Haberler

Spor ve Sanat Dünyası Dünya Artrit Günü'nde Biraraya Geldi

Spor ve sanat dünyası Dünya Artrit Günü'nde biraraya geldiProf. Dr. Kasapçopur: " En yaygın olarak 4 ile 10 yaş arasında ortaya çıkıyor"Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: "Farkındalık yatarmak benim için önemli"Hakan Yörükoğlu: "Erken teşhis sonunda olumlu sonuçlar aldık"İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Romatoloji Derneği, 12 Ekim Dünya Artrit Günü'ne dikkat çekmek için basın toplantısı düzenledi.

Spor ve sanat dünyası Dünya Artrit Günü'nde biraraya geldi

Prof. Dr. Kasapçopur: " En yaygın olarak 4 ile 10 yaş arasında ortaya çıkıyor"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: "Farkındalık yatarmak benim için önemli"

Hakan Yörükoğlu : "Erken teşhis sonunda olumlu sonuçlar aldık"

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Romatoloji Derneği, 12 Ekim Dünya Artrit Günü'ne dikkat çekmek için basın toplantısı düzenledi.

Grand Hyatt Otel'de gerçekleştirilen organizasyonda milli sporcular, oyuncular ve hekimler, daha sağlıklı bir gelecek ve çocuklara hareket özgürlüğü için hasta çocuklar ve yakınlarıyla biraraya geldi.

Toplantıya İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çocuk Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, Eski Milli Basketbolcu Hakan Yörükoğlu, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Pop 'rock Grubu Griphin, oyuncu Melis Babadağ, Fenerbahçeli milli futbolcu Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal, Doç. Dr. Ela Tarakçı ve romatizmal hasta çocuklar ile yakınları katıldı.

PROF. DR. KASAPÇOPUR: " EN YAYGIN OLARAK 4 İLE 10 YAŞ ARASINDA ORTAYA ÇIKIYOR"

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Çocuk Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, romatizma hep bir erişkin hastalığı olarak düşünülüyor ama çocuklarda da bu hastalık var. Çocuklarda en yaygın olarak 4 ile 10 yaş arasında ortaya çıkıyor. Romatizma insanoğlunun kas islete sistemindeki sorunların tamamıdır. En sık görülen bellirti ağrı. Öncelikli bulgular arasında ise kol-bacak ağrıları, aksama ve yürümeme yer alıyor. Ayrıca hastalanan eklem bölgeleri şişebilir. Ağrı ve şişme nedeniyle hareket kısıtlılığı oluşur. Uzun süren romatizmal hastalıklarda, eklemlerde şekil bozukluğu da oluşabilir. Romatizma yeni doğan döneminde başlayarak erişkinliğe doğru çocukluk çağının her döneminde ortaya çıkabilir." dedi.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR TEKNİK DİREKTÖRÜ AVCI: "FARKINDALIK YATARMAK BENİM İÇİN ÖNEMLİ"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise "Öncelikle Mehmet Topal ve değerli eşi Selda Topal'a teşekkür ediyrorum. Son 10 yıldır eğitim ve sağlık ile ilgili her etkinliğin içerisinde yer almaya gayret ediyorum. Sabahtan beri buradayım 5 arkadaş ile birlikteydim. Birine forma diğerlerine kalem kutusu hediye ettim. Bir farkındalık yatarak insanlara biraz dokunabilmek benim için önemli" diye konuştu.

HAKAN YÖRÜKOĞLU: "ERKEN TEŞHİS SONUNDA OLUMLU SONUÇLAR ALDIK"

Eski Milli Basketbolcu Hakan Yörükoğlu, oğlu Yılkı'nın dizinde olşan şişlik sonrası hastalığının teşhisinin konulduğunu ifade ederek, " Bodrum'daki doktorumuz diş çıkarmasından dolayıdır dedi ve bir ilaç verdi. İlaç etkisini kaybettikten sora tekrardan şişlik oldu ve bunun romatizmal bir hastalık olabileceğini söyledi. Bu haslatık gençlerde, çocuklarda değil yaşlılarda olur diye düşündük en başta. Araştırmalar sonunda Özgür Bey'den randevu aldık ve Yılkı'da Artrit olduğunu öğrendik. Erken bir teşhis oldu tedavi sonrasından 1.5 ayın sonuna geldik ve olumlu sonuçlar aldık.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Abdullah Avcı Başakşehir Yörükoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title