Haberler

Sınırda IŞİD Mevzi, Türk Askeri Hendek Kazıyor!

Güncelleme:

IŞİD militanları, Kilis'in karşısındaki köylerin etrafına mevzi kazmaya başlayınca, Türk askerleri de aynı bölgedeki sınır hattına hendek kazmaya başladı.

Irak Şam İslam Devleti militanları, kontrolü altında tuttukları Suriye'nin Kilis'in karşısındaki köylerin etrafına mevzi kazmaya başladı. Türk askerleri de aynı bölgedeki sınır hattına kaçak geçiş ve kaçakçılığı önlemek için hendek kazmaya başladı.

Sınır hattındaki Yavuzlu Köyü'nün karşısında olan IŞİD kontrolündeki Suriye'nin Haraba Köyü'nün etrafında mevzi kazdığı görüldü. İş makineleri ile köyün çevresine mevziler kazan IŞİD militanlarının hem olası saldırılardan kendilerini korumayı amaçladığı öne sürüldü.


ASKER DE HENDEK KAZDI

Öte yandan IŞİD militanlarının bulunduğu sınır hattında Türk askerlerinin de hendek kazdığı görüldü. IŞİD kontrolündeki bölgelerde bulunan Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan gelen iş makinelerinin hendek kazdığı görüldü. 2 metre genişlik ve 3 metre derinliğindeki hendekler ile amacın bölgeden yapılacak kaçak geçiş ve kaçakçılığın önlenmek olduğu bildirildi.

ÇATIŞMA SESLERİ DUYULUYOR

Bu arada uzun süredir sessizliğin hakim olduğu bölgede son birkaç gündür sık sık çatışma sesleri gelmeye başladı. Zaman zaman şiddetli patlamaların da meydana geldiği bölgedeki çatışmalar güvenlik önlemlerin artırıldığı sınırın Türkiye tarafında tedirginliğe yol açıyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yavuzlu Suriye Kilis Işid Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (33)

sunday:

guzel haber demekki isid, hainlerin isini bitirmis, burdan anliyoruz ki isid kobaninin yuzde doksanini almis dualkarimiz seninle isid

6
31
yanıtYanıtla
kemal:

işte muhammedin(sav) askerleri

6
25
yanıtYanıtla
oktay:

türkden fazla kürtler askerdir ama türk askeri diyorlar bunuda biz düşeltecez işalah. . türkiye askeri . . olcak

18
12
yanıtYanıtla
hadi ordanm@m.m:

Hainden asker olmaz...kapkacci uyusturucu saticisi hirsiz gaspci olursunuz dicyecegim ama zaten bu söylediklerimsiniz daha yazayim mi

yanıt4
yanıt2
Student:

aynı çatı altında yaşayan vatandaşlar olarak türk, kürt, laz, çerkez, ermeni ayrımı yapmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşayan herkes türktür.

yanıt4
yanıt4
hasan yılmaz:

allah işidin de işid destekçilerininde belasını versin

19
11
yanıtYanıtla
BazıdlY:

türk askeri anca hendek kazar yanıbaşındaki zülme sessiz kalan bi ordu

23
6
yanıtYanıtla
çkg:

korkak kürt ler ne güne dürüyor herşeyi türk lerden beklemeyin

yanıt1
yanıt1
pOLAT:

ALLAH TÜRK ASKERİNİ KORUSUN

13
10
yanıtYanıtla
Kürdi:

işit köpekleri saldiridan savunmaya geçti ama nafile Kürtlere ve de Kürdistan''a saldırmakla kendi sonunun başlangıcına giriş yaptı daiş yavaş yavaş kan kaybedip ölüyor. . . daiş Kürtlere saldırdığı için çok pişman ama artık nafile. . .

16
6
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title