik ilk kez düzenlenen yaz kampına 77 ilköğretim öğrencisi katıldı.

İlçeye bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi'nde bulunan Barbaros Otel'de başlayan yaz kampı ile ilgili olarak konuşan Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, "Derslerinde başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği bu kamp güzel bir imkan. Kampa katılan çocuklarımızın bazıları deniz ile ilk kez tanıştı. Bu yıl iki dönem düzenlenecek kampı gelecek yıldan itibaren daha çok başarılı öğrencilerimize ulaşarak onlara karne ödülü olarak yaz kampı hediye edeceğiz." dedi. Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Barbarossa Otel'in sahibi Hüseyin Çalışkan ise, "Herkes gibi çocukların da tatil yapmaya hakları var. Bu proje kapsamında öğrencilere karne hediyesi olarak 5 günlük kamp hediye edilmiş. Biz de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güzel bir tatil yapmaları için otelimizi açarak konaklamalarını sağladık, başarı ödülüne katkı sunduk. Otelimiz 5 gün süreyle çocuk sesi ile şenlendi bu duyguyu destek vererek tatmak gerekir." diye konuştu.

Mersin İzcilik İl Temsilcisi Mehmet Beşir Yavuz ise derslerinde başarılı ancak ekonomik yönden yoksun öğrencilerin ödüllendirilmesine yönelik düzenlediği kampa, Akedeniz, Yenişehir, Mut ve Çamlıyayla ilçelerinden takdir alan toplam 77 öğrencinin katıldığını dile getirdi. Kampa katılan öğrencilerin birçoklarının ilk kez denizle tanıştıklarını dile getiren Yavuz, "Takdirli öğrencilerimiz liderleri eşliğinde sabah yataktan katlıklarından itibaren denize girerek tatil yapma imkanı buluyorlar. Ayrıca, futbol, basketbol, voleybol oynayarak halk oyunları öğreniyorlar. Ayrıca, tekne turuyla bölgenin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi edinmiş oluyorlar. Kamp süresince arkadaşlık kurmayı, paylaşmayı birlikte hareket etmeyi öğreniyorlar.

Çamlıyayla ilçesinden kampa katılan Gülsüm Çakmak isimli öğrenci ise daha önce hiç denizi görmediğini, ancak kampa katılınca denizle tanıştığını liderleri sayesinde yüzmeyi de öğrendiğini söyledi. 5 günlük kampta hiç tanımadığı kişilerle tanıştığını ve arkadaşlık kurduğunu belirten Çakmak, derslere daha çok çalışıp bu kamplara yine gelmeyi istediğini belirtti.

Yenişehir ilçesinden katılan Öznur Sebu'da, ilk kez ailesinden ayrı kalmalarına rağmen liderleri sayesinde onları hiç aramadıklarını vurgulayarak, "Anladık ki, ailemiz olmadan da bir şeyler başara biliyoruz ve kendimize öz güvenimiz geldi. Kampa katılmaktan çok keyif aldım. Gelecek yıl ki kampa katılmak için daha çok hırslandım." ifadelerini kullandı. Kampa katılan Dilaycan Uslu Şen, "Yıl boyunca derslerden başımızı kaldıramamıştık. Çok çalışmanın ödülü olarak kampa katıldık. Kampta çok güzel gün geçiriyoruz, çeşitli sportif aktivitelere katılıyoruz. Hiç tanımadıklarımla tanıştım ve kaynaşma fırsatı yakaladım." derken, Mut ilçesinden katılan Şahin Şimşek ise, "Kamp sayesinde çok arkadaşım oldu. Yüzmeyi de burada öğrendiğini, Kızkalesi'nde kamp yapacağımız aklıma bile gelmedi. Ancak gördüm ki, birçok insanın rüyasında bile göremediği tatil karne hediyesi olarak bize sunulmuş. Turistik Kızkalesi'nde 4 yıldızlı otelde tatil yapmak herkese kısmet olmaz. Ancak bize oldu bu imkanı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kulandı.

Kampa katılan öğrencilere kampın son günü tekne turu yaptırılarak Kızkalesi gezdirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kızkalesi Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title