Haberler

Seçim Yaklaştı, CHP'de 22 İl Başkanı İstifa Etti

Güncelleme:

CHP'de milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa süreleri dün doldu. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 22 il başkanı milletvekili adayı olabilmek için görevini bıraktı. İstanbul'da 11, İzmir'de 5, Ankara'da 4 olmak üzere onlarca ilçe başkanı da vekillik kuyruğuna girdi.

Radikal gazetesinin haberine göre, Türkiye 2015 yılında hayati önemde bir seçime gidiyor. CHP yönetimi de hem teşkilatları daha erken yenileyebilmek hem de aday adaylarının çalışmasına olanak sağlamak için 81 ile genelge gönderdi ve milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin 25 Aralık 2014 tarihine kadar istifalarını sunmalarını istedi. Bu kapsamda CHP teşkilatlarında istifa furyası yaşandı. Partililer vekil adayı olabilmek için genel merkezde son ana kadar kulis çalışması yürütürken, olur alanlar görevlerinden bir bir istifa etti. Başta İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana olmak üzere birçok il başkanı vekil olabilmek için görevini bıraktı.

22 İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Gelecek yıl yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen başta İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı olmak üzere 22 il başkanı görevini bıraktı. Salıcı'nın yanı sıra istifa furyasına katılan il başkanları şöyle:

"İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Ordu İl Başkanı Osman Güngör, Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Zonguldak İl Başkanı Harun Akın, Tokat İl Başkanı Duran Kum, Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Bilecik İl Başkanı Ali Çağatay Karaahmet, Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan ile Aydın İl Yöneticisi Nilüfer Ünivar, Gaziantep İl Başkan Yardımcıları Erdal Geçit, Burhan Tanrıöver, İl Sekreteri Müjgan Bilen ve Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Koyun, Samsun Başkan Yardımcısı Şevki Yılmaz ve İl Sekreteri Neslihan Hancıoğlu milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerinden istifa etti."

BİNGÖL İL BAŞKANI İSTANBUL'DAN ADAY ADAYI OLACAK

CHP Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, seçimlerde İstanbul'dan birinci bölge milletvekili aday adayı olacağını belirterek, il başkanlığı görevinden istifa etti.

İLÇE BAŞKANLARI DA KUYRUKTA

Milletvekili olabilmek için il başkanlarının yanı sıra birçok ilçe başkanı da görevinden istifa etti. En fazla ilçe başkanın istifa ettiği il ise İstanbul oldu. İzmir'de 5, Ankara'da 4 olmak üzere onlarca ilçe başkanı da vekillik kuyruğuna girdi.

EN FAZLA İSTİFA İSTANBUL'DAN

İstanbul'da milletvekili adayı olmak için İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın yanı sıra bazı il yöneticileri ile Kadıköy, Kartal, Esenler, Bakırköy, Bahçelievler, Eyüp, Kağıthane, Avcılar, Zeytinburnu, Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa ilçe başkanları milletvekili aday adayı olabilmek için istifa etti. İşte diğer istifacıların bazıları:

ANKARA: İl Başkanı Necati Yılmaz'ın yanı sıra Altındağ İlçe Başkanı Ozan Vural, Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz ve Etimesgut İlçe Başkanı Faruk Özdemir istifa etti.

İZMİR: İl Başkanı Ali Engin ile birlikte İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Ülkümen Rodoplu, Altan İnanç, Ercan Çınarlı ve Levent Çılı görevlerinden istifa etti. Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ve Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik de görevi bıraktı.

BURSA: İl Başkanı Metin Çelik ile birlikte İl Sekreteri Fatma Belgin Gökçe, İl Yöneticileri Dinçer Cesur, Cemil Özmen, Abdullah Büyükışıklar, Hasan Taşkut, Taner Çavuş ve Burak İleri istifa eti. Ayrıca Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, İnegöl İlçe Başkanı Turan Neşe, Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, Orhangazi İlçe Başkanı Mehmet Dalyan ile Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Gürkan Esen de milletvekilliği aday adaylığı için görevlerini bıraktı.

KOCAELİ: CHP Darıca İlçe Başkanı Selman Kösali, Dilovası İlçe Başkanı İsmail Kaya ve Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar

ANTALYA: Antalya'da milletvekili adaylığı için Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve Döşemealtı İlçe Başkanı Haluk Yalçın istifa etti.

SOMA BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

301 madencinin hayatını kaybettiği facianın yaşandığı Soma'nın CHP İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu da milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. İstifa eden diğer ilçe başkanları ise şöyle: "Çerkezköy CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, Afşin İlçe Başkanı Mustafa Gedik, Mersin'in Mut İlçe Başkanı Mehmet Saydam, Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Zile İlçe Başkanı Hüseyin Tunç, Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (25)

Kurde konya Mobil-IOS:

Kilictaroglumdan bir SAP cikmaz Adam iki kelimeyi bir araya getiremiyor nasil devleti yonetecek bu hiyar almis yanina bir kac gezi zekalida sanki iktidar olacakmis dengesizler

12
9
yanıtYanıtla
CHP,nin ic yüzü,ve gogle..!!:

54 yasindayim, gogle ve interneti cikranlara cok tesekkür ediyorum, , neden:?, , ilkokulda okutulan tarih kitaplarinin yanlis ve iftiralarlar dolu tarafli yazilmis oldugunu internet sayesinde ögrendim, . 23-38 seneleri arasinda cumhurbaskanligi yapan ve islamla adeta savasan ataputu, tanimis oldu, . ayrica tek parti CHP, nin yöneticilerinin bu millete yaptigi insanlik disi baski ve zululeri gogle, sayesinde ögrenmis olduk, , türk milletini 90 senelik uykudan uyandiran gogleye icten tesekkür ediyorum, .

10
11
yanıtYanıtla
akıncıboy:

Tek Çare Sarıgüldü . chp''nin kurtarıcısıydı ama tayyip ona tuzak kurdu EN büyük lider sarıgül

0
19
yanıtYanıtla
vatandaş:

kemal sıra sende. . . bi gitde adam gibi biri gelsin bariii

14
3
yanıtYanıtla
ZONGULDAKLImobilWeb@haberler.com:

CHP VE MHP:SIZIN LIDERLERINIZIN VATANI MILLETTINE SEVGI VE SADAKATINDAN HIC KIMSENIN SÜPESI YOKTUR .BU IKI LIDERDE LIDERLIK YAPACAK MALESEF KAPASITELERI,DE YOKTUR .BU PARTILERIN ICINDE LIDER OLACAK VEKIL,DE COKTUR O VEKILLERE NEDEN SANS VERMIYORSUNUZ NEDEN HERSEYI BIZ BILDIK BIZ YAPARIZ ,EDERIZ DIYORSUNUZ .BIRAZ SECMENE SORUN ,SECMEN SIZIMI BASKA LIDERMI ISTIYOR .SIZIN DEMOKRASI ANLAYASINIZ BUMU.BANA KIZMAYA LUZUM YOK ,SADECE YAZDIGIMI BIRAZ DÜSÜNÜN.

7
3
yanıtYanıtla
RAMAZAN KARAKAYA:

HAKIMIYET ALLAHIN. ALLAH DAGINA GORE KAR VERIR. İNSANLAR HAKKETTIKLERINI YASARLAR. YUZLERINDE MASKEYLE DOLASAN BU İKİYUZLU PUTPEREST TAPINAKCILARIN AMACI BIRSEYLERI DUZELTMEK DEYIL . . CEPLERINI DOLDURUP YANDASLARINA YOKSUL İNSANLARIMIZIN SIRTINDAN MENFAAT SAGLAMAK. EYER İNSAN OLSALAR ILK ONCE EMPATI YAPIP KENDİLERINI KENDİLERINDEN KURTARIP İNSAN OLURLAR. KIBIRLERINDEN EGOLARINDAN HIRSLARINDAN KURTULUR ALLAHA TESLIM OLURLAR. İNSANLARIN ZEKASINI ALAYA ALIP KENDİLERINI DIGER İNSANLARDAN DAHA USTUN GORMEZLER. ANLAYANA

5
3
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

BÖLGESİNDE PARTİSİNİ REZİL EDEN BAŞKANLAR EN ÖNCE KOLLARI SIVAMIŞ. YAN GEL YAT SEÇİM YANAŞTI MI DA HERKESTEN ÖNCE VEKİLLİĞE KOŞ!!!

5
3
yanıtYanıtla
Kazımdevrez Mobil-ANDROID:

Oy kullanmasına ögrendinmi acaba CHP evinde oturacak.

4
3
yanıtYanıtla
HAMDI DOGRU:

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK; “DÜNYADA HER MİLLET, İCRAATINA TAHAMMÜL ETTİĞİ HÜKÜMETİN MESULİYETİNE ORTAK SAYILIR. ”, DEMİŞTİR.

3
3
yanıtYanıtla
Kazımdevrez Mobil-ANDROID:

Oy kullanmasına ögrendinmi acaba CHP evinde oturacak.

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title