Haberler

Sıcak Su Özlemi Sona Eriyor

Güncelleme:

Boru üretiminin sıcak su dağıtım merkezine 1700 metre kaldı. Başkan Yavaş, çalışanları baklava ile ödüllendirdi.
Balıkesir'in termal sularıyla tanınan Sındırgı ilçesinde belediyenin hayata geçirdiği projeyle, Hisaralan kaplıcalarından yıllardır Çaygören Barajı'na boşa akan 98 derece sıcaklığındaki suyla 3 bin konut ve bin dönüm sera ısıtılmasına sayılı günler kaldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan projede, saniyede 172 litre debiye sahip su, 21 kilometrelik boru hattının kazım çalışmaları sona ererken boru üretiminin de 1700 metre kaldığı ve ay sonuna doğru ilçeye sıcak su akmaya başlayacağı açıklandı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Başkan yardımcısı Şevket Barkır, Sındırgı Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Arif Uslu ve Laguna Thermal Resort & Spa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Açıksöz boru üretim sahasında incelemelerde bulunurken çalışanlara baklava ve içecek ikram etiler.

Ay sonunda şehir içi çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Sındırgı Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Arif Uslu; "Öncelikle olarak başkanımız da burada teşekkür ederiz geldiler bize destek verdiler. Sındırgı Jeotermal Aş. Olarak 17 bin 200 metre ile başlayıp 23 bin metreye uzayan ana isale hattımızın artık sonuna yaklaştık. Şuan ki bulunduğumuz noktadan sındırgı manzarası görüyoruz, sındırgıyı görüyoruz. Bunun heyecanıyla burada bir toplantı düzenledik başkanımızın önderliğinde bu jeotermal boru hattı yıllardır konuşulan, bir türlü sonuca bağlanamamış çeşitli başarısız denemelerle bugüne kadar gelinmiş. 25 yıllık özlemi de biz bitirdik. İnşallah da bu ay sonunda boru hattı bitmiş, şehir içi çalışmalarına başlamış olacağız" dedi.

Sındırgının eski İzmir – İstanbul güzergâhında olup 1984 yılında da yolun uzaklaşmasıyla bir hayal kırıklığına, bir umut sönmesine sebep olduğunu belirten Başkan Yavaş; "İstanbul- İzmir yolunun kaybedilmesinden sonra tütün tarihe karışmış, daha sonra ise halı dokuyanlar azalmasıyla ekonomik göce zorlanmış bir ilçe Sındırgı. Bunun çıkış noktası nedir dediğimizde turizmle kalkınması, termalle kalkınması dışardan gelecek insanlarla kalkınması öngörülmüş ve bizim makro planlarda da öngörümüz odur ki Sındırgıyı şaha kaldıracak, yaşanabilir hale getirecek en büyük proje Sındırgıda jeotermali ve jeotermalden kaynaklanan diğer ekonomik alanları geliştirmek ve büyütmek olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda da sındırgıyı 2007 yılında termal turizm merkezi ilan ettirdik bizim bir önceki belediye başkanlığımız zamanında. Şimdi yine ilçemizin Emendere ve Hisaralan mahallelerinde bulunan sıcak su kaynaklarının değerlendirilerek ilçemizde hem turizmde hem şehir ısıtmasında, hemde termal tesislerde ciddi bir hayatiyet kazanma dönemi başlamış oluyor. Bu isale hattı Arif beyin bahsettiği gibi 24 yıl önce başlamış ve benimde şahıs olarak en büyük ortağı olduğum bir şirket kurulmuş Kaymakamlar, Belediye başkanları yapmaya çalışmışlar ama sındırgının ekonomik olarak gücü buna yetmediğinden dolayı maalesef gerçekleşmemiş. Bizler bu konuda dedik ki madem Sındırgı belediyesinin bunu yapmaya gücü yoktur Türkiye'de bir ilk olma özelliğini hala devam eden yap işlet devret modeli usul gerçekleştirdik. Çok şükür ki rabbim tekrar bize nasip etti. Biz inşallah hem işinin temiz olduğu hemde çevre olarak temiz olduğu bir enerjiye kavuşmuş olacak. 3 bin konut, bin dönüm sera ve termal tesislerin ısı kullanılması olarak da bir entegre proje bu ay içerisinde hayata geçmiş olacak. Başta 25 yıllığına yap işlet devret modeli ile alan TE yapı firmasına Sındırgı Jeotermal A.Ş'ye, bu işle ilgili olarak da emeklerini hiç esirgemeyen İbrahim Açıksöz kardeşime teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Yavaş ve beraberindeki heyet çalışanlarla bir süre sohbet ettikten sonra üretim alanından ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Balıkesir Arif Uslu Hisaralan Sındırgı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title