Haberler

Sektör, Kıvanç Tatlıtuğ İle Beren Saat'ten İbaret Değil

Güncelleme:

Bize Medya Doktoru'ndan bahseder misiniz?

SAVAŞ UĞURLU: Medya Doktoru 12 yıllık bir isim. 20 yıllık tecrübemizi, bir yıldır şirket olarak devam ettiriyoruz. Basın danışmanlığı, uluslararası PR çalışmaları, organizasyon, televizyon, tiyatro ve internet medyası alanında hizmet veriyoruz. Şirket olarak çok ses getirecek projelere imza atıyoruz.

AMACIMIZ DÜNYAYA YETENEKLİ OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK

'Ünlüler Durağı' isimli reality şov programı yapacağız. Kanallar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız; yurtdışından proje satın alıp, Türkiye'de yapmak değil; kendi projelerimizi yapıp, dünyaya bizim de bu konuda yetenekli olduğumuzu göstermek.

KOMEDİ ÖDÜLLERİ İÇİN JİM CARREY VE EDDİE MURPHY İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile ' Türkiye Komedi Ödülleri'ni 1 Nisan 2015'de gerçekleştireceğiz. Jim Carrey ve Eddie Murphy ile görüşüyoruz. 7 kişilik jürimizde Halit Akçatepe ile İsmail Dümbüllü'nün torunu da yer alacak.

MEDYA DOKTORU PİYASADA YANLIŞ YAPILANLARI DÜZELTMEK İÇİN KURULDU

Oyuncu adaylarını sektöre kazandırmak için çalışmalar yapıyorsunuz. Oyuncularınızı seçerken nelere dikkat ediyorsunuz, kriterleriniz neler?

SAVAŞ UĞURLU: İsmimize yakışır işler yapmaya çalışıyoruz. Oyuncu olmak isteyen birçok genç yetenek var. İşi bilenlerle çalışacağız, yeteneğine inandığımız kişileri seçeceğiz. İlerleyen zamanlarda menajerlik hizmetimizi hayata geçireceğiz. Başka dizilere aracı bir ajans olmayı düşünmüyoruz. Kendi bünyemizde yapacağımız dizileri, sinemaları kendi bünyemizde kuracağımız cast ile yapacağız. Dışarıya dönük kendi işlerimizi yapan firmayız. Medya Doktoru, piyasada yanlış yapılanları düzeltmek adına kuruldu.

ŞÜKRÜ AVŞAR, İSİMSİZ OYUNCULARA ŞANS TANIR

FİLMSTUDİO: Medya Doktoru, sektöre yeni oyuncular kazandıracak, diyebilir miyiz?

SAVAŞ UĞURLU: Bu sektör, Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah, Beren Saat'in etrafında döndüğü bir piyasadır, bence hiçte inandırıcılığı yoktur. Yapımcı meslektaşlarım yeniliğe açık olmalılar. Bu isimlerin dışında bu işi kimse yapamayacakmış gibi görmemek lazım. O şansı yakalayan bir avuç grup var, onların dışına çıkmaz. İsmi duyulmamış genç yeteneklere şans veren yapımcı çok azdır. Şükrü Avşar bunun başını çeker, yeni isimlere imkan tanır. Sektörde gruplaşma var, biz grubun dışında kalanlara imkan vereceğiz.

OYUNCULUK MAGAZİNSEL BİR İŞ DEĞİLDİR

Sizce her sanatçının, her oyuncunun menajeri olmalı mı?

SAVAŞ UĞURLU: Bu profesyonel bir iş, ehline bırakmak lazım. Oyuncu kendi işini takip etmemeli, kapı kapı dolaşarak yapımcıya gitmemelidir. Hangi dizi ve filmler yapıldığını en çok bilen kişi menajer ve cast direktörüdür. Kurumsal olan firmalar tercih edilmelidir. Oyuncular, yaşantısına, uyku düzenlerine, beslenmelerine dikkat etmelidir. Oyunculuk magazinsel bir iş değildir, oyuncuların piyasada duruşları çok önemlidir.

Sinema projenizden bahseder misiniz?

SAVAŞ UĞURLU: Güldürmeyi bilen isimlerle sinema projemiz var, henüz senaryo aşamasında, belden aşağı komedi filmi olmayacak. Tam mizah olacak.

DEMET EVGAR VE AHMET KURAL SAYGIN İSİMLERDİR

Beğendiğiniz oyuncular kimler?

SAVAŞ UĞURLU: Yeni nesil komedyenlerde saygı yok. Ahmet Kural'ı beğeniyorum, çok saygın, işini iyi yapan bir komedyen. Demet Evgar saygındır, işinin ehlidir, işinin dışında başka bir şey yapmaz.

OSCAR'DA NURİ BİLGE CEYLAN DIŞINDA İSİM GÖREMİYORUM

Sizce, Oscar'ı Türkiye'ye kim getirir?

SAVAŞ UĞURLU: Türkiye'de iyi bir iş yapıldığında dünyanın konuştuğunu zannetmiyorum. Oscar'da Nuri Bilge Ceylan dışında hiçbir isim görmüyorum. Ceylan, bizim anlamadığımız, yurtdışının anladığı filmler yapıyor. Kendine özgü bir tarzı var, Türkiye'de filmleri çok gişe yapsın diye bir derdi yok.

YAHUDİ LOBİSİ OSCAR'I YÖNETTİĞİ İÇİN ŞANSIMIZ YOK

Yurtdışı ile kültürlerimiz tutmadığı için komedi alanında bir iş yaptığımızda Oscar'da adımızdan söz edileceğini zannetmiyorum. Yahudi lobisi Oscar'ı yönettiği için bizim oralarda olmamız çok kolay değil. Türkiye olarak bizim Oscar yapmamız gerekiyor ki yurtdışından bize dahil olsunlar, o da çok zor.

TÜRKİYE'DE DİZİ SEKTÖRÜNÜ KADINLAR YÖNETİYOR

Sizce televizyonda ne tarz işler tutuyor?

SAVAŞ UĞURLU: Türk izleyicisi aşık olduğu insanı tutuyor. Yeni sezonu herhalde Çağatay Ulusoy ile Kıvanç Tatlıtuğ götürecek. Türkiye'de dizi ve sinema sektörünü yöneten kişi kadınlardır.

KURTLAR VADİSİ ORTADOĞU'DA SEVİLMEDİ

Medya Doktoru olarak Türkiye'deki dizilerin Ortadoğu'da satılmasını ve oyuncuların dünyaya tanıtılmasını sağladık. Ortadoğu ile kültürlerimiz çok yakın. Gümüş ile başladık. Gümüş dizisinde Songül Öden'i Ortadoğu'daki erkekler, Kıvanç Tatlutuğ'u da bayanlar çok tuttu. Bunun sebebi de, Ortadoğu'daki karı kocaların birbirlerine olan uzaklıkları. Birbirlerinde göremedikleri aşkı, bizdeki dizilerde gördüler. Şu anda Ortadoğu'nun en çok tutan dizisi Dubai TV' de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl.

Ortadoğu'nun kabullendiği ve kabullenmediği oyuncular var. Mesela Kurtlar Vadisi'ni istemediler, Necati Şaşmaz'ı sevmediler, o dizi herhalde gerçekçi gelmedi.

"SOKAĞIN GÖZÜ" PROJESİNİN GELİRİ SOKAK ÇOCUKLARINA

Projelerinizden bahseder misiniz?

SAVAŞ UĞURLU: 'II. İstanbul Medeniyetler Defilesi' projesini, 20 Eylül'de Gaziantep'te 'Şehr-i Medeniyet Gaziantep' ismi ile gerçekleştireceğiz. Nişantaşı Üniversitesi Moda Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Merve İlbak tarafından tasarımları gerçekleşecek olan 'Sarayın Terzisi Osmanlı' projesini Ocak ayında yapacağız. Kimsesiz çocuklar yararına 'Sokağın Gözü' projemiz var. Türkiye'nin en iyi fotoğrafçıları, sokak çocuklarına bir ay fotoğraf eğitimi verecek, çocuklar İstanbul'un sokaklarını kendi objektiflerinden çekecekler, sergide satılan fotoğrafların gelirini de Sokak Çocukları Derneği'ne bağışlayacağız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kıvanç Tatlıtuğ Beren Saat Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title