Haberler

Yıldırım: Başsavcı, CHP'den Milletvekili Olmaya Heveslenmiş

Güncelleme:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, dün ortaya çıkan başsavcının müsteşarla konuşma tutanağı ile ilgili konuştu.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı arasında geçtiği iddia edilen konuşmayla ilgili olarak, "Bir suç varsa gideceği yer yargıdır, siyasi parti merkezi olmamalıdır. Öyle anlaşılıyor ki sayın başsavcı, CHP'den milletvekili olmaya heveslenmiş" dedi.

BASINLA KAHVALTI YAPTI

Yıldırım, yerel seçim sürecinde kendisini takip eden basın mensuplarıyla Bornova ilçesinde kahvaltıda bir araya geldi.

Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı arasında geçtiği iddia edilen konuşma ve başsavcının başka bir göreve atanmasına yönelik soruya şu yanıtı verdi:

"SUÇ VARSA GİDECEĞİ YER YARGIDIR"

"Bizimle bir alakası var mı arkadaşlar? Yani iki kişi arasındaki konuşmanın bence bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması etik bir şey değildir. Konuşmanın içeriği ayrı bir şey. Yargı mensubunun bu konularda dikkat etmesi icap eder. İçerikle ilgili değerlendiremem. Ne konuşulduğunu bilmiyorum. Bir tarafın ifadesiyle hüküm vermek doğru değil. İki kişi konuşmuş, bir kişi iddiada bulunmuş, öbürünün ne dediğini bilmiyoruz. Onun için bir şey dememiz doğru değil. Yargı mensuplarının, hele hele savcıların görevi iddiaları, suçlamaları değerlendirmektir. Başkalarını suçlamak değil. Bir suç varsa gideceği yer yargıdır, siyasi parti merkezi olmamalıdır diye düşünüyorum, bir vatandaş olarak. Bu da yargıyla ilgili sorunun hangi boyuta eriştiğinin gösteren güzel bir örnektir. Öyle anlaşılıyor ki sayın başsavcı, CHP'den milletvekili olmaya heveslenmiş.

"MÜSTEŞARIN GÖRÜŞMESİ NORMAL"

Müsteşar her zaman camiasında bulunan mensuplarıyla görüşür. Müdahale etmiş midir, etmemiş midir o bizim malumumuzda olan konu değil.  Adalet Bakanlığı Müsteşarının yargı camiasıyla görüşmesinden daha doğal bir şey olamaz."

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Binali Yıldırım Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (7)

ademademm@hotmail.com:

en iyi iş yapan milletvekili diye millete yutturdular yaptıkları icraatların hemen hepsi rant için yapılmış işler ALLAH rızası diye diye milleti enayi yerin koyabilecekmisiniz

21
4
yanıtYanıtla
Cemaaabx5@hotmail.com:

Ne yapsaydı Binali efendi, AKP ye katılıp hırsızlarla iş birliğimi yapsay dı? Binali Efendi oğlun Erkan'nın gemicikleri neyle alındı? Alın teri ile mi yolsuzluk la mı?

18
6
yanıtYanıtla
Zaza slm verdi lazaMuzzdar_musa12@hotmail.com:

Savcı görevini yapmış binalibey ! Ne alaka herşeyede birkulp buluyon - Bacanağına nedemeli çimlerin üstünde parasayarken görüntülendi onu bırakan savcıya sesin çıkmıyor? Sakın birdaha belge varmı şu varmı bu varmı deme - Hırsızlığın belgesi görüntüdür be cahil...

19
4
yanıtYanıtla
sahinsahin@gmail.com:

Ne yapsaydi AKP den mi olsaydi yani hainleremi katilsaydi! sifirsiniz gozumde sifir

14
7
yanıtYanıtla
FRTftvardar@hotmail.com:

BEN ŞİMDİ SEVMEDİĞİM BİRİ BENİ ARADI VE FALAN FİLAN KONUŞTU DESEM VE BUNLARI SADECE KENDİ KALEMİMDEN VE İMZA İLE TUTANAĞA BAĞLASAM HER HALDE BANA DELİ DERLER DEMEK Kİ BAŞKA TEK KİŞİLİK TUTANAK İMZALAYANA DA DEMELERİ GEREKİR ** YADA ADAM DESE Kİ BENİ OBAMA ARADI BAŞKAN YARDIMCISI YAPACAK MIŞ VE BUNU TUTANAĞA BAĞLASA ** NASIL KOMPLO TEORİSİ İŞTE SAYIN TEORİCİ BAŞSAVCIDA BÖYLE BİŞEY YAPMIŞ BENCE

2
10
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN DOĞANdogancay07@hotmail.com:

MEZDEKE... KIVIRTIN. İKİ KİŞİ KONUŞMUŞMUŞ. BİRİNİN NE DEDİĞİ BELLİ DEĞİLMİŞMİŞ DE... KONUŞULAN SAAT BELLİ, KONUŞULAN TEL NUMARALARI BELLİ. ÇIKARTIN KAYITLARI.. KİMİN NE DEDİĞİ ORTAYA ÇIKAR. SAVCI BEY YALAN SÖYLÜYORSA DA MESLEKTEN ATIN. DOĞRU SÖYLÜYORSA DA YALAN SÖYLEYENİ ATIN. BU KADAR BASİT!.. AMAAA!.. HİÇ KENDİLERİNİN SUÇLU OLDUĞU KONULARDA BÖYLE İŞLERE GİREMİYORLAR ÇÜNKÜ FOYALARI MEYDANA ÇIKACAK...

8
2
yanıtYanıtla
yenerkibaryenerkibar@gmail.com:

bakan kendini harcadı senin neişin var bu tezgahçıların mahalin de koca türkiyede seni belediye bşk. nı yapmayacak yer varmı bu izmirliler adamdan anlasaydılar şehir olarak en geri kalmış şehir olmazdılar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title