Haberler

Şiddet Mağduru Kadınların Ramazan Eğlencesi

Evlerinden, ailelerinden uzakta kimisi yanına aldığı çocuğu kimisi toparlayabildiği bir bavulu ile sadece hayatta kalabilmek için mümkün olduğunca korunaklı bir ortamda yaşamak zorunda olan kadınlar Çankaya Belediyesi'nin Ümitköy'de kurduğu Ramazan Eğlence alanında doyasıya eğlendi.

Evlerinden, ailelerinden uzakta kimisi yanına aldığı çocuğu kimisi toparlayabildiği bir bavulu ile sadece hayatta kalabilmek için mümkün olduğunca korunaklı bir ortamda yaşamak zorunda olan kadınlar Çankaya Belediyesi'nin Ümitköy'de kurduğu Ramazan Eğlence alanında doyasıya eğlendi.

Aile içi şiddet, cinsel istismar, tecavüz, zorla evlendirme gibi insan hakları ihlallerine uğrayan kadınların sığındıkları güvenilir kapı Çankaya Belediyesi Kadın Sığınma Evi, Ramazan'da da kadınları unutmadı. Kadın Sığınma Evi'nde kalan 12 kadın ve 14 çocuk eğlence alanında standları gezdi, Hacivat-Karagöz ile eğlendi, konser dinleyerek keyifli bir akşam geçirdiler. Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen kadınların alanda özel olarak korumaları sağlandı.

-"BABA EVİNDE BİLE GÖRMEDİK"-

Herhangi bir tedirginliğe sebebiyet verilmemesine özen gösterilen gecede kadınlar, "Ne baba evimde ne de kocamın yanında böyle bir yere gitmemiştim. Çankaya Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Biz buranın hakkını ödeyemeyiz" dediler.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi Sığınma Evi'ndeki kadınlar için böyle bir programı organize ederek hem çocuklarıyla birlikte endişeden uzak keyifli bir gün geçirmelerini sağlamak hem de bu konuda bir farkındalık yaratmak istediklerini belirterek, "Ülkemizde kadına yönelik şiddette ne yazık ki artış önlenemiyor. Ülkemizde günde 5 kadın şiddet kurbanı oluyor. Bu konuda toplumsal duyarlılığı artırmak için Çankaya Belediyesi olarak daha etkili kampanyalar ve programlar yürüteceğiz" dedi.

Çankaya Belediyesi Kadın Sığınma Evi'nde kalan kadınların ve çocukların ayrıcalıklı olduğunu dile getiren Taşdelen, "Ülkemizin en büyük sorunu olan kadına karşı şiddette üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Tek mücadelesi hayatta kalabilmek olan bu kadınlarımızın hem can güvenliğini korumak hem de onların da hayattan keyif almasını sağlamak bizim görevimiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title