Haberler

Soruşturma Komisyonu Haberlerine Yayın Yasağı Getiren Hakim Konuştu

Güncelleme:

4 eski bakan hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yasak getiren hakim, "İfadelerin birebir yazılmasına yasak koydum. Yorum, eleştiri yapılabilir." dedi.

Türkiye günlerdir 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen 4 eski bakan hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağını konuşuyor. Yasağı koyan hakim ise ilk kez konuştu ve "Kararımın arkasındayım, ben ifadelerin birebir yazılması yönünde yasak koydum. Oysa yorum, eleştiri yapılabilir." açıklamasında bulundu.

CHP İSTİFA İSTEDİ, HDP KOMİSYONDAN ÇEKİLDİ

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski AB Bakanı Egemen Bağış ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine 3 gün önce yayın yasağı getirildi. Karara muhalefet tarafından sert tepkiler geldi, CHP komisyon başkanı AKP'li Hakkı Köylü'nün istifasını isterken, HDP komisyondan çekildiğini duyurdu.

HAKİM KONUŞTU: KARARIMIN ARKASINDAYIM

Tepkiler sürerken, bir açıklama da kararı veren hakimden geldi. Hürriyet'e konuşan Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Yavuz Kökten, "Kararımın arkasındayım, ben ifadelerin birebir yazılması yönünde yasak koydum. Oysa yorum, eleştiri yapılabilir; herkes kararı okumadan konuşuyor." dedi.

"NEYİ YASAKLADIĞIM ORTADA"

Hakim Kökten, özetle şunları söyledi: "Kararım ortada ve açık, neyi yasakladığım neyi yasaklamadığım ortada. Bir kere yorum yasağı yok, eleştiri yasağı koymadım. Komisyonda alınan ifade metinleri birebir yazılıyor şikâyeti yapıldı. Bunun yazılmamasıyla ilgili karar zaten TBMM İçtüzüğü'nde yer almaktadır. Yani birebir ifadelerin yazılmasına yasak var. Yorum ve eleştiri yapılabilir. Onlara bir yasağımız yok.

"BEN YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADIM"

Verdiğim karardan eminim, sonuna kadar arkasında dururum. Karar zaten açık ama insanlar kararı okumuyorlar. Vay şöyle olmuş, vay böyle olmuş yorumu yapıyorlar. Önemli olan içerik. Ben yanlış bir şey yapmadım. Başvuruyu değerlendirip, inceledim. Yaygara koparıldığı şeklinde değil."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Egemen Bağış Çağlayan Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

demokrat:

„Neden mi yasakladım, çünkü iktidarın yalakası olarak Türk toplumunu insanlıktan usaklaştırmak istiyorum. “

44
3
yanıtYanıtla
nevşehirli:

hakimde savcıda teslim alınmış korku ülkesinde

43
2
yanıtYanıtla
tr:

fantastik dörtlü sinemalarda ! yolsuzluğun adı hediye olmuş !

33
1
yanıtYanıtla
pir dost:

bu kararın hiç bir mantıklı savunması açıklaması olamaz!!! bunları halk seçerek getirdiyse halkın herşeye bilmeye hakkı var . . . bu vatan akp nin tapulu malı değil bu vatan halkındır

34
0
yanıtYanıtla
NE OLDİ ŞİMDİ ???:

GÜNÜN SÖZÜ '''''' AYIP AYIPLA ÖRTÜLEMEZ ''''''!!!!

32
1
yanıtYanıtla
önce vatan:

Başka şansın yok ki , dosya önüne gelmiş yasaklamasan PARALELCİ derler, sürerler ordan oraya, ailecek bir ömür sürünürsünüz alimallah. .

26
3
yanıtYanıtla
cherokee:

ORTADA BİR SUÇ YOK İSE İNSAN GİBİ ÇIKARLARDI HALKIN ÖNÜNE NE GEREKİYORSA YAPILIRDI AMA BUNLAR SUÇLU OLDUKLARI İÇİN HIRSIZ OLDUKLARI İÇİN HERŞEYİ GİZLİYORLAR UNUTMAYIN SUÇSUZ İNSAN HİÇBİRŞEYDEN SAKINMAZ . .

27
1
yanıtYanıtla
lutfiktomarlı:

Bu halkı salak yerine koyup 17 ve 25 aralık soruşturmasını kapadılar şimdide hangi miletin vekili oldugu beli olmuyan bu vekileri temizlemeye çalışıyorlar . galiba gercekten salak bir halk olduk.

26
1
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

2011 yılında sadece 4 yayın yasağı varken, 2013 yılında 48 yayın yasağı getirilmiş, 2014 yılının daha ilk altı yayında yasak sayısı 24 olmuş ve işin ilginç tarafı yasaklanan tüm olaylarda akp''nin şöyle veya böyle bağlantısının olması. işte tarafsız, demokratik, adaletli bir hukuk ancak böyle olur.

26
1
yanıtYanıtla
kimene:

şıracıyı bozacıya şikayet etmişler

26
0
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title