Haberler

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aykut ve Şehit Polis Nazilli İçin Tören (1)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehit polis memuru Coşkun Nazilli'nin çocukları Göktürk ve Gökçe'nin babalarına yazdığı mektup Şehit yakınları Şehitlerin kalafata konulması Törenden detay Şehitlerimizi uğurluyoruz Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Aykut ve polis memuru Coşkun Nazilli'nin cenazeleri düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut ve polis memuru Coşkun Nazilli için 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit polis memuru Coşkun Nazilli'nin çocukları Göktürk ve Gökçe'nin babalarına yazdığı mektup

Şehit yakınları

Şehitlerin kalafata konulması

Törenden detay

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Aykut ve polis memuru Coşkun Nazilli'nin cenazeleri düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut ve polis memuru Coşkun Nazilli için

70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, törende yaptığı konuşmada, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen operasyonlarda Polis Memuru Coşkun Nazilli ve Jandarma Uzman Çavuş Vedat Aykut'un şehit olduğunu anımsattı.

Tarih boyunca egemenlik ve bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda ödediği bedellerle destanlar yazan aziz şehitlerin, devletin varlığının güvencesi olarak milletin bağrında ebediyen yaşayacağını kaydeden Çakmak, " Şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilelebet muhafaza edilecek, asla kirletilmesine müsaade edilmeyecektir." dedi.

Çakmak, şöyle dedi:

" Üzerinde yaşadığımız cennet vatanımız, istiklalimiz ve ay yıldızlı şanlı al bayrağımız, şehitlerimizin hayatları pahasına koruyup bizlere armağan ettiği ve bizlerin de bugün şerefle taşıdığı kutsal emanetlerdir. Bilinmelidir ki, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Güçleri, Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren kolluk kuvvetleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir."

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehit Aykut'un naaşı Diyarbakır'a, şehit Nazilli'nin cenazesi ise Antalya'ya uğurlandı.

Törende şehitlerin aileleri yakınları ve görev arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit polis Memuru Nazilli'nin çocukları Gökçe ve Göktürk babalarını polis selamı ile uğurladı.

Şehidin cebinden çocuklarının yazdığı mektup çıktı

Şehit polis memuru Coşkun Nazilli'nin çocukları Göktürk ve Gökçe'nin babalarına yazdığı mektup, Nazilli'nin şehit olmasından birkaç sonra güvenlik güçlerinin eline geçti. Mektubu açan Nazilli'nin silah arkadaşları, Göktürk ve Gökçe'nin yazdıklarını okurken, gözyaşlarına hakim olamadı. Babalarına duydukları hasreti ve vatan sevgisini kaleme alan Nazilli'nin çocukları, "Seni özledik baba ve çok seviyoruz" ifadesini kullandı.

Törene Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan,İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı.

Nusaybin ilçesinde Dicle ve Fırat mahallelerinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda Nazilli ve Aykut şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Coşkun Göktürk Nazilli Gökçe Politika Güncel Haberler

title