Haberler

Takas Edilen IŞİD Militanı Türkiye'ye Minnettar

Güncelleme:

Türkiye'nin, IŞİD'in elindeki 49 rehineye karşılık takas ettiği militanlardan biri olduğunu söyleyen Yemenli El Şaruri,Türklerin kendilerine çok iyi davrandığını söyledi.

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesi, ilk kez bir IŞİD militanın, "Türkiye ile örgüt arasında yapılan büyük rehine takasının" arka planını anlattığını yazdı. Gazetenin görüştüğü, El Mikdad el Şaruri adlı Yemenli militan, Musul Başkonsolosluğu'nda rehin alınan 49 kişiye karşılık, kendisi ve diğer cihatçıların Şanlıurfa'da tutuklu bulundukları hapishaneden salıverildiğini söyledi. El Şaruri, Türk yetkililer için "Bize çok iyi davrandılar, çok naziktiler" dedi.

Başkonsolosluk çalışanları ve ailelerine karşılık bazıları Avrupa Birliği vatandaşı 180 kadar IŞİD militanının salıverildiğini belirten Times'ın haberi özetle şöyle:

HALEP'TE YAKALANDI, TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

"Yemen'de doğan El Şaruri, babasının imamlık yaptığı Suudi Arabistan'ın Şaruri kasabasında büyüdü. İki yıl önce Suriye'ye gidip El Kaide'yle bağlantılı El Nusra Cephesi'ne katıldı. Ardından grubun rakibi IŞİD'in saflarına geçti. Bu yıl Halep'in bir köyünde Özgür Suriye Ordusu'yla savaşırken tutsak alındı. Temmuz sonlarında onu yakalayan grup, önce Suudi istihbaratına teslim edileceği tehdidinde bulundu. Ancak Şaruri Türkiye'ye gönderildi ve Şanlıurfa'daki bir hapishaneye götürüldü.

"IŞİD militanları, 20 Eylül'de Musul'da rehin alınan 49 konsolosluk çalışanının serbest bırakıldığı saatlerde Twitter'da Şaruri'nin serbest kalmasını kutladılar. Bu zamanlama, Türkiye'nin bir takas anlaşması yaptığı iddialarına yol açtı. Amerikalı ve İngiliz yetkililer böyle bir takasın adam kaçırma ve terörü teşvik edeceği uyarısında bulundu."

"BASKI YAPMAK İÇİN TÜRK DİPLOMATLAR ESİR ALINDI"

"Irak'ta olduğuna inanılan Şaruri sosyal medya aracılığıyla Times'a konuştu ve 'IŞİD'den benimle birlikte çok kişi tutuklandı. Sayısını bilmiyorum. Bu yüzden IŞİD'deki kardeşlerim bizim serbest bırakılmamız konusunda Türkiye'nin Özgür Suriye Ordusu'na baskı yapmasını sağlamak için Türk diplomatları rehin aldı. Allah'a şükür sonunda da öyle oldu' dedi."

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o dönem rehinelerin gizli bir operasyonla kurtarıldığını söyledi ve bir takas anlaşması yapıldığını ima etti. O zamandan sonra Türkiye, Avrupalı müttefikleriyle anlaşmasının ayrıntılarını konuşmayı reddetti. Bir İngiliz hükümet yetkilisi, 'Bir kaç kez ricada bulunmamıza rağmen Türkiye, yabancı ülke vatandaşlarının dahil olduğu herhangi bir takastan söz etmedi. Ama hepimiz cumhurbaşkanının açıklamalarını gördük' dedi."

"Times'ın ulaştığı listede takasla serbest kalan IŞİD militanları arasında 2 İngiliz, 3 Fransız, 2 İsveç, bir Belçika ve 2 Makedonya vatandaşı da bulunuyor."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Musul Times Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (7)

doğrular rahatsız etmesinmobilWeb@haberler.com:

Bunda şaşılacak birdurum yok çünkü demokratik devletiz, adaletli devletiz ayakları ile bu vatanın öz evlatlarını şehit eden soysuzlara bile paşalar gibi bakıp besliyoruz hiç olmazsa bu yapılan iyilikleri inkar ederek nankörlük etmiyor haksızmıyı

2
5
yanıtYanıtla
RuzgarMobil-ANDROID:

Ayrıca bonus olarak silahlandirip gönderildiler.

5
1
yanıtYanıtla
Gercek:

Israilin Türkiye yi karalayip Ilerinde Bölünmesi icin Planlari, Dünya diyecekkki, Tüm Dünya Terör Türkiyeye karsi birlesti diyecekler. Israil Terör devleti diye heryde konusulmali, Türk Milli basindalar Israilin Filistine ne yaptigini herzaman yazmali

2
3
yanıtYanıtla
yyyyy:

hani takas yoktu

3
2
yanıtYanıtla
pehhMobil-ANDROID:

40 bin kisiyi katledene iyi davraniyorlar sanami davranmayacaklar.?!!!

1
3
yanıtYanıtla
s a vmobilWeb@haberler.com:

Turkiye cok ii bir ulke herkes saygi duymali serefli ay yildizi dalgalannali bu canlar vatana vatan sag olsun

1
2
yanıtYanıtla
demhat:

kesinlikle sırg kürtler için sizleri akp yönetimi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title