Haberler

Şırnak Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı

Şırnak Üniversitesi'nde, 2017-2018 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi'nde, 2017-2018 akademik yılı açılış töreni düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, üniversitelerin toplumsal gelişimin merkezinde bulunduğunu belirtti.

Ünivsersitelerin, toplum için gerekli bilginin ortaya çıkarılarak korunması ve yayılmasını sağlaması gerektiğine işaret eden Erkan, şunları söyledi:

"Elde edilen bilgileri, sanayi ve halk ile paylaşarak, halkın da üniversitesi olarak amacındayız. Bir yandan çağın gerekliliğini karşılamak, bir yandan bilimsel araştırma yapmak, öte yandan sorgulayan özgürlükçü küresel gerçekleri iyi okuyan güçlü bireyler yetiştirmekteyiz. Bu coğrafya ayakta kalabilmek için sürekli yenilemek, çalışmak ve gayret sarf etmek lazım. Bölgenin en kaliteli ve dinamik idari personeline sahibiz ve Şırnak Üniversitesi olarakta bundan gurur duyuyoruz."

Yıl içinde yapılacak bazı çalışmalar ve etkinliklere değinen Erkan, kapanan ya da az öğrenci alan bölümlere teşvik yapılarak, hem şehir ekonomisine hem de kampüsün canlanması için gerekli altyapıyı oluşturacaklarını kaydetti.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Ergül, Şırnak Belediye Başkan Vekili ve Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, Kurucu Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından üniversitenin kurucu rektörü Akmaz, ilk dersi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Emin Acar Ali Akmaz Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title