Haberler

Süleyman Şah'ın Yolu IŞİD'ten Alındı

Güncelleme:

Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprak parçası olan Suriye'nin Halep kenti sınırlarındaki Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun yer aldığı Caber Kalesi çevresi geçtiğimiz Mart ayında Irak Şam İslam Devleti'nin (İŞİD) kontrolüne girmişti.

Türkiye'den sadece Gaziantep'in Karkamış ilçesi karşısında yer alan Suriye'nin Cerablus ilçesinden ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Mürtşitpınar köyünün karşısında yer alan Ayn El Arap ilçesinden gidilen Süleyman Şah Türbesi'ne, en son 2 ay önce asker değişimi yapıldığı iddia edildi.

ÖSO HAREKETE GEÇTİ

Değişimin ise Ayn El Arap'ın PYD kontrolünde olmasından dolayı IŞİD'in bulunduğu Cerablus yolundan gidilerek yapıldığı ve IŞİD ile de gerginlik yaşandığı ileri sürüldü. Bölgede yaşanan gerginliğin ardından da, önceki gün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), El Nusra ve bazı muhalif unsurların, IŞİD'e karşı harekete geçtiği ifade edildi.

4 KÖY İÇİN SAVAŞIYORLAR

Dün de bölgede başta ÖSO ve El Nusra olmak üzere muhalif unsurların türbeye de giden köprü çevresindeki IŞİD teröristlerini etkisiz hale getirdikleri öğrenildi. Muhaliflerin ayrıca köprüye yakın 4 köyü de almaya çalıştıkları ifade edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Süleyman Şah Şanlıurfa Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi!
500

Yorumlar (13)

KARADENİZ:

amerika ya duva etsin kürtler rojovada gördük pyd yi ypg kaçmaya yetiştiremedi ya mahmur peşmerge bile dağa kaçmıştı siz hangi kürtlerden bahsediyorsunuz amerika geldide kellenizi kurtardı şimdide bütün dünya birtek işide karşılık size silah yardımı ediyorda yinede ilerleyemiyorsunuz iran bile silah gönderdi bırak avrupa amerikayı kürtlerde burdan hava atıyor işidle savaşıyorlarmış işidle yakayakaya kalsanız bir haftaya kaçabileniniz türk sınırından anca içeri girer gerisini temize havale eder adamlar savaşmıyorki zombi gibi saldırıyor

11
16
yanıtYanıtla
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

mahmuru alan pkk dir amerika deil biz size gelin video gösterelim diyoruz ama isinize gelmiyor görmek istemiyorsunuz pkk onlari musula kadar kovaladi türbe meselesine gelince bunda 2 ay önce askeri sevkiyat oldu oraya kadar pyd güvenligi sagladi haa simdi onada yalan diceksin gel sana oraninda videosunu göstereyim biz foto yada sizin bu yalan makinasi medyanizdan takip etmiyoruz gözümüzle neyi gördüysek onu söyleriz köprüyüde alan el ekrad cephesidir ekrad arapcada kürt demek kürt islami cephesi öso mu kaldi orda

yanıt0
yanıt0
GEMAKAFKAZsaltuk-tayfun@hotmail.com:

aynen öyle kürtler işidle savaşamaz yani yenilir işid deli savaşıyor ölümüne saldırıyor zaten öyle olmasa amerika havadan vurmazdı işid hareket edemiyor cephane taşıyamıyor kürtlerde hareketsiz işidi vuruyor ayrıca filim izlemek isteyenler işidin sitelerine girsin izlesin ypg filim izlettiriyorda işidin kilerde filim kimse kendini kandımasın namerika olmasa hava harekatını yapmasa işidi kürtler durduramazdı. ayrıca lazların elinde silah yok diyen doğru bizde ağır silahyok ama herkez silahlıdır hemde kendimiz yaparız kimseye ihtiyacımız yoktur, lakin ağır silaha ALLAH mecbur etmesin lazım olursa rusya kapı dibinde hertürlü silah mevcuttur

yanıt0
yanıt0
botanlı:

Öso ile Ypg Anlaştı Halep ve Çevresini İşid''den Temizleyecek. kaynak. anf

22
1
yanıtYanıtla
BÖYLE KARDEŞLİĞi:

Yalana bak yalana ÖSOmu kaldı.

21
1
yanıtYanıtla
bir düşman tavsiyesi:

Bu durum Türkiyenin Öso ve El Nusra üzerinde ne kadar etkili olduğunu gösteriyor onların eliyle Caber yolunu Işid''den temizlemiş. Fakat Türkiye yanlış yaptı hazır Öso (aslında Öso kalmadı İslami Cephedir o. )Nusra Cephesi , Işid varken hem pkk ya hem ypg ye vurulmalıydı ama Türk hükümetlerinin bu korkaklığı hem Suriyede pkk ile komşu olunmasına yol açmış, hemede Türkmenler her zaman yalnız bırakılmış dahada kötüsü şuan Güneydoğo pkk ya bırakılmıştır asker orada gücünden bir şey kaybetmedi sadece adım adım pkk nın bölgede güçlenmesini seyrediyor sanki esed gibi muhaliflere yenilmiş sanırsın hayır Tsk pkk ya yenilmedi bir oyun oynanıyor akp nin biraz daha pkk ya teslim olmasını bekliyorki müdahale şartları oluşsun onu için pekakalılara tavsiyem güneydoğuyu ele geçirdik bize kimse dokunamıyor diye fazla sevinmesinler.

11
9
yanıtYanıtla
hakanhakan25@hotmail.com:

Seningibi düşmaları düşma saymıyoruz korkak sayıyoruz cesaretsiz bir köpeksin

yanıt0
yanıt0
Tc:

Süleyman şah bize emanet olmalı

15
4
yanıtYanıtla
doğanbensizyapama06@gmail.com:

sana emanetse git koru burda beklemen bi hata

yanıt0
yanıt0
Bulut kara:

Demek Türk askeri işid in elinde bulunan bölgeden geçip gidiyor. Helal olsun. Çok cesur olduğundan mı yoksa müteffik olduklarından mı? Hala tc nin işid köpeklerine yardım ettiği saklanmaya çalışıyor. Eğer bu haber doğru ise tc yalan söylüyor.

12
6
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title