Haberler

Şehit Olan Derik Kaymakamı PKK'lılara Göz Açtırmıyordu!

Güncelleme:

Derik Kaymakamlığına düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Safitürk'ün hendeklere savaş açtığı, bombalı tuzaklara karşı asfalt çalışmalarını bizzat takip ettiği ortaya çıktı.

Pkk'lı teröristlerin Derik Kaymakamlık binasına saldırısı sonucu yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi sürerken şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Pkk'yla nasıl bir mücadele ettiğine dair ayrıntılar ortaya çıktı. Hendek terörüne izin vermeyen Safitürk, bombalı tuzaklara karşı asfalt çalışmalarını bizzat takip etmiş.

Pkk'YA GÖZ AÇTIRMAYAN KAYMAKAM PKK SALDIRISIYLA ŞEHİT OLDU

Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lı teröristlerce kaymakamlık binasına el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaymakam Safitürk, ambulans helikopterle Gaziantep'e getirildi. Tüm müdahalelere rağmen Kaymakam Safitürk, şehit oldu.

KAYYUM OLARAK ATANMIŞTI

2015'te göreve gelen Safitürk'ün geride bıraktığımız aylar boyunca bölgede terör örgütü PKK'yla mücadele ettiği öğrenildi. PKK'lı teröristlere karşı aldığı önlemlerle dikkati çeken Safitürk, geçtiğimiz haftalarda Derik Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanmıştı.

HENDEKLERE SAVAŞ AÇTI

HDP'nin seçimlerin ardından PKK'nın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki belediyeleri aracılığıyla başlattığı hendek terörü, Derik'te de hissedildi. Hendek terörü ve sözde 'özerklik' söylemlerine karşı kararlı bir mücadele ortaya koyan Kaymakam Safitürk, hendekleri kapatmak için önemli kararları hayata geçirmişti.


PKK'lıların kazdığı çukurların kapatılması için DBP'li belediye işçi göndermeyince, Kaymakam Safitürk dışarıdan getirttiği işçilerle çukurları kapattırmıştı. (FOTO: İLKHA)

PKK'YA KARŞI ASFALTLI ÖNLEM

PKK'lı teröristlerin çukur kazıp, barikat kurduğu Derik dahil 7 ilçe merkezindeki parke taşlı cadde ve sokaklar, patlayıcı tuzaklanmasını önlemek için 'asfalt' projesi geliştirildi. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Derik Kaymakamlığı kısa sürede kritik noktalar asfaltlayarak, bomba tuzaklamalarının önüne geçti.

KALAN TUZAKLAR TEMİZLENDİ

PKK'lı teröristlerin ilçedeki kritik geçiş güzergahlarına tuzaklamış olduğu patlayıcılar da kısa süre içinde tamamen temizlendi. Emniyet ile Kaymakamlık bu noktada işbirliği ile PKK'lıların hain saldırılarının önüne geçti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Mardin Derik PKK Politika Güncel Haberler

title