Haberler

Şemdin Sakık'tan Başbakan'a Övgü: Kobani'nin Tek Muzaffer Komutanı

Güncelleme:

PKK terör örgütünün eski iki numaralı ismi olan ve halen Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Şemdin Sakık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup gönderdi. Sakık mektubunda Başbakan Davutoğlu'na 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal benzettiğini belirtti.

BAŞBAKAN'A MEKTUP GÖNDERDİ
Bir dönem PKK Terör örgütünün iki numaralı ismi olan Şemdin Sakık, hükümlü bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup gönderdi. Mektubunda hükümetin çözüm sürecinde attığı adımları, Kobani yangınında yükselen tansiyona karşı izlediği strateji ve IŞİD ile olan mücadelesindeki öneme dikkat çeken Sakık, Başbakan Davutoğlu'nu 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'a benzettiğine yer verdi.

"BAŞBAKAN KOBANİ'NİN TEK MUZAFFER KOMUTANI"

Mektubunda iç çatışmalarla ülkelerini terk eden Suriyelilerden sonra Kobanili sığınmacılar için verilen Türkiye'ye giriş izninin siyasi ve insani açıdan tarihsel bir gelişme olduğunu aktaran Sakık'ın kaleminden şu satırlar döküldü: "Sayın Başbakan sadece insani dürtülerine dayanarak 'onları içeri alın' dediği için hiç kimsenin hatta belki kendisinin bile farkında olmadığı bir tarihi karar vermiş oldu. Aslında bu kararla Kobani muharebesinin tek muzaffer komutanının kendisi olduğunu tarih er geç yazacaktır. Özal'ın Halepçe'nin tek muzaffer komutanı olduğunu gibi."

HALEPÇE'DEKİ ÖZAL BENZETMESİ

Sakık, 1988 yılında Kuzey Irak'ın Halepçe kentinde Saddam Hüseyin'in kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda binlerce kişinin öldüğü on binlerce kişinin ise ağır derecede yaralandığı 'Halepçe Katliamı'ndan kaçanların Türkiye'ye sığındığını hatırlattığı mektubunda Başbakan Davutoğlu'nu Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal' a benzettiği satırlarda ise şu ifadeler yer alıyor: " Sayın Başbakanım siz de merhum Özal'ın aynısını hatta biraz daha fazlasını yahtınıs. Merhum Özal döneminde katliamdan arta kalan Kürtler, Türkiye'ye sığınmışlardı. Siz ise hem IŞİD'in hem de PKK'nin katliam planlarını ikinci bir Halepçe ya da Şengal yaratma arzularını boşa çıkardınız. Sizin bu insani yaklaşımınız olmasaydı, IŞİD büyük bir katliam yapıp kirli amaçlarına ulaşacak, PKK ise mağdura oynayarak bunun üzerinden meşruiyet kazanmaya çalışacaktı. Amaçları buydu, siz bu amaçlarını kursaklarında bıraktınız."

"KÜRTLERİN TARİHİNE GEÇTİNİZ"

Sakık, PKK ve IŞİD'in Suriye'de katliam yapılanması içerisinde olduklarını bu yapının Kürt -Türk savaşı çıkarmak istediğini ancak Başbakan Davutoğlu'nun bunu isteyenleri yenilgiye uğrattığını dile getirdiği mektubunu şu satırlarla sonlandırdı: "Hem IŞİD hem de PKK'nin Suriye'de bir katliam gerçekleştirmek için yıllardır nasıl çalıştıklarını anlatmayacağım. Türklere kucak açarak hem IŞİD'i hem PKK'yı hem de Türk - Kürt savaşı çıkarmak isteyenleri yenilgiye uğrattınız demekle yetineceğim. Sayın Başbakanım kim ne derse desin hem büyük bir katliamı önleyen hem de yüzbinlerce Kürt'e kucak açan sizler de Merhum Özal gibi Kürtlerin yazılı olmayan tarihine geçtiniz bile. "




Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Şemdin Sakık Turgut Özal Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (28)

hesMobil-ANDROID:

sasirmadim kolkolalar ozal in basimiza actigi dertleri 30 yildir cekiyor bu ulke akp nin actigi belayida bi 30 yil daha ceker

44
6
yanıtYanıtla
hasan yılmaz:

şemooo davutoğlu da seni kurtaramıyacak boşuna yağ çekme

34
2
yanıtYanıtla
okan okka:

33 askerin ölüm emrini veren kavata bakın. . . dalkavukluk moda oldu bugünlerde. . .

22
2
yanıtYanıtla
MURAT KONYA:

TURGUT ÖZAL İÇERİ ALDI DİYEMİ SİLAHSIZ ASKERLERİ KAHBECE KURŞINLADINIZ. ŞİMDİ AYNISI BUNLAR YAPIYOR BAKALIM NELER OLACAK. PKK BUNLARI ÖVÜYASA TAMAM BUNLAR YANLIŞ YOLDA ABİ. .

10
10
yanıtYanıtla
Gerçekci:

akp= pkk en güzel örneği

16
4
yanıtYanıtla
MardinliMobil-ANDROID:

1993 yilinda yine baris surecine benzer ateskes vardi. Semdin sakik bizat kendiside katilarak yol kontrolunde 33 silahsiz askeri infaz etti. Bu ihaneti yuzunden orgutten kacti İrakta 200 bin dolar karsiliginda devlete satildi. Yuzsuz birde kalkmis Kürt-Türk savasini cikarmak istiyorlar diyor. 33 askeri PKK catismamazlik eylemi var iken sen katlettin.

16
2
yanıtYanıtla
Mücahit:

Batmanlının yorumuna katılıyorum. İhanet eder kanında ermeni kanı var ne de osa

16
1
yanıtYanıtla
messi:

çıkacak ya onun için yalama işleri başladı. tabi ki çıkınca değişecek

16
1
yanıtYanıtla
aydın:

haydı lan insanlığın yuz karası

14
2
yanıtYanıtla
MERT:

Ha sende hücrende bos durma böyle yalakaliklarina devam et nasil olsa yakinda APO cikti cakacak pesindende sen cikarsin

13
2
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title