Haberler

Seda Sayan'ın Programı Bitebilir

Güncelleme:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile vatandaşların yoğun şikâyeti üzerine programcı Seda Sayan’ın, iki eşini öldüren Sefer Çalınak’ı çıkardığı ‘ Seda Sayan Show’ adlı programı için şok bir rapor hazırladı. Üst Kurul uzmanlarının hazırladığı raporda, ‘suç işlemeyi ve suçluyu övücü nitelikte program yapıldığı’, ‘toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik ve kadının istismar edildiği’, ‘şiddeti özendirici veya kanıksatıcı’ olduğu tespitleri yapıldı. Üst Kurul toplantısında para cezasının yanında program kapatma cezası da gündeme geldi ancak RTÜK Başkanı Davut Dursun, program durdurma cezasına katılmadığını belirterek, ret oyu verdi. Bunun üzerine, karar yeter sayısına ulaşılamadı. Böylece Sayan’la ilgili karar, 9 üyenin katılması beklenen önümüzdeki hafta yapılacak oylamaya kaldı.

3 BİN 63 ŞİKAYET GELDİ

RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda, programın yayınlandığı 2 Eylül 2014’ten 8 Eylül’e kadar geçen süre içinde RTÜK’e 3 bin 63 şikâyet geldiği vurgulanırken, program sponsorlarından olan Schafer’in sponsorluktan çekildiği dile getirildi. Türk Psikologlar Derneği’nin görüşlerine de yer verilen raporda şöyle denildi:

“Programın başında, ‘dünyayı şaşırttı’, ‘dünya seni konuştu’ gibi suçlu bir kişiye övme şeklinde yapılan sunum şahsın suçunu normalleştirmektedir. Konuklardan birinin, ‘bu kadar güler yüzlü bir katil gördünüz mü?’ ifadelerine yer verilmesi, bunun üzerine sunucu Seda Sayan tarafından bu ifadelerin reddedilmemesi şahsın suçunu normalleştirmesiyle mevzuatımızda yer alan, ‘yayınlar suç işlemeyi, suçluyu övücü nitelikte olamaz’ hükmüme aykırı mahiyette olduğu, toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskılara teşvik eden ve kadını istismar eden nitelikte bir program olduğu tespit edilmiştir. İstenilsin veya istenilmesin bu yayın, mevzuatın, ‘şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz’ hükmünün ihlali niteliğindedir.”

RTÜK raporunda, Seda Sayan’ın mevzuatın; “yayınlar suç işlemeyi, suçluyu övücü nitelikte olamaz” ve “şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz” gibi hükümlere aykırı hareket ettiği vurgunladı.

İlgili Haberler

'İZLEDİM BİR ŞEY YOK' DEDİ

Kamuoyuna yarattığı infial nedeniyle gündemdışı olarak acil görüşülen Seda Sayan Show’la ilgili rapor Üst Kurul’da tartışma yarattı. RTÜK Başkanı Dursun, “Ben programı baştan sonra izledim bir şey yok. Şiddeti özendirme yok. Mevzuatın 8/1 Ş’den (şiddeti özendirici ve kanıksatıcı yayın) ceza verilmesi doğru değil. Dosyayı 8/1 i’den (yargılamayı etkileme) yeniden ikmal edip ele alabiliriz. İsterseniz programı baştan sona izleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Üst Kurul’un CHP kontenjanından seçilen üyesi Süleyman Demirkan ise bu yaklaşımın çifte standart olarak değerlendirileceğini ve bunun hesabını kimsenin veremeyeceğini belirtti.

CHP kontenjanından seçilen bir diğer Üye Ali Öztunç ise, “Para cezası yetmez, 5 program durdurma cezası uygulanmalı” diyerek ağır yaptırım istedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Aylin Nazlıaka Davut Dursun Seda Sayan Magazin Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (21)

AHU:

SEDA TEYZE ANNEMLE YAŞITSIN. GİT NAMAZ KIL BİR AYAĞIN ÇUKURDA HALA GENÇ KIZ SANIYORSUN KENDİNİ. HÜLYA AVŞARLA SEN CİDDEN YOLDAN ÇIKTINIZ. 50 KÜSÜR YAŞINDASINIZ İNANIN SİZİN DEVRİNİZDE İNTERNET MEDYA OLSAYDI BU KADAR ÜNLÜ OLAMAZDINIZ. ARTIK DEVRİNİZ KAPANDI GENÇ KIZ DEĞİLSİNİZ

31
4
yanıtYanıtla
nalan a. - izmir demirköprü:

seda sayan ve hülya avşar ve sibel can. bu üç ünlü hanımı türkiyedeki her kadın kıskanıyor. çünkü sizler gibi kısa, kara, şişman çirkin değiller. avrupayi güzeller. ben göçmen kızıyım zaten güzelim ama türk kürt laz farketmez kıskançsınız. karasınız çünkü

yanıt0
yanıt0
ADANALI:

HÜLYA AVŞARIN GÖZLERİ İÇİN DÜNYAYI YAKARIM. SEDA SAYANNIN YEŞİL GÖZLERİ İÇİN BİTİYORUM. SİBEL CAN AHH TATLI DİLLİM GÜL KOKULUM. . AHU SEN BENCE ÇOK ÇİRKİNSİN KESİN EVDE KALMIŞSINDIR SEN. BİR AYNAYA BAK SEN GENÇ KIZ OLSAN NEYE YARAR

yanıt0
yanıt0
kenan:

nalan haklısın siz göçmen kızları olamasanız bu ülke batardı. selvi boylular. sende bembeyaz tenli ve uzun boylu ve manken gibimisin ? tanışalımmı

yanıt0
yanıt0
ÖZGE:

SEN SEDA ABLANIN TIRNAĞI OLAMAZSIN. HADİ KIZIM BAŞKA KAPIYA. HÜLYA AVŞARI AĞZINA ALMAK SENİN NEYİNE ?

yanıt0
yanıt0
rıfat kılıç:

ahu hanım türkiyedeki kadınlara bakıyorum kol kılları kakara, bıyıklarına badem yağı sürüyorlar sanki. ter kokuyorlar. koltuk altları simsiyah. burun kılları, geniş basenleri, koca göbekleri. seda sayan ve hülya avşar olmasa bunlaıma girer ölürdük. kadın gibi kadın onlar. kıskanmayın

yanıt0
yanıt0
mersin:

şarkılarınıda hiç sevmem. bu programa çıkarttığı ne saçma. dikkat potansiyel katil diyeceğine 3. kurbabı nı arıyor demiyor. o. . . kesinlikle bende tasvip etmiyorum. seda tamamen silinmeli sanatçılığıda dahil.

35
0
yanıtYanıtla
ZEYNEP:

KALDIRILSIN ÇOK SAÇMA SAPAN PROĞRAM

25
0
yanıtYanıtla
hacı:

Bu karı çok doyumsuz ha insanı yiyecek gibi bakıyor korkutucuuuu

24
0
yanıtYanıtla
sütçünün kızı:

bu kadını bu hale biz getirdik, hamını fazla havalandırdık, ne hale gelmiş yazık, milleti ezicem derken anayasa profesörü olmadığını unutmuş anlaşılan. . .

23
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title