Haberler

Sarıkamış Harekatı'nın 99. Yıl Dönümüne Doğru

Kars Valisi Eyüp Tepe: "Biz, ecdadımıza ve Sarıkamış'a yakışır bir program yapılması konusunda gayret ediyoruz.

Kars Valisi Eyüp Tepe, "Biz, ecdadımıza ve Sarıkamış'a yakışır bir program yapılması konusunda gayret ediyoruz. Program inşallah güzel olacak. Bizim beklentimizin çok üzerinde misafirimiz var.

Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış'a yakışır bir anma programı düzenleyeceklerini belirterek, ecdadın günlerce aç, susuz ve elbisesiz şekilde mücadele verdiğini söyledi.

Ecdanın torunları olarak kendilerinin belli refah seviyesine ulaştığını ifade eden Tepe, "Onlara ne yapsak az. O yüzden elimizdeki kısıtlı imkanları da sonuna kadar zorlayarak en başta davetiyeden başlayarak programın içeriğine kadar derli toplu, kalitesi daha yüksek birtakım materyallerle desteklemek istedik" diye konuştu.

Ahmet Özhan, Ertuğrul Erkişi ve Bedirhan Gökçe gibi sanatçıların programlara katılacağını anlatan Tepe, şöyle devam etti:

"Sarıkamış ile ilgili daha önce bir şeyler yapmış, yazmış herkesi onure edelim düşüncesiyle program yapıyoruz. Sonuçta buraya 20 bin misafir getiriyoruz. Onların giderken damaklarında ve zihinlerinde bir şeyler kalmalı. Hep eksiklerimiz değil fazlalarımız konuşulmalı. Biz, ecdadımıza ve Sarıkamış'a yakışır bir program yapılması konusunda gayret ediyoruz. Program İnşallah güzel olacak. Bizim beklentimizin çok üzerinde misafirimiz var. Her yerden arıyorlar. Bizim maalesef konaklama imkanlarımız sınırlı. Biz imkanları çok yoğun bir bölge değiliz."

Yurtları ve öğretmenevini de devreye sokacaklarını dile getiren Tepe, 4 yataklı tren kiralayacaklarını anlatarak, programın kazasız belasız tamamlanmasını ümit ettiklerini kaydetti. - Kars

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Eyüp Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title