Haberler

Spd'nin Münih'teki İftarında 'Tabutsuz Defin' Sorunu Konuşuldu

Ditim Merkez Camisi Din Görevlisi Niyazi Yıldırım'ın ezan okuması ve duasıyla açılan oruçlar sonrası konuşmalar yapıldı.

Ditim Merkez Camisi Din Görevlisi Niyazi Yıldırım'ın ezan okuması ve duasıyla açılan oruçlar sonrası konuşmalar yapıldı. Bavyera Eyalet Meclisi Milletvekili Arif Taşdelen konuşmasında hazırlamakta olduğu uyum yasa tasarısı ile ilgili bilgiler verdi.

Bavyera'nın uyum yasasız uyum politikası uygulamaya çalışan bir eyalet olduğuna dikkati çeken Taşdelen, çifte vatandaşlık hakkı, okullarda Alman yetkililerince din dersleri verilmesinin yaygınlaştırılması, daha fazla göçmenin kamu alanlarında çalıştırılması gibi konular değindi. Taşdelen, bir çok eyalette olduğu gibi Bavyera'da da tabutsuz defin yolunun açılması gerektiğine dikkat çekti.

Taşdelen, Şu anda hazırlamakta olduğumuz Uyum Yasası taslağında bu konuyu da ele alıyoruz. Arzumuz, Bavyera Eyaletinde de tabutsuz defnedilme yolunun bir an önce açılmasıdır. Bu konu belki birilerine önemli gelmiyor olabilir, ama dininin ve geleneğinin gereği tabutsuz, sadece kefenle defin edilme konusundaki isteklere saygı göstermelidir ve tabut zorunluluğu bir an önce kaldırılmalıdır dedi.

SPD Bavyera Meclisi Milletvekili ve Fraksiyon Başkanı Marcus Rinderspacher ise çifte vatandaşlık konusunda SPD olarak şu anki ortamda yapılabileceklerin en iyisini yaptıklarını söylerken, yabancıların oy kullanamaması konusunda şunları söyledi ? ben yirmi yıldır Münih'te yaşıyorum, oy kullanabildiğim gibi, seçilebildim. Ama elli yıldır bu kentte yaşayan bir Türk, AB yurttaşı olmadığı için hala oy kullanamıyor. Burada bir haksızlık yapılmıyor muö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arif Taşdelen Bavyera Münih Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title