Haberler

"Sporda Marka Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz"

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Sporda marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.

"Sporun Devleri Buluşuyor" ödül töreni Ankara'da yapıldı. Spor camiasının önde gelen isimlerini buluşturan ve 35 kategoride ödüllerin dağıtıldığı törende, Anadolu Ajansı'na "yılın haber ajansı" ödülü verildi.

Spor& Spor Dergisi tarafından bu yıl ikincisi organize edilen törene, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, milletvekilleri, federasyon başkanları, ödül alan medya kuruluşlarının yetkilileri ve sporcular katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, birlik, beraberlik ve dostluk dolu bir ortamda bulunduklarını belirterek, "Kulüpler Birliği toplantısından sonra yaptığımız değerlendirmede, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu söyledik. Bunu başardığımız takdirde, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ümit ediyorum ki bayrağımızı göndere çeken kardeşlerimizin arasındaki dayanışma daim olur ve o güzel anları bizlere daha çok yaşatırlar" dedi.

12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra bakanlıklar içinde yeni bir düzenlemeye gidildiğini kaydeden Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gençliğin ve sporun üzerinde bir çatı kurulduğunu dile getirdi.

Daha önce de bu hizmetlerin verildiğini ancak kurumsal olarak aynı çatıda toplanmasının önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Çalışmalarımızı yaparken, daha önceki yıllarda ülkemizi başarıyla temsil etmiş değerli sporcu arkadaşlarımız hatırlanmak isterler diye düşündük. Ülkemizi başarıyla temsil etmiş sporcularımızla bir araya geldik. Bu çalışmaların devamında daha da yoğun bir birliktelik meydana gelecek ve tecrübelerin paylaşımıyla daha da farklı başarıların geleceğini düşünüyorum. Özellikle 2000'li yılların başlarına kadar spor tesisleri bakımından fiziki anlamda çok da iyi değildik. 2002 yılından sonra AK Parti iktidarı döneminde çok yoğun bir tesisleşme hamlesine girildi. Alt yapı anlamında bir çok ülkeden ilerideyiz. Eklenecek yeni tesislerle öyle bir noktaya geleceğiz ki artık fiziki imkan açısından hiçbir eksiğimiz yok, bundan sonrası sporcu kardeşlerimizin ve spor çalışanlarımızın' diyebileceğiz."

"En büyük görev sporcularımızda"

Sporda marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Kılıç, "Durmak yok, yola devam, daha yürüyecek çok yol var. Burada en büyük görev sporcularımızda. Onlar arkalarında ekipleriyle hazırlanıyorlar. Bu insanlar olmadan başarının gelmesi mümkün değil. Amatör ruhla profesyonelce çalışmak gerekiyor, çünkü rakiplerimiz bunu yapıyor. Bütün o çalışmaların sonunda görünen yüz, kürsüye çıkan, madalya alanlar sporcu kardeşlerimiz, dolayısıyla sorumluluk en ağır şekilde onların üzerinde. Burada sizlerin üzerine düşen en büyük sorumluluklardan birisi de elde ettiğiniz başarıyı temiz bir şekilde, ömür boyu taşıyabileceğiniz bir şekilde elde etmeniz. Başarıyı taşıyabildiğiniz zaman bir marka oluyorsunuz. Marka olmak kolay bir şey değil. Marka olmaktan kastım, yaptıklarınızla örnek olmanız, başarılarınızla rol model olmanız" ifadesini kullandı.

"Biz bugün varız, yarın yokuz" diyen Kılıç, sporculara, sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Sporda kazanmanın da kaybetmenin de olduğunu vurgulayan Kılıç, önemli olanın sporcunun elinden gelenin en iyisi yapması olduğunu dile getirdi.

Sporda sürekli birincilere konsantre olunduğunu, oysa onurlu, gururlu bir şekilde mücadele edenlerin de iltifatı hak ettiğini anlatan Kılıç, "Derece alamayabilirsiniz ama ortaya koyduğunuz azim, diğerlerine örnek olacaktır" diye konuştu.

Kılıç, Türkiye'nin organizasyon alanındaki başarısına da değinerek, "Artık Türkiye'nın yapamayacağı hiçbir organizasyon yok. Yapılan tesislerin yaşaması için yeni çalışmalar içindeyiz. Bu tesisleri en iyi şekilde kullanma noktasında beraber çalışmalıyız. İmkanlar kullanılmazsa ortaya konan çabaya yazık olur" dedi.

"Türkiye'nin en büyük sermayesi gençliği"

Türkiye'nin en büyük sermayesinin gençliği olduğunu dile getiren Kılıç, şunları söyledi:

"Gençliğimizin kendini daha iyi geliştirmesi için sunduğumuz ve sunacağımız bir çok şey var. Sadece müsabaka açısından söylemiyorum. Spor yapan bir gençlik, zihni ve bedeni olarak farklı yerlerde olmaz. Birlikte olmayı, paylaşmayı ve kardeşliği öğrenir. Görev alanımızda olan gençlik merkezlerimizde çalışmalar yapıyoruz. Yeni hayata geçirdiğimiz bir çok proje var. Özellikle tecrübe paylaşımı projesine çok önem veriyoruz. Başarı elde etmekle iş bitmiyor. Başarının sürekli olması için tecrübelerin yeni nesille paylaşılması gerekiyor."

2014 yılının her açıdan olumlu geçtiğini düşündüğünü kaydeden Bakan Kılıç, bununla ilgili bazı eleştirilerin olabileceğini, bardağın boş tarafını görenler olduğu gibi, dolu tarafını görenlerin de bulunacağını kaydetti.

Kılıç, başarıların artık sorgulanmadığı bir noktaya gelindiğini belirterek, "Kısa bir süre önce Türkiye, uluslararası alanda olumsuzluklarla anılırdı. Dopingle mücadelenin 1 numarası, Türkiye'nin çabası ve mücadelesinin örnek bir mücadele olduğunu, diğer ülkelerin bunu kendilerine örnek alması gerekir. Bu çok önemli. Bu çalışmalara hep beraber devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Medyaya büyük görev düştüğünü anlatan Kılıç, futbolun yanı sıra amatör branşlara daha fazla yer almaları için basın kuruluşlarına çağrıda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sporla ilgili çok büyük düşünceleri olduğunu kaydeden Kılıç, kendisinin sporu çok yakından takip ettiğini söyledi.

Kılıç, Türkiye kadar spora kaynak ayıran başka bir ülke olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Sıkıntımız para değil, sıkıntımız aktarılan paranın doğru kullanılıp, kullanılmadığı. 2016'ya hazırlanıyoruz ama şimdiden 2020'yi düşünüyoruz. Planlı programlı bir şekilde hazırlığımızı yaptığımızda hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu bilinçle ve ruhla kendimizi geleceğe hazırlamamız gerek."

AA'ya  "yılın haber ajansı" ödülü

Kılıç'ın konuşmasının ardından ödüller, sahiplerine verildi.

"Yılın Haber Ajansı" ödülüne layık görülen Anadolu Ajansı'nın ödülünü Spor Haberleri Editör Yardımcısı Selçuk Aval aldı.

Federasyon başkanları, spor gazetecileri ve belirlenen jürinin oylarıyla kategorilerinde ödül alan isimler şöyle:

Yılın sporcuları: Yusuf Dikeç (Atıcılık-dünya şampiyonluğu ve 2016 Rio Olimpiyatları kotası), Nazmiye Muslu (Bedensel engelliler-halterde dünya şampiyonluğu ve rekoru), Taha Akgül (Güreş-dünya ve Avrupa şampiyonluğu), Serap Özçelik (Karate-dünya şampiyonluğu), Münevvere Yılmaz (Özel sporcular-atletizmde altın madalya), Elif Akyüz (Wushu-dünya şampiyonluğu), Busenaz Sürmeneli (Boks-gençler Avrupa şampiyonu), Öznur Yılmazer (Görme engelliler-Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın madalya), Ayşegül Çoban (Halter-Avrupa şampiyonu), Dilara Lokmanhekim (Judo-Avrupa şampiyonu, dünya ikincisi), Büşra Gör (Para-Tekvandoda dünya ve Avrupa şampiyonluğu), Duygu Turan (Kick boks-Avrupa şampiyonu).

Yılın spor kulüpleri: Bahçelievler Spor kulübü (3 bant bilardo Avrupa şampiyonu), Halkbank Erkek Voleybol Takımı, (Avrupa Şampiyonlar Ligi ikincisi, lig ve kupa şampiyonu), Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı (Avrupa, lig ve kupa şampiyonu).

Yılın antrenörü: Ekrem Memnun (Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı)

Yılın spor adamı: Turgay Demirel (Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı)

Yılın spora destek veren yerel kurumu: Ankara Büyükşehir Belediyesi - ASKİ Spor Kulübü

Yılın spora destek veren yerel kurum yöneticisi: İsmail Özbayraktar (İstanbul Büyükşehir Belediyespor A.Ş. Genel Müdürü)

Yılın spora destek veren görsel medya ödülü: TRT

Yılın spora destek veren görsel medya ödülü: Irmak Kazuk (NTV Spor)

Yılın spora destek veren yazılı medya ödülü: Sabah Gazetesi

Yılın spora destek veren yazılı medya ödülü: Halil Özer (Habertürk Gazetesi)

Yılın haber ajansı: Anadolu Ajansı

Yılın spor internet sitesi: Sporx (M. Tahir Kum)

Yılın özel proje ödülü: "Doğru Hamlede Buluşalım" (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ve Türkiye Satranç Federasyonu)

Onur ödülleri: Nuri Özaltın (Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Ali Düşmez (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı), Ülke TV, Şahika Ercümen (Dünya dalış rekortmeni), İstanbul Doğa Koleji (Okullararası dünya şampiyonu), Taşova Yibo (Hentbolda Süper Lig'e yükseldi), Ferhat Arıcan (Cimnastik literatürüne 3. kez kendi adıyla hareket soktu), Özge Bayrak (Badmintonda büyüklerde ilk kez Avrupa üçüncülüğü kazanan sporcu), PTT. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Anadolu Ajansı Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title