Haberler

Silopi Polonyalı Bisikletçiler Habur'dan Çıkış Yaptı

Japonya 2023 İzcilik Festivali'nin tanıtım etkinliklerine katılmak için Polanya'dan yola çıkan 70 bisikletçi, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında mola verdikten sonra Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a geçti.

Japonya 2023 İzcilik Festivali'nin tanıtım etkinliklerine katılmak için Polanya'dan yola çıkan 70 bisikletçi, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında mola verdikten sonra Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a geçti. Polonya'dan başlayarak Japonya'ya kadar 12 bin kilometrelik kilometreden oluşan ve 9 etaba ayrılan dünyanın en uzun parkurunda pedal çevren Polonyalı bisikletçiler, Silopi İlçesi'ne ulaştı. 35'i erkek 35'i kadın olmak üzere toplam 70 kişilik ekipte yer alan Norbert Skrzynsui, Zuza Kubak, Mıchalina Kupper, Ula Zıober, Jawus Marciniar ve Lukas Romanowsui Polonyalı ilçe merkezinde yeme ve içme ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra Habur Sınır Kapısı'na doğru pedal çevirdi. Japonya'da düzenlenecek olan 2023 İzcilik Festivali'nin tanıtım etkinlikleri için Polonya'dan bisiklet ile belirlenen güzergahlarda yollarına devam ettiklerini belirten Ula Zıober, "Gaziantep'ten geliyoruz. Kuzey Irak üzerinden İran'a, oradan Japonya'ya gideceğiz. Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanları misafirperver. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Polonyalı bisikletçiler, Ağustos ayı başlarında Japonya'nın Jambore kentine ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Habur Sınır Kapısı Japonya Silopi Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title