Haberler

Sincan Belediyesi'nin Çanakkale Şehitlerini Anma Programına Büyük İlgi

Çanakkale Savaşı ile destansı bir zafere adlarını yazdıran kahramanlar, Sincan’da binlerce vatandaşın katıldığı bir programla anıldı.

Çanakkale Savaşı ile destansı bir zafere adlarını yazdıran kahramanlar, Sincan'da binlerce vatandaşın katıldığı bir programla anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü ve bu şanlı zaferde şehit olan kahramanlarımız Sincan'da bir dizi programla yad edildi. Sabah saatlerinde Lale Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan vefa günü, Sincan Belediyesi tarafından Sincan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Çanakkale gecesi ile devam etti. Bahri Özüpek'in sunduğu program Bedirhan Gökçe'nin türküleri ile başka bir boyuta taşınırken, şehitler dualarla yad edildi.

Vefa gecesine, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Makedonya'nın Struga Belediye Başkanı Ziyadin Sela, Sincan AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Erbağ, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaşan Sincan Belediye Başkanı Tuna, "Böyle önemli böyle tarihi bir günde sizlerle birlikte olmak, sizlerle bu günün hatırasını yaşamaktan mutluluk duyuyorum. Çanakkale de 250 bin vatan evladımızı şehit verdik. Çanakkale'de bir neslimiz yok oldu. Akif'in 'Asım'ın nesli' dediği kutlu nesildir onlar. 18 Mart 1915 tarihinde, yani bundan 99 yıl önce bu şanlı zaferi bizim ecdadımız, atalarımız canlarıyla bizler için vatan için şehit oldu. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Sincan Belediyesi'nce ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, maket ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler de gecede ödüllendirildi. Başarılı öğrencilere ödülleri Sincan Kaymakamı Salim Demir ve Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna tarafından verildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program yine dualarla son buldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Mustafa Tuna Sincan Yerel Haberler

title