Haberler

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Akpınar Son Yolculuğuna Uğurlandı (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenaze namazının kılınması Şehidin naaşının taşınması Şehidin yakının şehidin fotoğrafına sarılarak ağlaması Şehidin küçük bebeğinin kucakta taşınması Şehidin eşinin ağlaması Nusaybin'deki terör operasyonu Operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Akpınar'ın cenazesi memleketi Elazığ'da toprağa verildi Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar, memleketi Elazığ'da son yolculuğa uğurlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar'ın cenaze namazının kılınması

Şehidin naaşının taşınması

Şehidin yakının şehidin fotoğrafına sarılarak ağlaması

Şehidin küçük bebeğinin kucakta taşınması

Şehidin eşinin ağlaması Nusaybin'deki terör operasyonu

Operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Akpınar'ın cenazesi memleketi Elazığ'da toprağa verildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar, memleketi Elazığ'da son yolculuğa uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında İzzetpaşa Camisi'ne getirilerek katafalka konuldu. Şehidin babası İhsan ve kardeşi Ersan Akpınar, tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende CHP'ye tepki

Cenazeye katılan şehidin bir yakını, CHP'nin törene gönderdiği çelengi alarak üzerindeki yazıyı yırttı, "Kaldırın onu buradan" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine görevliler, CHP'nin çelengini tören alanından kaldırdı. Bu esnada naaşın yanına gelen şehidin bir başka yakını da şehidin fotoğrafını eline alarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. CHP'nin törene gönderdiği çelengi de göstererek, "Kılıçdaroğlu'na gönderin." dedi.

Sırtına astığı Türk bayrağıyla cenazeye katılan şehidin kardeşi Okan Akpınar ise şehit ağabeyinin 4 yaşındaki kızı Minel Akpınar'ı kucağına alarak, şehidin fotoğrafını öptü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konularak tören mangası eşliğinde bir süre taşındı. Bu esnada cenazenin yanına gelen şehidin eşi Esra Akpınar, "Seni benden kimse alamaz, vermem. Sen adamsın, adam. Sen adam gibi adamsın Mehmetim. Kurban olurum seni verene. Sen bana böyle mi söz verdin Mehmet." diyerek ağıt yaktı.

Cenazeye yoğun katılım gösteren vatandaşlar da tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşına sarılıp gözyaşı döken şehidin ağabeyi Ersan Akpınar da "Gittin, korkmadın, helal olsan sana kardeşim." diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı Harput'ta bulunan aile mezarlığına defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İlker Temel, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda dün yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin AK Parti Mardin Elazığ Politika Güncel Haberler

title