Haberler

Sınırda IŞİD'e Komşu Olan Mahallerde Tedirginlik

Güncelleme:

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile Peşmerge ve ÖSO desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar 63'üncü gününde devam ediyor.

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile Peşmerge ve ÖSO desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar 63'üncü gününde devam ediyor. Sınır hattında IŞİD'e komşu olan Ziyaret ve Zor mağara mahallesi sakinleri ile günlük yaşamlarına endişe içerisinde devam ediyor.

Suriye'nin Kobani kentini ele geçirmek için 2 ay önce saldırıya geçen IŞİD militanları, doğudaki Telabyad ve batıdaki Carablus'tan yola çıkıp, güzergah üzerindeki yüzlerce köyü ele geçirdi. IŞİD militanları ele geçirdikleri Türkiye sınırındaki Birecik'in Ziyaret Mahallesi'nin karşısında olan ve aynı ismi taşıyan Suriye'nin Ziyaret Köyü'ne de bayraklarını dikti. IŞİD bayrağının dalgalandığı Suriye'nin Ziyaret Köyü'ne komşu olan Türkiye sınırındaki mahallelerde ise endişe yaşanıyor.

Yaklaşık 2 aydır IŞİD'e komşu olduklarını ifade eden Ziyaret Mahallesi sakinleri, tedirginlik yaşadıklarını ve bu durumun psikolojilerini bozduğunu söyledi. Özellikle çatışmaların yoğunlaştığı zamanlarda geceleri evlerini boşaltıp daha güvenli olan yakınlarının yanına gittiklerini anlatan mahalle sakinlerinden Şahadettin Kılıç, "IŞİD 2 aydır bizim komşumuz oldu. Bu süre içerisinde doğru düzgün biz evlerimizde uyumadık. Bize yönelik bir saldırı olmadı ancak bize komşu olmaları yüzünden sıkıntı çekiyoruz. Zaman zaman sınır tellerine yaklaşan IŞİD'lileri görüyoruz. Bu durum bizi endişelendiriyor" dedi.

Zormağara Mahallesi sakini İsmail Kılıç ise IŞiD'e komşu olmalarının ardından sınır hattnıdaki arazilerine gidemediklerini ifade ederek, "Büyük korku içerisindeyiz ve bundan dolayı sınır hattındaki tarlamızı süremiyoruz. IŞİD'in varlığı ekonomik olarak da bizi sıkıntıya soktu" diye konuştu.

KOBANİ'DE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Kobani'de ise çatışmalar doğu ve güney bölgelerinde 63'üncü gününde devam ediyor. Ağır silahların kullanıldığı sokak çatışmalarının sürdüğü Kobani'de IŞİD militanları, sık sık havan ve roketlerle YPG'lilerin bulunduğu bölgelere ve sınır kapısına saldırıyor. YPG güçlerinin de aynı şekilde karşılık verdiği Kobani'de sık sık keşif uçuşu yapan savaş uçaklarının bombardımanında hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar ise Türkiye tarafından da görülüyor.

- Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birecik Türkiye Suriye Kobani Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title