Haberler

Siverek, Meslek Yüksekokuluna Kavuştu

Güncelleme:

Harran Üniversitesi Senatosu, mülki idareciler ve milletvekilleri yapımı tamamlanan Siverek Meslek Yüksekokulu'nun açılış töreninde bir araya geldi.

Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, rektör yardımcıları, üniversite senato üyeleri, partililer ve Siverek halkı katıldı.

Törende Siverek Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Sevgili, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük birer konuşma yaptı.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Murat Sevgili yaptığı konuşmada okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal "Siverek böyle güzel bir okulu hak ediyordu. Okulun bu aşamaya gelmesi için çok büyük emek sarf edildi. Burası daha önce yatılı okuldu ve Köy işlerinin şantiyesiydi. Gayretlerimiz netice verdi. Rektörlüğe devrettik. Rektör hocamız buraya bir kaynak ayırdı, Siverek için yaptığı çalışmalardan dolayı Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu'ya teşekkür ederim" dedi.

SİVEREK'TE ARTIK SINAVLAR YAPILABİLECEK

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu ise üniversitenin her geçen gün daha da geliştiğini belirterek "2007 yılında göreve geldiğimizden beri, Şanlıurfa merkez kampüsümüzle birlikte ilçelerimizde bulunan okullarımıza da büyük önem veriyoruz. Birecik, Viranşehir, Ceylanpınar, Hilvan bunlara birer örnektir. Üniversite yönetimi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Siverek Meslek yüksekokulu binamızın ulaşım ve yurt sorunu var. Bu sorunu da yerel yönetimlerle çözmeye çalışacağız. Bize ayrılan bütçeyle ancak bu kadar yapabildik.

Siverek için iki müjdem var. Artık Siverek te açık öğretim ve üniversite sınavının ilk aşaması yapılacak.

İkincisi senatodan karar aldık. YÖK'e gönderdik. Siverek'e bir Uygulamalı Bilimler Fakültesi açmak istiyoruz. Tabi bunun içinde ayrı bir bütçe lazım. Siverek Meslek Yüksekokulunun bu aşamaya getirmemizde bizlere destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

GÜLPINAR: SİVEREK'TE EĞİTİM YATIRIMLARI SÜRECEK

Siverek'te eğitim yatırımlarının sürekli olarak yenilendiğini belirten Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar ise yaptığı konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: "Bugün güzel bir gün yaşıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Rektör Bey müjdeyi verdi. Bunlar kolay elde edilmiş kazanımlar değil. Siverek'te üniversite sınavlarının yapılacak olması önemli bir olay. Bizim imaj sorunumuz vardı. Bunu aşmak kolay olmadı. Siverek çok daha güzel şeylere layıktır. Ben de buraya emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun."

Törende son olarak söz alan Vali İzzettin Küçük ise "Siverek yüksekokulunun ilçemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Üniversitenin ilçelerde okullarının olması, ilçeler açısında önem arz etmektedir. Siverek nüfus bakımından büyürken kendini de geliştirmiş bir ilçemizdir. Okulun bu duruma gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Şanlıurfa Gülpınar Siverek Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title