Haberler

"Stat Belirsizliği Son Bulmalı"

Güncelleme:

Belediye Vanspor'un fanatik taraftarı Van Şehir Stadı ile ilgili belirsizliğin bir an önce son bulması gerektiğini söyledi.

Grup Kara Kobralar Başkanı Ercan Dülger, gazetemizi ziyaret ederek son günlerde Van spor kamuoyunda konuşulan konulara değindi. Özellikle Van'a yapılacak olan yeni stat nereye yapılacak, kaç kişilik olacak, ihalesi ne zaman yapılacak ve bu stat ne zaman bitecek, sorularının son bulmasını istediklerini anlattı.

"STAT ULUSLAR ARASI OLMALI"

Yetkililerin ifadelerinin çelişkili olduğunu söyleyen Dülger, "Her yetkili ayrı bir ağızdan konuşuyor. Van'a yapılacak olan yeni stadın nereye yapılacağı bir türlü netlik kazanmadı. Yine bu stadın kaç kişilik olacağı da sürekli yetkili kişilerce farklı ifade ediliyor. Bu stat Bostaniçi bölgesinde mi, Edremit bölgesinde mi, Erciş yolu üzerinde mi, nerede yapılacak? Kimi stadın 45 bin kişilik, kimi 40 bin kişilik yapılacağını söylüyor. Bazıları ise stadın 19 bin kişilik yapılacağını belirtiyor. Özellikle son konuşulan konu taraftarlar olarak bizi üzüyor. Van'a kurulacak yeni stadın uluslar arası maçları oynamaya elverişli olmayacağı iddia ediliyor. Oysa Van şehri 1994 yılında şimdiki ismiyle Süper Lig görmüş bir şehirdir. Bu şehrin takımı olan Vanspor, dört büyük takımlarla başa baş mücadele etmiş ve ülke gündemine giren galibiyetler almıştır. Vanspor gün gelmiş Fenerbahçe'yi, gün gelmiş Trabzonspor'u şampiyonluktan etmiştir. Şimdi maçlara gittiğimizde portatif tribünlerde maçları izliyoruz. Van taraftarlarına bunu reva görmek hiç doğru değildir. Depremin üzerinden iki yıl geçti yeni stat konusunda henüz bir ilerleme olmadı" şeklinde konuştu.

"B.VANSPOR ÇOK İYİ GİDİYOR"

Belediye Vanspor'un oynadığı karşılaşmalarda çok iyi bir performans sergilediğini ve henüz mağlubiyetinin olmadığını söyleyen Dülger, "Ligde ilk karşılaşmada Şekerspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettik. İkinci karşılaşmada ise evimizde Arsinspor'u 1-0 mağlup ettik. Üçüncü maçta deplasmanda Ayvalıkgücüspor ile 1-1 berabere kaldık. Son karşılaşmada ise evimizde Kayseri Şekerspor ile 0-0 berabere kaldık. Şimdi grupta 8 puanla üçüncü sırada bulunuyoruz. Grup lideri İstanbulspor 10 puanda. İkinci sıradaki Kayseri Şeker ile dördüncü sıradaki Gölcükspor da bizim gibi 8 puana sahip. Bu hafta deplasmanda Üsküdarspor ile karşılaşacağız, inşallah puan veya puanlarla döneriz. Kupada ise çok iyi gidiyoruz. Önce Siirtspor'u mağlup ettik, önceki gün ise PTT 1. Lig Takımı Manisaspor'u mağlup ettik. Belediye Vanspor genç kadrosuyla çok iyi bir mücadele sergiliyor. Tüm Van halkından bu takıma destek bekliyoruz" dedi.

Kendilerine her konuda destek olan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'ya da teşekkür eden Dülger, "Gerçekten de bir sıkıntımız olduğunda Belediye Başkanımız Sayın Bekir Kaya bizlere destek oluyor. Ben buradan sizler aracılığıyla kendisine bir kez daha şükranlarımı iletiyorum. B.Vanspor'a basın olarak destek olan sizlere de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci / Spor

Belediye Vanspor Bostaniçi Edremit Erciş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title