Haberler

Sefaköy'de Seda Sayan Eylemi

Güncelleme:

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyesi bir grup kadın, Seda Sayan'ın, sunuculuğunu yaptığı televizyon programında, evlendiği 5 kadından 2'sini öldüren bir kişiyi konuk etmesini protesto etti.

Televizyon programının çekimlerinin gerçekleştirildiği Sefaköy'deki stüdyo önünde toplanan grup üyeleri, "Kadını koru, erkeği engelle", "Şiddeti izleme, müdahale et engelle" ve "Seda Sayan ilk değil ama son olsun" yazılı dövizler taşıyarak, slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Hande Yanar, Seda Sayan'ın, evlendiği 5 kadından 2'sini öldüren bir kişiyi programında konuk etmesinin ve "Hiç bu kadar güler yüzlü katil gördünüz mü?" demesinin kadınlar için utanılacak bir durum olduğunu söyledi.

Programda suçun, suçlunun ve kadınlara yönelik şiddetin övüldüğünü öne süren Yanar, Sayan'ı kınadıklarını ve hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Yanar, sosyal medyada başlattıkları kampanya sonrası sponsorun programdan desteğini çektiğini söyleyerek, kadınların ölmesinin reyting uğruna kullanılmasına engel olacaklarını vurguladı.

Protestocu kadınlar, açıklamanın ardından slogan atarak stüdyo önünden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Seda Sayan Sefaköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title