Haberler

Sınır Kapısında Skandal Talimat

Güncelleme:

Suruç Mürşitpınar sınır kapısından Türkiye'ye geçişlerde 'Kimlik kontrolü yapmayın' talimatı verildiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa Mürşitpınar Sınır Kapısından Suriye'ye giriş çıkışlarda gerekli denetim ve kontrol işlemlerinin yapılmadığı ortaya çıktı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdür Yardımcısı, sınırdan geçişlerde kimlik kontrolü yapılmaması talimatı verdi. Bu talimattan sonra, Türkiye'nin içine rahatlıkla sokulabilecek silah ve patlayıcılardan endişe ediliyor.

GEREKLİ KONTROLLER YAPILMADI

Türkiye Kobani'deki çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürt mültecilere kapılarını açtı. Ancak Suriye'ye Türk vatandaşlarının geçişleri yasak. Son günlere kadar sadece Suriye vatandaşlarının çıkışına izin veriliyordu. Ancak Kobani'deki çatışmalardan dolayı oluşan risk üzerine buna da sınırlama getirildi.

Buna rağmen Şanlıurfa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naki Ateş'in Suruç'ta bulunan Mürşitpınar sınır kapısında görevli polislere Türkiye'den geçişlerde kimlik kontrolü yapılmaması yönünde talimat verdiği, talimat üzerine kimlik kontrollerinin yapılmadığı iddia ediliyor. Kimlik kontrolleri yapılmadığı için Suriye'den geçiş yapanların kaydı tutulamıyor. Türkiye'den geçiş yapanların ise uyruğu tespit edilemiyor.

SINIRDAN GEÇİP PYD'YE KATILDILAR

Kontrollerin aksaması üzerine geçtiğimiz hafta PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye katılmak üzere çok sayıda geçiş olduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, sınırdaki kontrollerin aksatılmasını fırsat bilen PKK'nın eleman temini komiteleri harekete geçti. Sınır kapısına yakın bölgede Kobani'de devam eden PYD-IŞİD çatışmasını protesto eylemine katılan gençlere, PYD'ye katılmaları için yoğun propaganda yapılıyor.

Bu sayede bugüne kadar yaklaşık 400 kişinin sınırın Suriye tarafına aktarıldığı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'YE SİLAH VE PATLAYICI GETİRİLMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

Suriye'den Türkiye'ye kontrolsüz geçiş yapanlar arasında ise Türkiye'de bombalı eylem yapabilecek PKK'lılar olmasından endişe ediliyor. PKK'nın son yıllarda bomba aktarımında Suriye sınırını daha fazla kullandığı biliniyor. İstihbarat birimlerine ulaşan bazı bilgiler de endişeleri artırıyor. Türkiye'ye 4 PKK'lı teröristin eylem yapmak üzere gönderildiği şeklinde istihbarat olduğu ifade ediliyor.

KALAŞNİKOFLARI BIRAKIP KAÇTI

Alınan bilgilere göre, cuma günü sınırdan geçmeye çalışırken hareketlerinden şüphelenilen bir kişi güvenlik güçlerinin uyarıları üzerine eşyalarını bırakarak Suriye tarafına kaçtı. Kaçan kişinin eşyalarının arasında 4 adet kalaşnikof bulunduğu belirlendi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mürşitpınar Şanlıurfa Türkiye Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (87)

bilgiç:

ulan pkk lılar, gidişiniz olsunda, gelişiniz olmasın, amin.

57
3
yanıtYanıtla
ali:

Sahipsiz kalan bir Vatanın batması haktır; sen sahip olursan, bu Vatan batmayacaktır ( M. Akif ERSOY )

51
0
yanıtYanıtla
TÜRKOĞLU:

TC nin sınır kapısını yol geçen hanına çevirdiler. . Gelenler Türkmen olsa binbir bahane bulup içeri almazlar. . . . .

44
6
yanıtYanıtla
ESKI ASKER:

Siz eger kediyi köseye SIKISTIRIRSANIZ ya yüzünüzü tirmalar ya da gözünüzü cikartir. Biz de Askerlik yaptik, hizmet ettik. Bir catismayla ilgili anilarini anlatti bize. Gerillayi anlatti bize, asla korkmazlar. gözü karadirlar. Savasmak onlar icin Antiraman gibi birsey. Bir gerilla en az 10 Askerle bas edebilir. Inanin bana hic birsey eklemedim. Kürt sorunu ancak siyaset ve politikayla hal edilir. Askerin yapacagi is degil. AKP yane bu barbar isid le kucak kucaga oturmuslar. Diyorlarki Kürtleri terbiye edecegiz. EEEEEE Hade size kolay gelsin.

17
32
yanıtYanıtla
Özgür ipek:

Eksi askermiş pehhh güleyimde boşa gitmesin. Asker kesinlikle teröriste gerilla demez bunu unutma. Ayrıca senin ne olduğun yorumundan belli. . .

yanıt0
yanıt0
mecnun:

Eski Asker! Ufak at civcivler yesin. Eruh''tan Cizre''ye kadar kovaladığımız, derelerden çıkamayan sıçanlara mı ''gerilla'' diye medhiyeler düzüyorsun. Yaralı arkadaşı yük olmasın diye zavallının kafasına sıkanlara mı? Çorumlu bir onbaşı bir keresinde tek başına üç tane haklamıştı Zivi köyü ile Kereşan mağaraları arasında. . .

yanıt0
yanıt0
türkmenem:

ıraktan türkiyeye kaçan türkmenlere utanmadan sınırda pasaport soran şerefsizler nerede. . .

36
3
yanıtYanıtla
ANKARALI:

sayin davutoglu iyiden iyiye ipin ucunu elden kaciriyor

37
1
yanıtYanıtla
SECTQR:

ama türkmenlere gelince pasaportundan tut da kimliğine kadar kontrol yaparlar hatta 2 sini gösterse bile bahane olarak ek ücrette isterler

32
6
yanıtYanıtla
turk:

kardesler size acikca KANIT gosteriyorum. Suruç Mürşitpınar sınır kapısından Türkiye''ye geçişlerde ''Kimlik kontrolü yapmayın'' talimatı verildiği ortaya çıktı!!! bu emri benim babam vermedi onu iyi biliyorum ve sunu da iyi biliryorum ki arkakdaslar turkiye sinirlari icerisinde veya disarisinda turkiye ile ilgili gelisecek tum olaylara mudahade edip edememe yetkisi elbette hukumete aittir. soruyorum bunu kim yapmis olabilir???lutfen dusunelim turkiyemizin gelecegi icin saglikli dusunelim. peki ne mi yapilmali diyorum?? bence hic bir partiyi oylamayalim. kim gelirse gelsin milleti hep kandiriyo zaten. . anarsik bir ulke kuralim!!ne dersiniz???hep beraber kenetlenelim birlikten kuvvet dogar. artik kimse bizi YONETEMEZ. size samimi soyluyorum o sinir BIZIM sinirimiz bizim ana vatanimizi topraklari kim bu topraklara sorgusuz sualsiz birilerini sokabilir??iti var kopugu var.

31
5
yanıtYanıtla
Tüm 87 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title