Haberler

Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda.

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda. şehit aileleri ve gazilar onuruna verilen iftar yemeği öncesi, yeni yaptırılan Atatürk büstü ve 36 metre uzunluğundaki bayrak direği ile 16 eski Türk devletletini temsilen de 16 bayrak direğinin açılışı yapıldı.

5 Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve eşi karargah bahçesinde verdikleri yemeğe gelen konuklarını kapıda tek tek karşıladı.

Karargah bahçesinde düzenlenen törende konaşan Tuğgeneral Güneş, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün mevcut halinin küçük ve gösterişli olmadığı gerekçesiyle kaldırdıklarını, Türkiye'de hiç bir birlikte olmayan yeni böyle büyük bir meydanla birlikte yaptırdıkları büyük bir sanat eseri olan yeni Atatürk büstü ve 36 metre uzunluğundaki bayrak direği yanında, 16 Türk devletlerini temsilen de 16 bayrak direğinin de içinde bulunduğu meydanın açılışını yapmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası (GTO) Başkanı Adil Konukoğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Merinos Hali Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, gezi ve şehit dernek başkanları ile çok sayıda davetlinin katılımıyla meydanın açılışı yapıldı.

İftar yemeğine geçilmesinin ardından, ezan okunmasıyla birlikte, askerlerin yemek duası yapmasından sonra iftar yemeği yendi.

Yaklaşık 800 kişinin katıldığı yemekte, şehit aileleri ve gazilerin üye olduğu çeşitli derneklerin başkanları da, böyle bir iftar yemeği yanında Atatürk büstü ve Türk bayrağının ilelebet dalgalanacağı bölgenin en yüksek bayrak direğini yanısıra, 16 Türk devletini temsilen de 16 bayrak direğinin yaptırılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, vatanın her karış toprağını korumak adına her an seve seve şehit ve gazi olmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Yemeğin ardından masaları dolaşıp şehit aileleri ile gazilerle tek tek ilgilenen Tuğgeneral Güneş ve eşi, programın ardından konuklarını kapıda tek tek uğurladı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Adil Konukoğlu Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

title