Haberler

Sivas'ta Kitap Günleri Başladı

Sivas Valiliği ve diğer kamu kuruluşları tarafından organize edilen 3. Sivas Kitap Günleri düzenlenen törenle açıldı.

4 Eylül Sivas Kongresinin 95.yıl dönümü etkinliklerinin en önemli ayaklarından biri olan 'Her Kitap Bir Yolculuk' sloganıyla düzenlenen Sivas Kitap Günleri başladı. Tarihi Buruciye Medresesi ve Şifahiye Medresesi'nin bulunduğu alanda kurulan kitap fuarı 30 Ağustos- 5 Eylül tarihleri arasında kitapseverlere açık olacak. Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve ilk protokolün katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreni sonrası Vali Barut ve beraberindekiler stantları gezdi.

Kitap fuarı hakkında bilgi veren Vali Barut, "Kitap günlerinin 3'üncüsünü açtık Sivas'ta. Sivas'ın kültür hayatına katkı olacağını düşünüyorum. Gezdiğim stantlarda da gördüm gerçekten Türkiye'nin belli başlı yayın evleri tüm kitaplarıyla katılmışlar. Bu demektir ki 'Sivas Kitap Günleri' amacına ulaşmış demektir. Bir amacımızda tabi ki buradaki Sivaslıların gelip buradan istifade etmeleri çünkü Türkiye'de biliyorsunuz kitap okuma alışkanlığımızda maalesef bazı olumsuzluklar var. Gördüm ki buradaki yayın evleri ve Sivaslıların ilgisi Türkiye ortalamasının üzerinde. Dolaysıyla biz Sivaslıların kitap sevdiğini, kitapsever kimselerden oluştuğunu ve geçmişten geleceğe kitapla ilgili barışık insanlar olduğunu bildiğimiz için böyle bir organizasyonu yaptık ve bu şekilde açılışı yapmaktan son derece mutluyum çünkü gördüm ki bizim yaptığımız bir hizmet karşılık bulmuş" dedi.

66 yayınevinin katılığı kitap fuarında, Balçiçek İlter, Murat Menteş, Kahraman Tazeoğlu, Mehmet Şarkışla, Müjgan Üçer, Erdal Demirkıran, İhsan Sırma, Mustafa Armağan, Hayati İnanç, Adem Güneş, Rasim Özdenören, Senai Demirci, Uğur Koşar, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Sibel Eraslan, Erhan Afyoncu, Nermin Bezmen gibi yazarlar kitap fuarına katılarak imza günü ve söyleşiler yapacak. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Buruciye Medresesi Türkiye Eylül Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title