Haberler

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 Yıllık Hizmetlerini Kamuoyu ile Paylaştı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 3 yıllık hizmetlerini kamuoyu ile paylaştı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Rıdvan Fadıloğlu, gerçekleştirdikleri hizmetlerle seçim beyannamesindeki vaatlerin ilerisinde olduklarını belirterek, bugüne kadar yapılan hizmetlerin içinde aile merkezlerine ayrı bir önem verdiğini söyledi.

Fadıloğlu, vatandaşın istekleri doğrultusunda hizmet ürettiklerine dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Son aylarda özellikle asfalt konusunda fazla şikayetler var. Önceki yıllarda yapılan asfaltların kalitesiz oluşu, maalesef bugün yaşadığımız sorunları ortaya çıkardı. Acil yama ekiplerimiz çok hızlı görev yapsa da yapılan yama kısa sürede tekrar bozuluyor. Havaların düzelmesiyle birlikte bu soruna kökten çözüm bulup, sıfır asfalt yapacağız."

Kurum kimliğini ön plana çıkarmak için belediyenin logosunu değiştirdiklerini ve logonun tescilini de aldıklarını kaydeden Fadıloğlu, "İlk işimiz belediyemize kurumsal bir kimlik kazandırmak için logomuzu değiştirmek oldu. Kişilerin ön plana çıkması değil kurumların kalıcılığını ön plana çıkararak, hizmet edeceğimizi göstermek istedik" diye konuştu.

Toplu konut yapımı ve satımı ile ilgili konulara da değinen Fadıloğlu, önce 1+1 konut projesini hayata geçirdiklerini, 288 adet konutu nitelikli bir şekilde vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade etti.

1+1 evlerin 30-33 bin TL arasında satıldığını söyleyen Fadıloğlu, "Bugün doğalgazlı ısınan, ısı yalıtımı yapılmış, asansörlü konutlar oluşturduk. Buradaki vatandaşlarımızın duasını alıyoruz. Belediye başkanlığı, milletin parasıyla millete hizmet üretebilmektir. Bu konutların yakınlarına 2+1 ve 3+1 konutlar yapmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

-"Sosyal tesis konusunda Şehitkamil şanslı bir bölge"-

Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil bölgesinin sosyal tesis konusunda şanslı bir ilçe olduğunu vurgulayarak, "Geçmişten gelen sosyal tesislerimiz de vardı. Bizde ihtiyacı olan her mahalleye sosyal tesis yapacağımızın sözünü vermiştik. 36 tane tesis yaptık, toplam 70'i aşkın sosyal tesisimiz var. Bu da tüm mahallelerimizin ihtiyacı karşılanmış olması demektir. Bunun yanında Araban'a ve Oğuzeli'ne sosyal tesis yaptık. Sakçagözü'ne, Karkamış'a sosyal tesis yapıyoruz. Mahalle olan köylerimize de sosyal tesis yapıyoruz, 8 tanesinin ihalesi yapıldı" ifadelerini kullandı.

Sosyal tesislerin şekillenmesinde eğitime ağırlık verdiklerine dikkati çeken Fadıloğlu, Gaziantep nüfusunun yüzde 8'nin okuma yazma bilmediğini, okuma-yazmayı öğretmek için de kurslar açtıklarını dile getirdi.

Şehirde okul öncesi eğitime katılımın yüzde 20'lerde olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, şöyle konuştu:

"Çocukların algısının en kuvvetli olduğu yaş grubu 0-6 yaş arasıdır. Bu çocuklarımızın ilkokula başladığında öğrendiklerini sorunsuz olarak devam ettirebilmesini istedik. Çocuklarımız eğitim alırken, anneleri de ya okuma yazma öğreniyor, ya seminere katılıyor, ya da el beceri kursuna katılarak, ürettikleriyle aile bütçesine katkıda bulunuyor. Bize göre yaptığımız en önemli şey de çocuklarımızı ilkokula hazırlıyoruz.

Bunun yanında sınava hazırlanan öğrencilerimize bir nevi etüt merkezi gibi hizmet veriyoruz. 6, 7 ve 8. sınıftaki çocuklarımız gözetmenler eşliğinde dağıttığımız yardımcı kitaplar ve yaprak testlerle hazırlanıyorlar. Akşam saatlerinde de gündüz sosyal tesisimize gelen bayanlarımızın eşleri geliyor. Aile içi iletişimden, çocukların gelişimiyle ilgili birçok konuda seminer alıyorlar."

-"Yarı olimpik yüzme havuzu 1,5 aya kadar açılacak"-

Fadıloğlu, geçen temeli atılan yarı olimpik yüzme havuzunun 1,5 aya kadar hizmete açılacağını belirtti. Havuzda montaj çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Fadıloğlu, Merveşehir Mahallesi'nde de yüzme havuzu yapacaklarını dile getirdi.

Şehir dışından gelen hasta yakınları için yaptıkları 60 yataklı tesisi üniversiteye teslim ettiklerini anlatan Fadıloğlu, hasta yakınlarının bu tesisten günlük 5 TL gibi cüzi bir ücretle faydalanabildiğini aktardı.

Dülük mesire alanında önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Fadıloğlu, Gaziantep'e nitelikli bir piknik alanı kazandırdıklarını dile getirdi. Dülük'de biyolojik suni gölet yaptıklarını belirten Fadıloğlu, bu göletteki çalışmalarında Mayıs ayı içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Fadıloğlu,kenar semtlerde yaşayan çocukları Dülük'e götürerek 4 gün 5 gece kamp yaptıracaklarını ifade etti.

Geri dönüşebilir atıkları ayrıştırmak için yaptıkları tesisin hizmete girdiğini söyleyen Fadıloğlu, evlere dağıtacakları poşetlerle, evsel atıkları ve geri dönüşebilir atıkları ayrı ayrı toplayacaklarını sözlerine ekledi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title