Haberler

Suruç'ta Kobanê Halkına Destek Yürüyüşü

Güncelleme:

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve ona bağlı grupların Kobanê'ye saldırısı tüm şiddetti ile devam ediyor. Bu saldırılara karşı Kobanê halkı seferberlik ilan ederken, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) de Suruç'ta destek amaçlı eylem düzenledi.

Kobanê'deki "seferberlik" çağrılarına destek veren Suruçlular önde kadınlar ellerinde "Berxwedana Rojava, berxwedana netawaye", "Destansı yürüyüşün özüdür Rojava" ve "Kobanê dergûşa meşa azadiyê ye" yazılı pankartlarla arkada ise erkekler BDP ilçe binası önünden başlattıkları yürüyüşü Atatürk Bulvarından geçerek Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüş boyunca sık sık, "Bijî berxwedana YPG", "Bijî berxwedana Rojava", "Bê serok jiyan nabe" ve "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganları atıldı.

ERKMEN: 'SESSİZ KALINMASI DURUMUNDA EYLEMLERİMİZ MEŞRUDUR

IŞİD'in Musul saldırısı ve Rojava'ya karşı tasfiye amaçlı saldırısının planlı bir harekat olduğunu kaydeden BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, Rojava devriminin yıldönümü olan 19 Temmuz'un yaklaştığını, devrimi tasfiye etmek isteyen güçlerin saldırılarını arttırabileceğine işaret etti. Erkmen, "Uluslararası güçler ve AKP iktidarı eskiden olduğu gibi şimdi de faşist ve çeteci güçlere karşı sessiz kalıp destek verdikleri sürece bizler açısından yapılacak her türlü eylemin meşru sayılacağını tüm dünya kamuoyuna bir kez daha belirtmek isteriz" diye konuştu.

'KOBANÊ HALKIYLA AYNI KADERİ PAYLAŞIRIZ'

AK Parti Hükümetinin Kobanê'ye saldırı için sınırdan geçenlere göz yumduğunu kaydeden Erkmen, "yol geçen hanına" döndüğünü belirttiği sınır adresini de verdi. Girişlerin Birecik'in Mezra köyünde gerçekleştiğini öne süren Erkmen, "Bu devam ederse bütün insanlıktan, barıştan, onurlu birliktelikten yana olan tüm demokrasi güçleri ile Kürt halkı IŞİD'in girebileceği her yerde, ülkede sınır güvenliğini sağlayabilecek güçteyiz. Bizi buna mecbur kılmasınlar. Bu infazlar devam ederse çekilen tel örgülerin meşru sayılmayacağı, Kobanê halkıyla aynı kaderi paylaşacağımız bilinmelidir" diye konuştu.

Açıklamada, Rojava için Şanlıurfa genelinde düzenlenecek yardım kampanyasına katılım ve duyarlılık çağrısı da yapıldı. Daha sonra kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ak Parti Rojava Erkmen Işid Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title