Haberler

Suat Kılıç Manisa'da

Güncelleme:

?

"bakan KILIÇ: YARGI GEREKENİ YAPACAKTIR" HABERİNE EK

"BİZDEN ÖNCEKİLER DERENİN SUYUNU KENDİLERİNE ÇEVİRDİ"

Manisa'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Valilik ziyareti ardından Kumludere Caddesi'ndeki Şehzadeler Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı. Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, Gençlik Hizmetleri il Müdürü Mehmet Uçak, daire müdürleri, sporcular, öğrenciler katıldı. Bakan Kılıç, gençliğe büyük önem verdiklerini belirtirken; geçen yıl 78, bu yıl da 77 olmak üzere toplam 155 gençlik merkezi açacaklarını kaydetti. Bakan Kılıç, şöyle dedi:

"Bu merkezlerin her biri 3- 4 bin metrekarelik binalar olacak. Acelemiz var. Manisa'da ilkini kiralık binada açtık. Yenisi 1 yıla kadar bitecek. Oraya taşınacağız. Şimdiki bina birkaç yüz metre; yeni yapılacak binanın bekleme salonu kadar. Gençlerimiz burada spor yapacak. Güzel sanatlara yönelecek. Büyük yatırım içindeyiz. Diyorlar ki, 'Bu kadar yatırım nereden geliyor?' Toprağımız bereketli. Bu milletin deresinde, kendi ihtiyacına cevap verecek su vardır. Bizden öncekiler derenin suyunu kendi değirmenlerine çevirdi. Ak Parti hükümeti 'Kimsesizlerin kimsesiyiz' diyerek işe başladı, derenin suyunu millete yönlendirdi. O da hizmet ve bereket olarak sizlere ulaştı."

HEDEF ÇANAKKALE

Geçen yıl gençlerle Sarıkamış Allahüekber Dağları'nda, 'Gençlik şühedanın izinde' programı düzenleyip on binlerce genci bölgeye götürdüklerini dile getiren Kılıç, "Şimdi hedef Çanakkale. Çanakkale'yi geçilmez kılan yüz binlerin ruhunu on binlerce gencimizle Şühedanın izini takip ederek yürüyüşümüzü orada da süreceğiz. Orada da vefamızı göstereceğiz. Sadece matematik, geometri derslerini iyi öğrenen değil, bolca kitap okuyan, çağın gereklerini yakalayan geleceğe hazırlanan aynı zamanda ecdadının şehidini şühedasını bilen gençlik yetiştirmek istiyoruz. Daha sonra da Afyon Kocatepe'de, Dumlupınar'da, Cumhuriyetimizi kuran irademizin Anadolu'yu bağımsız kılma mücadelesini yürüttüğü o topraklarda da gençlerimizle atalarımızın izini takip edeceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Bakan Kılıç'ın konuşması

-Açılıştan görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber, Kamera: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA) -

======================

KAMYON OTOMOBİLE ÇARPTI: AYNI AİLEDEN 3 ÖLÜ

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde orta refüjü aşıp, karşı şeride geçen kamyon, otomobile çarptı. Kazada aynı aileden 3 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Kaza, Elbistan ile Afşin ilçeleri arasındaki karayolunda saat 13.30 sıralarından meydana geldi. Afşin yönüne giden Mehmet Alkaya yönetimindeki 46 E 9615 plakalı kamyon, Karaelbistan Mevkii'nde kontrolden çıktı. Kamyon, refüjü aşıp, karşı şeride geçerek 46 yaşındaki Galip Akgün yönetimindeki 46 ES 445 plakalı otomobile çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobildeki sürücü Galip Akgün öldü.. Eşi 42 yaşındaki Zeynep Akgün, çocukları 28 yaşındaki Semanur Akgün ve 13 yaşındaki Sedanur Akgün yaralandı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan Zeynep ve Sedanur Akgün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan Semanur Akgün, ilk müdahale ardından Kahramanmaraş'a sevk edildi. Kazayı duyan Akgün ailesinin yakınları Elbistan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne akın ederken, ölüm haberleri üzerine sinir krizi geçirdiler.

Kazayı yara almadan atlatan kamyon şoförü Memet Alkaya, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Hurdaya dönen otomobil

-Otomobil ve kamyon

-Kamyonun orta refüje çıktığı yer

-Bir vatandaşın kazayı anlatması

-Hastane acil servisi

-Hastane içerisindeki kalabalık

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ELBİSTAN(Kahramanmaraş), (DHA)-

==============

GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN CİNNETİN NEDENİ NAFAKA BORCUYMUŞ

Çanakkale'de boşandığı eşini ve çocuğunu yaralayıp intihar eden 45 yaşındaki Hasan Atıcı'nın, biriken 7 bin 600 liralık nafaka borcunu ödemeyince mahkemece tutuklanarak cezaevine girdiği ve yaşadıkları sonucu cinnet getirdiği ortaya çıktı.

Çanakkale'de fırıncılık yapan Hasan Atıcı, eşi 40 yaşındaki Cahide Gül'den boşandıktan sonra çocuğu 2 yaşındaki A.T.A.?ya her ay vermesi gereken nafakayı ödemediği ve biriken 7 bin 600 liralık nafaka borcu nedeniyle mahkemece tutuklanarak Çanakkale Açık Cezaevi'ne konulduğu öğrenildi. Geçen cuma günü cezaevine giren Hasan Atıcı'nın, kendisine ait pompalı tüfekle saldırıyı gerçekleştirmeden bir gün önce telefonla Cahide Gül'ü arayıp tehdit ettiği ortaya çıktı. Hasan Atıcı'nın, dün sabah cezaevinde sayıma katılıp ardından da izinli olarak çarşıya çıktığı belirlendi. Gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonrası intihar eden Atıcı'nın, cezaevindeki öğle sayımında yok sayılması kayıtlara 'firar' olarak geçti. Yaşanan olayın ardından, Kumkale Beldesi'ne de bakan Erenköy Jandarma Bölük Komutanlığı, genel bilgi toplama kayıtlarında tutuklu olduğu anlaşılan Hasan Atıcı'nın vefat haberini açık cezaevi müdürlüğüne bildirdi.

GECE BOYU TEHDİT TELEFONLARI

Cahide Gül'ü saldırıdan bir gün önce, geçen pazertesi akşamı saat 20.00 sıralarında telefonla arayan Hasan Atıcı'nın, "Hayatımı söndürdün, beni cezaevine düşürdün. Bunun hesabını vereceksin. Senin de kendimin de canını alacağım" tehditlerinde bulunduğu otaya çıktı. Cahide Gül'ün eski eşinin bu tehditlerine kulak asmayıp güvenlik güçlerinden yardım istememesi, kendisinin ve çocuğunun da yaralanmasına neden oldu. Jandarma, olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Hasan Atıcı'nın eşini telefonla cezaevinden mi, yoksa dışarıdan mı aradığını araştırmaya başladı.

Öte yandan çocuğun taburcu edildiği, hayati tahlikesi bulunmayan Cahide Gül'ün tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Cenazeden genel detay görüntü.

-Baba İsmail Atıcı ile röportaj.

-Hasan Atıcı'nın fotoğrafı

Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale), DHA)

=====================

ŞANLIURFA'DA SAĞANAK YAĞIŞ

Şanlıurfa'da, öğle saatlerinde etkisini artıran sağanak yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Son günlerde hava sıcaklıklarının 12 derecelerde seyrettiği Şanlıurfa'da, öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur kısa sürede etkisini artırdı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı alanlara kendilerini atarken, araç sürücüleri yağış nedeniyle trafikte ilerlemekte zorlandı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda zaman zaman hasarlı kazalar meydana geldi. Meteorolojiden yapılan açıklamada ise sağanak yağmurun 2 gün boyunca kentte etkili olacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Vatandaşların yağmurda dolaşması

-Sağanak yağmurda trafikte ilerleyen araçlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - ŞANLIURFA-DHA)

======================

ŞIRNAK'TA KAÇAKÇILIK OPERASYONLARI

Şırnak'ta polisin düzenlediği operasyonlarda 9 kilo esrar ile kaçak cep telefonu, sigara ve araç lastiği ele geçirildi.

Şırnak Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 28 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında düzenlediği operasyonlarda 9 kilo 632 gram esrar. 263 gümrük kaçağı cep telefonu, 263 adet cep telefonu bataryası, 44 bin 930 paket gümrük kaçağı sigara, 131 adet gümrük kaçağı araç lastiği ele geçirildiğini açıkladı.

Açıklamada, gözaltına alınan 1 kişinin tutuklandığı 11 kişi hakkkında da adli işlem yapıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Dedektör köpekle yapılan arama

-Esrarların bulunması

-Adaçta gizli bölmede arama

-Kaçak sigaraların bulunması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, (DHA)

==========================

NARKOTİK KÖPEĞİ KOKU ALMASIN DİYE UYUŞTURUCUNUN ÜZERİNİ ZİFTLE KAPLADILAR

Bursa'da uyuşturucu tacirlerinin, üzerini ziftle kapladıkları esrar torbalarını narkotik köpeği 'Alfa' buldu. Ele geçirilen 58 kilogram esrar maddesiyle ilgili iki kişi gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bir kişinin yüklü miktarda esrar maddesini doğu illerinden Bursa'ya getirdiği ihbarını alarak harekete geçti. Daha önceden hakkında aynı suçtan işlem yapılan Serdal G.'nin (44), polise yakalanmamak için getirdiği uyuşturucu maddeleri arkadaşı Şahin Y. 'nin (23) Vatan Mahallesi'ndeki evinde sakladığı bilgisine ulaşan ekipler operasyonun startını vererek adrese baskın düzenledi. Narkotik Köpegi Alfa, evde yaptığı aramada yatak altına zulalanmış, ziftle sıvalı 58 kilogram esrar maddesini buldu. Gözaltına alınan Serdal G. ile arkadaşı Şahin Y., sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Adliye'ye sevk edildi. Emniyet çıkışında Serdal G., görüntü alan habercilere dönerek, 'hükümet görevini yapsın' diye bağırdı.

Görüntü dökümü

--------------------

-Köpeğin görüntüsü uyuştucu maddelerle

-Sanıkların adliyeye getirilmesi

Haber-Kamera: Bülent CİVANOĞLU-BURSA-DHA

===================

BODRUM'DAKİ BDP KONGRESİNE SORUŞTURMA İDDİASI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Ocak ayı sonunda düzenlenen BDP İlçe Örgütü 2'nci olağan kongresine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açıldığı öne sürüldü. Kongrede terör örgütü başı ve örgüt lehine atılan Kürtçe sloganların, BDP milletvekili Erol Dora ile Yeşiller Partisi eski eşbaşkanı Bilge Contepe'nın konuşmalarının incelendiği belirtildi.

26 Ocak 2013 Cumartesi günü Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen BDP Bodrum İlçe Örgütü 2'nci Olağan Kongresi hakkında Bodrum Cumhuriyet Savcısı Şerif Gediz tarafından soruşturma açıldığı öne sürüldüi. Mardin BDP Milletvekili Erol Dora, Yeşiller Partisi eski eş başkanı Bilge Contepe, Söke'nin Savuca Belde Başkanı BDP'li Ahmet Ölçer, BDP Muğla İl Başkanı Ahmet Beler ve ilçe başkanı Mehmet Polat'ın da katıldığı kongrede, Vanlı yerel sanatçı Heme Heci Kürtçe şarkılar söyledi. Kongrede sık sık 'Dişe Diş Kana Kan Seninleyiz Öcalan', 'Hepimiz Apo'nun Fedaisiyiz' sloganları atıldı, PKK flamaları açıldı ve 'Tek Çözüm İmralı' pankartı asıldı.

CONTEPE VE DORA'NIN SÖZLERİ

Divan Başkanlığı'nı BDP Aydın İl Başkan Yardımcısı Raif Kanat'ın yaptığı kongrede söz alan Yeşiller Partisi eski eş başkanı Bilge Contepe, konuşmasının yarısını Kürtçe yaptı. 5 yıl önce partinin belde teşkilatının açılışında Kürtçe teşekkür konuşması yaptığı için gözaltına alınıp sorgulandığını hatırlatan Contepe, "Oysa ki dünya markası Bodrum'da nasıl İngilizce, Türkçe, Almanca konuşuluyorsa, Kürtçe de konuşulabilir demek istemiştim. Şimdi barış görüşmeleri başladı. Habur'dan sonra ikinci kez başlayan bu görüşmelerin kesilmemesi için her türlü asimilasyon ve tahriklere kapılmamak, bu fırsatı kaçırmamak gerek" dedi.

BDP Mardin milletvekili Erol Dora da, "Biz BDP olarak, ölen bir askerle ölen bir gerilla arasında fark görmedik. Çünkü anaların gözyaşları arasında fark yoktur. Kürt fobisi üzerine yapılacak dış politikalardan bu ülkeye yarar gelmez. Türkiye Kürtlere dostluk elini uzatırsa Ortadoğu'da aktör ülke rolünü her zaman üstlenme fırsatı yakalar" diye konuştu.

Kongrede tek liste haline seçime giren ilçe başkanı Mehmet Polat, 61 üyenin tamamının oylarını alarak başkanlığa seçildi.

'HENÜZ GELEN BİRŞEY YOK'

Telefonla DHA muhabirine açıklamada bulunan Mehmet Polat, "Soruşturma ile ilgili henüz bize gelen bir şey yok. Öğrendiğimize göre kongrede çekilen fotoğraflar ve görüntüler istenmiş. Bize bir şey sorulursa gidip yanıtını veririz. Yasalara aykırı bir kongre olmadı. Herşey olağan biçimdeydi. Son derece sağduyu içerisinde olan bir kongreydi" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM(Muğla), (DHA) -

==========================

EDİRNE'DE ULAŞIM ZAMMI

Edirne'de bir grup öğrenci tarafından geçen ay protesto edildiği için geri çekilen ulaşım zammı, belediye meclisinin bu ay olağan toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Meclisteki 17 üyenin 'Evet', 5 CHP üyesinin 'red' oyu kullandığı zam kararıyla tam bilet 3 liraya, kent kartı sivil ücretler 1 lira 65 kuruşa, kent kartlı öğrenci ücretleri ise 1 lira 15 kuruşa yükseldi.

Edirne Belediye meclisi olağan toplantısı Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi başkanlığında toplandı. Mecliste AK Partili meclis üyeleri tarafından gündem dışı olarak getirdiği ulaşım zammı görüşüldü. Ulaşımda 9 yıldan bu yana zam yapılmadığını belirten Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi 'Her gün benzine mazota zam geliyor. Dünyanın en pahalı benzinini kullanan bir ülkedeyiz. Minibüsçü arkadaşlarımıza en son 9 yıl önce 1 liradan 1.5 lira çıkaran bir zam yapmıştık. Bu zammı yapmamız gerekiyor" dedi. Bu açıklamalar sırasında salondaki dinleyicilerle Sedefçi arasında kısa süreli tartışma çıktı. Daha sonra geçilen oylamada AK Partili ve CHP'li üyelerden 17'si ulaşım zammında 'Evet' oyu kullanırken, 5 CHP'li meclis üyesi ise 'hayır' oyu kullandı. Ulaşım zamları oy çokluğu ile kabul edildi. Minibüs zamlarının gereksiz olduğunu savunan dinleyiciler, başkanın kararını alkışlayarak protesto etti.

MECLİSTE GERİNLİK

Kararın kabul edilmesi ardından Belediye Başkanı Sedefçi, oturum kapatırken karara karşı çıkan dinleyicilerle kısa süreli tartıştı. Dinleyicinin susmasına kızan Sedefçi görevlilere talimat vererek salondan çıkarılmasını istedi. Bu sırada bazı meclis üyeleriyle dinleyiciler arasında da sözlü tartışma çıktı. Gerginlik dinleyicilerin salondan çıkarılmasıyla engellendi.

Meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul ettiği zam kararına göre, sivil ücretler 2 liradan 3 liraya, kent kartı sivil ücretler 1 lira 50 kuruştan, 1 lira 65 kuruşa, kent kartlı öğrenci ücretleriyle 1 liradan, 1 lira 15 kuruşa yükseldi.

ÖĞRENCİ EYLEMİ GERİ ÇEKTİRMİŞTİ

Edirne Belediyesi'nin geçen ay yapılan olağan toplantısındaki ulaşım zammı yaklaşık 100 öğrenci tarafından protesto edilmişti. Belediye kapısına kadar yürüyen grup, 'Zam-Para Hamdi', 'Hamdi elini cebimizden çek' gibi dövizler taşıyarak sloganlar atmıştı. Meclis üyeleri tarafından görüşülen zam kararı, gelen protestoların ardından gündeme alınmadan geri çekilmişti. O kadar bugün oy çokluğu ile kabul edilmiş oldu.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Meclis salonu

-Sedefçi'nin konuşması

-Yapılan oylama

-Çıkan tartışmalar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamdi Sedefçi İsmail Atıcı Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title