Haberler

Suriyeliler Kepenk İndirdi

Güncelleme:

İzmir'in Basmane semtinde Suriyeliler tarafından açılan işyerleri, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki geri kabul anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından, birer birer kapanmaya başladı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İzmir'e gelen, ellerindeki birikimleriyle kendilerine işyeri açan Suriyeliler kepenk indiriyor. Mülteci nüfusunun yoğun olduğu Basmane ve çevresinde; lokantıcıdan tatlıcıya, telefoncuya, baharatçıya kadar, Suriyeliler'in hem kendilerine ait olan, hem de Türk vatandaşları ile ortak işlettikleri onlarca iş yerinden geriye, az sayıda mekan kaldı.

KAÇAK GEÇİŞLER DURUNCA TOPU ATTILAR

Bu duruma yol açan en büyük etken ise Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki geri kabul anlaşmasının, geçen 20 Mart'tan itibaren yürürlüğe girmesiyle, Yunan adalarına geçmek için Basmane semtini üs merkezi gibi kullanan Suriyeliler'in buradaki nüfusunun azalması oldu. Ellerindeki son paralarını da tüketen Suriyeli esnafın, kepenk indirmekten başka çaresi kalmazken, işyerlerinin kapılarında devren satılık ilanları yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Türkiye İzmir Politika Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

GEBERSİNLER:

BETER OLSUN HAİNLER SEN DEVLETİNİ SAT GEL SONRA BİZDEN ACIMA BEKLE OLDU

12
7
yanıtYanıtla
sakın yemeyin kokuyor:

uçurumdan aşağı uçuruyorsunuz, fransızlar da güney sınırımıza yerleşti, kürtlere yeni devlet kurduruyor, . . . . . . Allah bir an önce sonunuzu getirsin, . . . . .

14
3
yanıtYanıtla
devleti doyuramassın batarsın çalışma:

herşey vergi olunca paramı dayanırhepside ucube paralar: 1-odaya kayıt sorma ver parası 2-esnaf sicile kayıt asla soramassın ne işe yaradığını parayı vereceksin. . 3- belediyeden ruhsat harcı damga vergisi ver. 4-ilan reklam yine damga parası. 5-itfaiyeden açma ruhsatı para vereceksin sus. 6-akciğer homoroit gibi tuhaf muayene sağlık raporu doktor kontrolü sus prayı ver. . gelir vergisi ayakkabı kutusuna. muhasbeciye yıllık para toplam sermayen devlete gitti. . enayide değiliz ver bubam ver doymazlara

11
1
yanıtYanıtla
muhasebe çalışanı:

ulan görende her ay aynı parayı veriyon zanneder kimsenin vergi verdiği yok ama son model arabalar tatiller işçi üzerinden para kazanmalar

yanıt3
yanıt3
FALSOCU:

AZ DAYANIN ŞU MİT KADROSU DEĞİŞSİN ORDA KİLER NEREYE KAÇACAK ÇOK MERAK EDİYORUM. DERİNLİK GERİ GELİYOR ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ. OLACAK DEVLET. AKP DEMİYORUM DEVLET DİYORUM. GÜMRÜKLERİ TUTUN DA GİZLİ KAÇIŞLAR OLABİLİR.

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title