Haberler

Sokakta Yaşayanlar İçin "Güzel İşler" Yapıyorlar (1)

Bayrampaşa'da faaliyet gösteren Güzel İşler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, mahallelerinde yaşayan yardıma muhtaç aileler ile sokakta yaşayan insanlara yardım eli uzatıyor.

EMİN İLERİ - Bayrampaşa'da faaliyet gösteren Güzel İşler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, mahallelerinde yaşayan yardıma muhtaç aileler ile sokakta yaşayan insanlara yardım eli uzatıyor.

Dernek gönüllüsü Kerem Uzlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bulundukları çevrede güzel işler yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Derneğin oluşum sürecini anlatan Uzlu, arkadaş grubuyla her hafta halı saha maçı yaptıklarını söyledi. Uzlu, bu maçlara mahalledeki gençlerin de büyük ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Genç kardeşlerimizin yoğun katılımı ve ilgisini gördüğümüzde bu ilgiyi daha hayırlı bir şekilde nasıl değerlendirebiliriz diye düşünürken, her hafta perşembe akşamları sohbetler yapmaya karar verdik." dedi.

Sohbetlerin odağında Kur'an-ı Kerim bulunduğunu dile getiren Uzlu, bu toplantılarda aldıkları karar doğrultusunda çevrelerindeki muhtaç ailelere yardımda bulunmaya başladıklarını anlattı.

Yardım faaliyetlerinin sürekli hale gelmesi üzerine dernek kurmaya karar verdiklerini kaydeden Uzlu, şöyle konuştu:

"Bu yardımlar bazen ev eşyası oldu, bazen okul-kırtasiye malzemesi şeklinde oldu. Mayıs 2017'de dernek statüsünü aldık. Dernek üyelerinin her birinin başka işi var. Herkes işinden, aile hayatından arta kalan zamanını derneğe ayırıyor. İlk dönemlerde kendi imkanımızla yardım yapmaya başladık. Özellikle dernek olma aşamasında her şeyi kendi cebimizden karşıladık. Daha sonra özellikle sosyal medya aracılığıyla insanların bizi tanıması ve güvenmeye başlamasıyla bağışlar almaya başladık. Bu bağışlarla düzenli olarak 10'a yakın aileye yardımda bulunuyoruz."

-Evsizlere dernek duş imkanı

Yardım faaliyetlerine daha sonra sokakta kalan insanları dahil ettiklerini bildiren Uzlu, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir yıl önce çorba dağıtımımız başladı. Bu insanları tanıdıkça aslında yemekten önce onların temizlik ihtiyaçları olduğunu fark ettik. Haftada bir gün de olsa onlara derneğimizde duş alma imkanı sağlamaya başladık. Her Cumartesi saat 15.00 ile 17.00 arasında evsizler gelip derneğimizde duş alıp, kendilerine verdiğimiz temiz giysileri giyiyor."

Büyük bir iddiayla yola çıkmadıklarını, kendi sokak ve mahallelerine öncelik verdiklerini vurgulayan Uzlu, "Burada bir komşumuzun, mahallemizdeki bir insanın yardıma ihtiyacı olduğu zaman kapısını çalabileceği bir dernek olsun diye yola çıktık. Biz buradaki birkaç sokağa, birkaç mahalleye bile bu iyilik çağrısını ulaştırabilirsek aslında büyük ölçüde amacımızı gerçekleştirmiş olacağız. Tabi ki ufkumuzun sınırı yok, tüm Müslümanların olduğu gibi. Ama aşamalı gitmekte fayda var." dedi.

Uzlu, herhangi bir cemaat veya siyasi grupla bağlantıları olmadığının altını çizdi.

"Derneğin vermiş olduğu en güzel şey, bir aile sıcaklığı"

Güzel İşler Derneği'nin yardımlarından yararlanan Mustafa Küllü de 1,5 yıldır sokakta yaşadığını söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce dernekle tanıştığını dile getiren Küllü, "Beni cezbeden tarafı, çamaşırların yıkanması, duş imkanı sağlanması. İstanbul'da sokakta yaşayan insanların yemek yeme imkanı fazlasıyla var ama duş alma ve çamaşırlarını yıkama imkanı maalesef İstanbul'da yok denebilecek kadar az. Güzel işler Derneği'ndeki güzel kalpli insanları, diğerlerinin düşünemediği şeyi düşünmüş ve dışarıda kalan insanlar için çok güzel bir imkan sağlamış." diye konuştu.

Küllü, 15 yıl yurt dışında yaşadığını, Türkiye'ye döndükten sonra adaptasyon sorunu yaşadığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bir miktar paramı, ahlakını-değerlerini kaybetmiş insanlara kaptırdım. Sonra küstüm insanlara ve sokaklara attım kendimi. Sokakları anlamaya çalıştım. 1,5 yıldır sokaklarda 'profesyonelce' yaşamayı öğrendim. Bozulmadan yaşamanın mümkün olduğunu kendi kendime ispat etmiş oldum. Dışarıda yaşayan insanların psikolojisi, kendilerini yalnız hissetmelerinden kaynaklanıyor. Yalnızlık psikolojisiyle beraber ya alkole ve uyuşturucuya başlıyor, ya intihar ediyor ya da daha da diplere sürükleniyor. Birilerinin bir şekilde yardım elini uzatması o insanlar için büyük bir destek sağlayacaktır. Güzel İşler Derneği'nin vermiş olduğu en güzel şey, bir aile sıcaklığı. Hepsi iyi ve güzel kalpli insanlar. Kardeşlik sergiliyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Bayrampaşa İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title