Haberler

Sıcaklıklar 14 Derece Birden Düşüyor

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yılbaşına Türkiye soğuk ve karlı havayla girecek. Bugün akşam saatlerinden itibaren ani sıcaklık düşüşleri başlayacak.

Meteorolojinin verdiği son hava tahminine göre yurdun batı kesimlerinin salı gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

HAVA BİR ANDA SOĞUYOR

Yapılan son tahminlere göre, İstanbul'da bugün 15 derece civarında hava sıcaklığı ani düşüş gösterecek salı ve çarşamba günü 10 derece birden inerek gündüz 4 dereceye gelecek. Sıcaklıklar Balıkesir'de 14'ten 2 dereceye, Bursa'da 13'den 2 dereceye, Yalova'da 12'den 2 dereceye, Çanakkale'de ise 16'dan 2 dereceye gerileyecek.

Düşen hava sıcaklıkları, yağışları kara çevirecek. Marmara'nın büyük bölümünde salı günü karla karışık yağmur beklenirken, yılın son gününde kar yağışı başlayacak.

İSTANBUL'DA SALI'DAN İTİBAREN

İstanbul'da salı gününden itibaren 3 gün karla karışık yağmur tahmin ediliyor. Salı gününü karla karışık yağmurla geçirecek Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova'da ise yılın son günü ile 1 Ocak'ta kar yağışı olacağı öngörülüyor. Bölgede 30 Aralık ile 1 Ocak arasında gecenin en düşük sıcaklıkları 1 ile sıfırın altında 2 derece şeklinde tahmin ediliyor.

İDO SEFERLERİ İPTAL OLDU

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.00 Pendik-Yalova, 07.00 Yalova-Pendik ve 07.30 Bursa-Yenikapı hızlı feribot seferleri ile 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Öte yandan, sabahın erken saatlerinde hızı zaman zaman saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Bakırköy, Zeytinburnu ve Fatih ilçelerinde yüksekliği 2 metreyi bulan dalgalar sahil şeridini dövdü. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'de kuvvetli (30-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde başta iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (karayolu ulaşımında gizli buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BAZI KENTLERİN HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 12

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 16

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 20

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 20

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Marmara Yalova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (12)

CAN DERSİMLİ:

AKP YÜZÜNDEN ÜLKENİN BEREKETİDE KAÇTI AĞRI DAĞINDA BİLE KAR YOK. GÖKTEN RAHMET YAĞSA ÜLKEMİZE TAŞ DÜŞÜYOR BU HARAMZADELER YÜZÜNDEN!!!

19
13
yanıtYanıtla
cengiz tuğtağ:

inşallah bu sene rabbim güzel rahmetini bizlerden esirgemeyecek beyaz gelinliği tüm yurdun üzerine giydirecek kuraklıktan biz insanlara ibret olsun diye rabbim veriyo biz zavallı insan topluluğu hiç bir şeye şükür etmiyoruz rabbim beterin saklasın inşallah haydi türkiye rabbimizin güzzeliklerinde istifade edip kulluk görevimizi en iyi şekilde yapalım rabbim rahmetini üzerimizden eksik etmesin

30
1
yanıtYanıtla
alicanmobilWeb@haberler.com:

Ayvayi yedik.

4
21
yanıtYanıtla
daye:

karrrrrrrrrr yağğğğdır mevlammm

21
1
yanıtYanıtla
Allahım şükür:

İnşallah bu tahmin tutar iç anadoluya da hayırlıca diz boyu kar yağar da bereketli günler gelir. Gene de Allah bilir ya

21
0
yanıtYanıtla
MİSAFİR:

ALLAH VERSİN. KAR, YAĞMUR, SOĞUK, SICAK HEPSİNE İHTİYACIMIZ VAR. RABBİM HAYILISINI VERSİN İNŞALLAH.

11
0
yanıtYanıtla
otto:

kış mevsimi normaldir kış kışlığını gösterecek

9
0
yanıtYanıtla
fark etmez:

zengin zalim adam karısına:''senin . mını aha şu kapıda duran eşeğe piktiririm diyormuş. ama eşeği pikiyor aşırı yük yüklüyor aç bırakıyormuş. dünya umut dünyası bizim eşekoğlueşek de bu adam zengin malını yerim karısını da pikerim dayakdan açlıktan kurtulurum pikilmekten kurtulurum götüm rahata kavuşur diye bekler dururmuş

1
7
yanıtYanıtla
timur selçuk:

eskiden kar yağardı erzuruma bembeyaz lapa lapa , adam boyu adamlarda adamdı o zaman. . . . aşık reyhani

3
0
yanıtYanıtla
DOGRUYOLDAYIM:

Rabbim bereket ve rahmetine olumsuz bakan gözlerede aydınlık versinki yağan karın sebebini sadece RTE ye bağlamasınlar, Kanadaya yağan 3-4 metre karın sebebide RTE mi acaba.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title