Haberler

    Shaqiri: Gitmek İstedim Ama...

    Bayern Münih'te düzenli forma şansı bulamayan İsviçreli yıldız, transferi hakkında flaş bir açıklamada bulundu.

    Liverpool ve Manchester United başta olmak üzere birçok kulübün transfer listesindeki İsviçreli Milli futbolcu Xherdan Shaqiri, Ocak ayındaki ara transfer dönemini beklediğini söyledi.

    23 yaşındaki kanat oyuncusu, İsviçre gazetesi Blick'e yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

    "Elbette daha fazla oynamak istiyorum. Yaz döneminde ayrılmak istedim ancak kulüp beni göndermeme kararı aldı ve ben de buna uymak zorundaydım.

    Halbuki Dünya Kupası sonrasında yeni bir şeyler denemenin benim için iyi olacağını hissetmiştim. Ayrılmayı düşündüm ve birçok teklif de almıştım. Ancak Bayern kalmama karar verdi ve bir oyuncu olarak böyle bir durumda fazla bir şey yapamazsınız.

    Herkes daha fazla oynamak istediğimi biliyor. Kimseyle görüşmeden önce Bayern ile konuşmalıyım. Ocak ayındaki ara transfer döneminde masaya oturacağız. Ancak burada asla düzenli ilk 11 oyuncusu olamayacağımı anladım. Her maçta gol atsam bile..."

    Shaqiri, bu sezon Bundesliga'da sadece 3 maçta ilk 11'de sahaya çıktı ve 1 gol atıp 2 asist yaptı.

    2014 Dünya Kupası'nda başarılı bir performans ortaya koyan Xherdan Shaqiri, İsviçre'nin turnuvada oynadığı 4 maçta da dakika kaçırmadan görev almış ve özellikle Honduras maçında yaptığı hat-trickle dikkat çekmişti.

    2012 yazında büyük umutlarla Basel'den 9 Milyon Euro bedelle Bayern München renklerine bağlanan kanat oyuncusu, Bayern forması altında ilk iki sezonda çıktığı toplam 61 resmi maçta 15 gol atıp 17 de asist yaptı.

    Geride kalan sezonda da yedek kulübesinin müdavimlerinden olan genç yıldızın, teknik direktör Guardiola tarafından kadroda düşünülmediği ve elden çıkarılmaya sıcak bakıldığı iddia edilmişti.

    Kosova doğumlu olan kanat oyuncusu, 2007'deki U-15 Nike turnuvasının en iyi futbolcusu seçilmişti.

    Basel kulübünün alt yapısından yetişen ve 2009-2010 sezonundan itibaren A takımda forma giymeye başlayan Shaqiri, İsviçre temsilcisinde ise toplam 111 resmi maçta görev almış ve 18 kez fileleri havalandırıp 19 da asist yapmıştı.

    1.69m boyundaki Shaqiri henüz 19 yaşındayken, teknik direktör Ottmar Hitzfeld tarafından sürpriz bir şekilde 2010 Dünya Kupası kadrosuna da çağrılmıştı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Xherdan Shaqiri Bayern Münih Liverpool İsviçre Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title