Haberler

Sincik'te Kutlu Doğum Etkinliği

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlu doğum programı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlu doğum programı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sincik Hüseyin Çelik Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan Kutlu Doğum Haftası Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda ilçe müftüsü Mehmet Taşdelen bir konuşma yaptı. Taşdelen,"Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu seneki Kutlu Doğum teması da "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" olarak belirlendi. Bu çerçevede Kur'an ve Sünnette samimiyet, Hz. Peygamberin hayatından ve sahabe hayatından samimiyet örnekleri, Müslüman'ın hayatında samimiyet nasıl olmalı ve inanan bir insanın dindeki samimiyeti ne şekilde olmalı gibi konular işlenecektir. Hz. Peygamberin hayatına baktığımızda samimiyeti her yönüyle yaşadığını görürüz. O adeta samimiyet timsaliydi. Bunu şöyle birkaç misalle canlandırabilmemiz mümkündür. Daha cahliyye döneminde, henüz İslamiyet gelmezden önce o zamanki toplum içerisinde Hz. Peygamber "el-Emin" sıfatıyla yani Muhammedül-Emin diye tanınmıştı. İnsanlar emanetini güvenerek Hz. Peygambere veriyorlardı. Bu güven sadece o zamanla sınırlı değildi. Ne zamanki İslamiyet geldi, Hz. Peygamber insanlara dini, imanı anlattı, şirkten uzaklaşmalarını, Allah'ın varlığına ve birliğine iman etmelerini söyledi ama kimi insanlar yinede inanmadı. Bakın bu inanmayanlardan bir kısmının emanetleri yine de Hz. Peygamberin yanındaydı. Hatta Hz. Peygamber hicret edeceği gün Hz. Ali'ye şu emanetleri şu kimselere ver dedi. Oysaki o insanlardan bir kısmı Hz. Peygamberi nasıl ortadan kaldırırız diye plan yapmaktaydı. Düşünün insanlar bu haldeyken bile Hz. Peygambere güveniyorlar, bu insan samimi bir insandır diyorlardı. Fakat kör inatlarından kalplerini imana kapalı tutuyorlardı maalesef" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan ilahi ve şiirlerin okunmasının ardından program sona erdi.

Programa Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, İlçe Müftüsü Mehmet Taşdelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Hüseyin Meriç, Eğitim Bir-Sen Sincik İlçe Başkanı Nevzat Yiğit, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Taşdelen Adıyaman Sincik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title