Haberler

Sokakta Hem Ders Çalışıyor Hem de Ailesi İçin Mendil Satıyor

Sokakta hem ders çalışıyor hem de ailesi için mendil satıyor Afganlı çocuk mendil satarak ailesine katkı veriyorKARABÜK - Ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan 4 kişilik Afgan bir ailenin 11 yaşındaki çocukları babasının çalışma izni olmadığından sokakta hem mendil satıyor, hem de...

Sokakta hem ders çalışıyor hem de ailesi için mendil satıyor

Afganlı çocuk mendil satarak ailesine katkı veriyor

KARABÜK - Ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan 4 kişilik Afgan bir ailenin 11 yaşındaki çocukları babasının çalışma izni olmadığından sokakta hem mendil satıyor, hem de derslerini yaparak Türkçe öğreniyor.

3 ay önce Karabük'e geldiklerini söyleyen Sebur Seburi, babasının çalışma izni olmadığından mendil satarak ailesine baktığını söyledi.

Afganlı Sebur, Karabük'ün en işlek caddesinde bulunan bir AVM'nin yan tarafında bulunan merdivenlerde mendil satarak ailesinin geçimi sağlıyor. Altına serdiği kartonun üzerinde hem ders yapan hem de ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Afganlı çocuğun azmi ise görenlerin takdirini kazanıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortaokulunda 3. Sınıf öğrencisi olan Sebur, babasının aslen Türkmenistanlı olduğunu söyleyerek, " Sabahtan öğlene kadar okula gidiyor. Öğleden sonrada mendil satıyorum. Bu sırada hem de derslerimi yapıyorum. Babamın çalışma izni olmadığından mendil satıyorum. Benim için zor olsa da ekmek parası sonuçta. Kazandığım paraları anneme veriyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title