Haberler

"Türkiye Yardım Koridorunu Açmalıdır"

Güncelleme:

HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, Türkiye'nin Kobani için yardım koridorunu açması gerektiğini savunarak, "Bu koridor sayesinde hem sivillerin insani ihtiyaçları karşılanacak hem de savaş eşit koşullarda olacak" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, HDP İstanbul İl Başkanlığı'nda son günlerde yaşanan sokak olayları ve Kobani'de yaşanan olayları değerlendirdi. HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, "Ortadoğu'da uzun süredir 3'üncü dünya savaşı diyebileceğimiz bu süreç aslında Tunus'ta başlayıp Mısır ile devam eden yanı başımızdaki Suriye'de ve Rojava'da devam eden bir süreçtir. Bu savaşın mağdurları biz kadınlardır. Savaş kadınlar için ölüm, zulüm, taciz ve işkence demektir" dedi.

Çıkan olaylarda 35 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Tuncel, "Bu katliamdır. Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet diliyoruz. Sanki bu şiddet dalgasının sahibi HDP'imiş gibi değerlendiriliyor. Bunu direkt reddediyoruz. İktidarın bir tane açıklaması bu süreci normale dönüştürebilir. Çözüm sürecini normal seyrine getirebilir. Savaştan ölümden zulümden kimsenin çıkarı yoktur. Bizim çıkarımız barıştan yanadır. Hakların kardeşliğinden ve eşitliğinden yanadır" ifadelerini kullandı.

"HDP'nin çağrısını şiddet çağrısı olarak değerlendirmek hiç doğru değildir" diyen Tuncel, "HDP'nin demokratik çağrısına karşılık eline silah alanlar süreci provoke etmiştir. Bunu açığa çıkarmakta hükümetin sorumluluğundadır. Sonuç olarak biz gerçekten iktidarın sorumlu davranmasını ve sokaklardaki bu gerginliği giderecek, Türkiye'de müzakere sürecini ilerletecek barışçıl gelecek yaklaşımı içerisinde olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tuncel, Türkiye'nin yardım koridorunu açabileceğini ifade ederek, "Yanlış anlaşılmasın biz savaşı değil barışı savunuyoruz. Kobani'ye bugün dayatılan savaş aslında IŞİD orayı alırsa Türkiye'ye sınır komşusu olmuş olacak. Bunun karşısında bu koridorun açılmasını talep ediyoruz. Bu koridor açılarak hem oradaki sivil insanların insani ihtiyaçlarının karşılanmasını, hem de savaşta eşit koşulların sağlanmasını istiyoruz. Buna sahiplenme ve tepki gibi bir çağrı oldu ama bu çağrı şiddete davet değildir. Bu süreci provoke edenler ellerinde kılıçlı, satırlı silahlı insanlar sokağa çıktı ve bu göstericilere karşı bunları kullanmaya başladılar. Biz başından beri söylüyoruz, bu süreci gerginleştiren HDP'nin çağrısıyla sokağa çıkanlar değildir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İstanbul Türkiye Kobani Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title