Haberler

Kürtlerin İkiz Kulesi Savaşa Rağmen Yükseliyor

Güncelleme:

Dünyanın gözünü çevirdiği sınır hattında IŞİD ve peşmerge arasındaki çatışmalarda 41. güne girilirken, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde her şeye rağmen hayat devam ediyor.

ADI İBRAHİM PAŞA TARAFINDAN VERİLDİ

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi içinde yer alan Süleymaniye, Goyzha, Azmir, Glazarda, Piramagrun dağlarıyla çevrili verimli düzlüklerde kurulmuş bir şehir. Kültürel açıdan dilin ve şiirin, üniversitesiyle de bilimin merkezi olma iddiasındaki Süleymaniye, 1784 yılında Babanlı ve aynı anda Osmanlı Valisi İbrahim Paşa tarafından babası Süleyman Paşa'nın adı verilerek kurulmuş.

KOZMOPOLİT BİR YAPIYA SAHİP

Nüfus, sekiz yüz bini şehir merkezinde olmak üzere iki milyon civarında. Şehirde Soranice yoğun olarak konuşulmakta. Ayrıca az nüfusa sahip Irak Türkmenleri ve Süryani nüfus da şehirde ikamet etmekte. Çalışmak için gelen yabancılarla birlikte oldukça kozmopolit bir yapıya sahip...

SÜLEYMANİYE'NİN İKİZ KULELERİ

Bölgede yaşanan çatışmaların uzağında kalan kentlerden biri olan Süleymaniye'de inşaat sektörü de hızla gelişiyor. Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses'in de 10 bin konutluk proje için tercih ettiği kentlerden biri olan Süleymaniye'de havadan çekilen fotoğraflarda şehrin içinde yükselen gökdelenler dikkat çekiyor. Kentte "ikiz kuleler" olarak nitelendirilen gökdelenler kilometrelerce uzaktan bile belli oluyor.




Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Süleyman Paşa Süleymaniye Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (32)

jiyan bieber:

hdpnin turkiyede ne isi var gitsin suleymaniyeye orda siyaset yapsin

42
49
yanıtYanıtla
rauf:

once ac karninizi doyurun acliktan agziniz kokuyor, ikiz kulemis pehh yesinler kulelerinizi

26
62
yanıtYanıtla
ahmet:

işid bitmesini beklemez

43
31
yanıtYanıtla
rauf:

kurtler birbirlerini iyi sati bu son olaylarda kobaniyi goren olmadi kimse gidip destek vermedi kurtler izledi CARESIZCE, isid bize sizin nekadar caresiz olabilecegini gosterdi, demeki savasa geldinmi hepiniz birbirinizi satarsiniz bide kurdistani kuracaklar hehehe bi 50 sene daha bekleriz ozamanda belki goruruz

23
45
yanıtYanıtla
TARAFSIZ BAKIŞ:

ABİ KÜRTLER HIZLA İLERLİYOR. BİZ NE KADAR DA BAŞIMIZI KUMA SOKSAK BU GERÇEK. BEN SAYGI DUYUYORUM. HELAL OLSUN KARDEŞLERİMİZE

43
20
yanıtYanıtla
İNSAN:

KIZKANANLAR ÇATLASIN, DOSTLAR SEVİNSİN İŞİD YANDAŞLARI ÜZÜNTÜDEN GEBERSİN, ,

34
20
yanıtYanıtla
TUNCAY:

Bu binalara kaçak elektriği nereden çekecek bu kırolar, elektriğe suya para vermez bunlar

22
16
yanıtYanıtla
vedat:

onuda buluruz kafanı yorma sen

yanıt0
yanıt0
osmanlı:

hainlik ve kul hakkı bunların kanında var merak etme. yıllarca kullandığı kaçak elektrik ve su parasını devlet bizden aldı. bende hakkımı diğer tarafta onlardan alıcam. orda kaçak ve kaçakçılık yok. o gün yakındır.

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞ:

IRAK HALKINI AZINLIK HALE GETİRDİLER HER GÜN YÜZLERCE IRAKLIYI ÖLDÜRDÜLER DAHA SONRA PETROLE SAHİP OLDULAR O İKİZ KULELER BAŞINIZA UÇAR İNŞALLAH

23
14
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title