Haberler

Süleyman Seba'nın Vasiyeti Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Milliyet gazetesi yazarı Mustafa Anıklı, Seba'nın cebinde "Cenazemde olmasın çelengim, top arabam. Tabutumu taşısın, dört tam inanmış adam" mısralarının olduğunu yazdı.

Milliyet gazetesi yazarı Mustafa Anıklı, Süleyman Seba'nın ölümünden sonra yazı kaleme aldı ve Seba'nın vasiyetini duyurdu. Anıklı, "Efsane başkan" ile daha önce yaşadığı bir olayı paylaşırken şunları yazdı:

"Medyadan her zaman uzak, ancak gazetecilere de bir o kadar yakın bir isimdi Süleyman Seba... Belli aralıklarla buluşurduk. Buluşmalarımız adı "Dostlar Sofrası"ydı... İlyas Namoğlu'nu herkesten ayrı tutar, Faik Gürses'e ne kadar kızsa bile yanından ayırmazdı. Coşkun Türk manevi evladı gibiydi. Bilal Meşe'yi "Ulan sakal" diye anar, ama toz kondurmazdı. Necil Ülgen'i, "Sen Laila'ya, biz yaylaya" diye kızdırır, Mehmet Demircan'ı da, "Çipşan (Şişman)" diye severdi. Bana, "Sakaryalı" diye takılır, "Sen bunlara pek benzemiyorsun" diye ilave ederdi. Can Uyguç ile Engin Verel ise onun bam teline dokunur, eski sevgililerinden dem vurup, tepesini attırırdı!

"BAŞKANLAR, SÜLEYMAN AĞABEY'E SIRLARINI ANLATIRDI"

Dostlar Sofrası'na zaman zaman Rauf Tamer, Fikret Ercan, Tufan Türenç, Doğaner Gönen gibi ustalar da uğrardı. Aziz Yıldırım, vefatına kadar Özhan Canaydın, sonrasında da Sadri Şener, gazetecilerle bu kadar sıkı fıkı olmasına şaşırsa da, Süleyman Ağabey'in güvenine bakarak, birçok sırlarını anlatırlardı. Gerçekten de orada olan, orada kalırdı.

"TABUTUMU TAŞISIN DÖRT TAM İNANMIŞ ADAM"

İşte yine böyle bir Dostlar Sofrası'nda Süleyman ağabey cebinden çıkardığı kağıt tomarlarının içerisinden birini çekip bize okumuştu:

"Cenazemde olmasın çelengim, top arabam
Tabutumu taşısın, dört tam inanmış adam"

Çok sonra öğrendik ki, Necip Fazıl'ın bu iki mısrası, Süleyman Seba'nın sürekli cebinde taşıdığı vasiyetiydi..."


Kaynak: Haberler.Com / Spor

Süleyman Seba Faik Gürses Milliyet Spor Haberler

500

Yorumlar (6)

espiyeli:

allah rahmet eylesin

42
2
yanıtYanıtla
dasda:

sakarya hendekten saygılarla (BAŞKAN) RUHUN ŞAAD OLSUN...

16
0
yanıtYanıtla
serfo:

Cenaze de bile siyaset yapıyorlar ya buna şaşırıyorum. Çok yazık

16
0
yanıtYanıtla
ayhan yildirim:

Allah rahmet eylesin tüm bjk camiasinin basi sagolsun

12
0
yanıtYanıtla
mahmut erel:

başımız sağolsun bjk

10
0
yanıtYanıtla
fanattik bjk''li:

o asaletin asla unutulmayacak.

10
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title