Haberler

Semra Özal'ın Avukatı: Deli Saçması

Semra Özal'ın avukatı Hasan İşgüzar, sanık Levent Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun'un "Semra Özal'da yargılansın" yönündeki talebini "hedef saptırma" olarak değerlendirirken, "Bizim öncelikle hiçbir yargılamadan falan kaçtığımız yok."

Semra Özal'ın avukatı Hasan İşgüzar, sanık Levent Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun'un "Semra Özal'da yargılansın" yönündeki talebini "hedef saptırma" olarak değerlendirirken, "Bizim öncelikle hiçbir yargılamadan falan kaçtığımız yok. Her şey araştırılsın ve ortaya çıkarılsın. Bir kere Semra Özal'ın böyle bir şeyi yapacağını düşünmek zaten deli saçmasıdır" dedi.

Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yargılanmasına dün başlandı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gereken dava 28 Şubat Davası'nın devam etmesi nedeniyle ayrı bir heyet oluşturularak Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü. Duruşmaya Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun'la, Semra Özal'ın avukatı Hasan İşgüzar katıldı. Ersöz'ün avukatı Coşkun, Turgut Özal'ı zehirlediği iddiasıyla Semra Özal'ın sanık olarak yargılanmasını talep etti. Duruşmada söz alan Coşkun; "Madem gizli tanığın saçma sapan beyanları ciddiye alınıyor ve dava açılıyor o zaman biz de Sayın Semra Özal'ın yargılanmasını talep ediyoruz. Zira gizli tanığın beyanlarına göre şantaj yaparak zehirleten Levent Ersöz, zehirleyen ise Semra Özal'dır. Biz o zaman Semra Özal'ın da yargılanmasını talep ediyoruz. Zira iddianamede beyanlar atlanmıştır, iddianame eksik oluşturulmuştur" dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 9 Aralık tarihine erteledi.

-"HEDEF SAPTIRMA"-

Konu ile ilgili olarak OGÜN haber'e değerlendirmelerde bulunan Semra Özal'ın avukatı Hasan İşgüzar, sanık Levent Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun'un "Semra Özal'da yargılansın" yönündeki talebini "hedef saptırma" olarak değerlendirdi. Gizli tanığın Semra Özal'ı suçladığına ilişkin beyanların hiçbir dayanağı olmadığını belirten İşgüzar, "Bizim öncelikle hiçbir yargılamadan falan kaçtığımız yok. Her şey araştırılsın ve ortaya çıkarılsın. Bir kere Semra Özal'ın böyle bir şeyi yapacağını düşünmek zaten deli saçmasıdır. Bunun için hiçbir neden veya kanıt yoktur. Adli tıp raporunda çıkan 4 çeşit kimyasal zehirli madde zaten her şeyi ortaya çıkarıyor. Bu maddeleri normal bir insanın temin edip kullanması zaten mümkün değil. Tamamen gizli servislerin kullanabileceği özel karışımlar. Bu tür söylemlerle dezenformasyon yapıldığı ortada. Hedef saptırılıyor. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal vefat ettiğinde Semra Hanım otopsi istemedi diye bir iddia ortaya attılar. Halbuki böyle bir şey gündeme dahi gelmemişti. Bırakın istememeyi kendisine böyle bir şey sorulmadı bile" diye konuştu.

-"AHMET ÖZAL'IN ZORLA GETİRİLECEĞİ YALAN"-

Ahmet Özal'ın mahkemeye zorla getirileceği iddialarını da yalanlayan İşgüzar, "Mahkeme heyeti bugün gelemeyen Ahmet Özal'ın bir dahaki duruşmaya katılmasını talep etti. Bu rutin bir uygulamadır. Zorla getirilmesi diye bir durum söz konusu değil. Bir sonraki duruşmaya katılmazsa ancak, böyle bir durum ortaya çıkabilir. Şimdiki karardan nasıl böyle bir haber çıkarılıyor anlamıyorum. Zaten kendisinin gelmek konusunda bir sorunu yok. Biz bu davada her şeyin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Aslına bakarsanız sanığın kendisi ortada yok. Hasta diye katılamıyor. Nedense benzer davaların bir numaralı sanıkları hiçbir davaya katılmadı. "12 Eylül' yargılandı ama Kenan Evren hiç bir duruşmaya katılmadı. 28 Şubat da keza öyle. Bize göre hala birileri bu insanları korumaya çalışıyor. O yapılanma hala devam ediyor" dedi.

-"ASIL ÖNEMLİ OLAN DERİN YAPI"-

Levent Ersöz'ün yargılanmasının buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu söyleyen İşgüzar, "Asıl önemli olan yıllardır süregelen derin yapılanmanın yargılanmasıdır. Eski başbakanlarımızdan Nihat Erim, Eşref Bitlis, Hiram Abas gibi daha birçok suikast bu yapılanmaların işidir, hala da faaliyet göstermektedirler ve belirli merkezlerce korunmaktadır. 28 Şubat Davası'nda, mahkeme Jandarma'dan Jitem'le ilgili bilgi istiyor. Önce böyle bir birim yok deniyor daha sonra "sadece deneme amaçlı kurulup kaldırıldı' cevabı veriliyor. Başbakan'ımıza bile kaç defa suikast girişiminde bulunuldu. Ancak kimin yaptığı ortaya çıkarılamadı. Bu bakımdan işte bu tür davalar hala faaliyet gösteren benzer yapılanmaları ortaya çıkarmak ve engellemek için çok önemli bir işlev göstermektedir" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

28 Şubat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title