Haberler

Stockholm'de "Yurtdışında Satılık Evler" Fuarı

İsveç'in başkenti Stockholm'deki "Köpa Hus Utomlands" (Yurtdışında Satılık Evler) Fuarı'na birçok ülkeden firma katılırken İsveçliler en çok Türkiye ve İspanya'dan konut satın alıyor.

Kista Fuar Salonu'nda açılan fuara Türkiye ve KKTC'nin yanı sıra İspanya, Portekiz, Kıbrıs Rum Kesimi, Tayland ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu 12 ülkeden emlakçı ve müteahhitler katılarak stantlarında satılık villa ve rezidansları İsveçlilere tanıtarak pazarlıyor.

Kış aylarını soğuk ve karanlık İskandinavya'da geçirmek istemeyen İsveçli emeklilerin, kışları ılıman olan yerlerden konut alırken özellikle yaklaşık 300 günü güneşli olan Türkiye ilk tercihleri arasında.

Alanya'da kendi yaptığı villa ve rezidansları pazarlayan bir firmanın sahibi Hakkı Güngör, ilk defa Stockholm'deki fuara katıldığını belirtti. Alanya ve çevresinden emlak satışı yaptıklarını anlatan iş adamı, müşterilerden çok memnun olduklarını kaydetti.

Gazipaşa Havaalanı'nın açılmasının satışlarını daha da arttırdığını belirten Güngör, İsveç'ten gelen turistler ile ev sahiplerinin 30 dakika içinde evlerine ve Alanya'daki otellerine ulaşabildiğini dile getirdi.

İş adamı Güngör, bu fuara 16 Türk müteahhit ve emlakçının katıldığını, hepsinin de satışlardan çok memnun olduğunu ifade ederek "12 ülkeden katılım olmasına rağmen tek rakibimiz İspanya. Ancak oradaki fiyatların yüksek olması bizi satışlarda birinci duruma getirdi. Fiyatlarımız onlara göre daha uygun ve Türkiye'deki inşaat kalitesi Avrupa ülkelerinin ayarında" diye konuştu.

-KKTC'den satışlar

Bir kaç yıldır İsveç kentleri Stockholm, Göteborg ve Malmö'deki fuarlara KKTC'den katıldığını belirten firma sahibi Şükrü Karakaya da Girne'de yaptıkları villa ve rezidansları İsveçlilere sattıklarını anlattı.

Epeyce İsveçli müşterileri olduğunu belirten Karakaya, buradaki fuarlara devamlı katılım sağlama düşüncesinde olduğunu bildirdi.

Öte yandan konut pazarlamasında çıkan sorunlar hukuki danışmanlığa da ihtiyacı yaratıyor. Stockholm ve Alanya'da hukuk bürosu olduğunu belirten avukat Sadık Kutlu ise Türkiye'de ev alacak İsveçlilere tavsiyelerde bulunuyor. 2011 yılından beri yurt dışında ev alımı fuarlarında Türkiye'nin gayrimenkul hukuku konusunda seminerler verdiğini anlatan Kutlu, "Bu seminerlerde Türkiye'de taşınmaz prosedürünü ve yine bu hususta nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatıyorum. Benden bilgi isteyenlere kendi standımda İsveççe ve Türkçe olarak ücretsiz bilgi veriyorum" dedi.

Dün başlayan fuar bugün sona erecek. - İsveç

Kaynak: AA / Güncel

Stockholm Türkiye İspanya İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title