Haberler

Sorunlara Yerinde Tespit

Güncelleme:

Vali Karaloğlu : "Ramazan boyunca halkımızla bir araya gelmeye çalıştık. Bugün de burada Karacabey ilçemizde arzu ettik ki bir iftar sofrasının etrafında hep beraber buluşalım, ekmeğimizi, tuzumuzu paylaşalım, sizlerin burada ki yaşam koşullarını yerinde görelim, eksikleriniz varsa onları yerinde tespit edelim" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun, sorunları tespit edip, çözmek amacıyla Kurum Müdürleri ile birlikte geldiği Karacabey ilçesinde, ilk durağı Yenikaraağaç mahallesi oldu. Mahalle meydanında vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını dinleyen Vali Karaloğlu, buradan Harmanlı Mahallesine geçti. Her iki mahallede sorunların benzerliğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, vatandaşların devam etmekte olan 'Otoyol Projesi' hakkında bilgi eksikliğinden dolayı toprak kaybetme endişelerinin olduğunu ve konuyla ilgili en kısa sürede vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapılması talimatını verdi.

Bir sonra ki durağı olan Yolağzı mahallesinde bulunan mevsimlik işçilerin 400 kişiden oluşan çadır kentine geçen Vali Karaloğlu burada işçiler ile iftar yaptı.

Ramazan ayı boyunca halk ile iftar yaptığını belirten Vali Karaloğlu: "Ramazan boyunca halkımızla bir araya gelmeye çalıştık. İlde kurulan halk çadırlarında, halk sofralarında yaşlılarımızla, kimsesiz çocuklarla, şehit yakınlarıyla, gazilerimizle beraber olduk. İlçelerimizde de mevsimlik olarak çalışmakta olan siz değerli tarım işçilerimizle beraber olmaya çalıştık. Bugünde Karacabey'de sizlerle beraberiz. Arzu ettik ki bir iftar sofrasının etrafında hep beraber buluşalım, ekmeğimizi, tuzumuzu paylaşalım, sizlerin burada ki yaşam koşullarını yerinde görebileyim, eksikleriniz varsa onları yerinde tespit edelim. Şimdiden bayramınızı kutlamak için buradayım.

Devletimiz son üç dört senedir bu mevsimlik işçi dediğimiz kendi şehirlerini, köylerini, beldelerini alın terleri ile helal rızık kazanmak üzere terk eden ve Türkiye'nin dört bir tarafına giden mevsimlik işçilerimizin sorunları ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız kaynak ayırarak, Valilikleri, Kaymakamlıkları, Belediyeleri de görevli kılarak bir çalışma başlattı. Bursa'da da şu anda 8-10 bin civarında mevsimlik işçimiz var. Dört ilçemizde ağırlıklı olarak mevsimlik işçilerimiz var. Bunlar için asgari insani şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Bunlar elektrik, su ve barınma için çadır, tuvalet, duş gibi ihtiyaçlar. Şimdi bunlara yeni sosyal çadırlar, çocuklar için kreşler, anaokulları, kuran kursları, camiler için çadırlar ilave etmeye çalışıyoruz. İnşallah var olan sorunlarınızı da en kısa zamanda çözmek üzere arkadaşlarımızla beraber çalışmaya devam edeceğiz.

Değerli kardeşlerim bakın bu ülkemizde ki istikrar ortamı, bu güven ortamını, bu kardeşlik ortamının kıymetini etraftaki olup bitenlere, komşu ülkelerde yaşananlara bakınca daha iyi anlıyoruz. Onun için de bu ortamı muhafaza edebilmek için her birimizin elinden gelen gayreti gösterebilmemiz lazım. Ben şimdiden her birinizin Pazartesi günü kutlayacağımız Ramazan Bayramını kutluyorum, hepinize hayırlı bayramlar diliyorum. Bayram inşallah ülkemize, insanımıza, milletimize, İslam âlemine huzur, barış ve kardeşlik getirir diye temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

title