Haberler

Şanlıurfa Şeref Malkoç Mahkemelerin Yükünü Hafifletiyoruz

Şeref Malkoç Mahkemelerin yükünü hafifletiyoruz

TÜRKİYE'de bir süredir uygulanan ombudsmanlık görevini yürüten Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Şanlıurfa'da katıldığı toplantıda, idare ve vatandaş arasındaki sorunlarda arabuluculuk yaptıklarını belirterek, geçen yıl 5 bin 519 başvuru alıp mahkemelerin yükünü hafiflettiklerini söyledi.

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve kurumda görevli denetçiler Yahya Akman, Mustafa Özyar, Celile Özlem Tunçak ve Hüseyin Yürük, Şanlıurfa'da bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda söz alan Başdenetçi Şeref Malkoç, kurumun işlevlerinden ve görevlerinden bahsetti. Toplantılarında muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Malkoç, 'Biz diyoruz ki vatandaşlar bakın size hizmet veren kurum ve kuruluşların yöneticileri burada. Ne sorununuz varsa buyurun aktarın. Talebiniz ne ise iletin diyoruz. Önemli olan vatandaşların memnuniyeti ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artması. Eğer bir Şanlıurfalı gittiği bir kurumda yanlış muamele görüyorsa bize müracaat etsin. Esas olan vatandaştır. Sunulan hizmette eksiklik olmamalı. Önemli olan vatandaşların memnuniyeti ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artması. Eğer bir vatandaşımız gittiği bir kurumda yanlış bir muamele görüyorsa bize müracaat etsin. Örneğin Tokat ilinde bir kızımız üniversite sınavına girerken hasta olduğu için yanında götürdüğü solunum cihazıyla içeri girmek için izin istiyor. Mahsuru yok diyerek içeri alınan kız öğrencimiz için daha sonra tutanak tutularak sınavı iptal ediliyor. Başvurmasına rağmen talebi reddedilen kızımız bize müracaat edince gerekli öncelemeyi yaptıktan sonra sorunu çözdük ve o öğrencimiz şimdi üniversitede okuyor. Bu kızımız bize teşekkür mektubu gönderiyor. Bir genç kızımızın üniversite hayalinin bittiği bir sırada ona verdiğimiz katkı bütün arkadaşlarımızın ömür boyu mutluluk duyacağı bir olay diye konuştu.

Kendilerine yapılan başvurulardan herhangi bir ücret alınmadığını söyleyen Malkoç, başvuruları 6 ay içerisinde karara bağlamak zorunda olduklarını kaydetti. Şanlıurfa'dan Kamu Denetçiliği Kurumu'na yapılan başvuru sayıları konusunda da bilgiler veren Malkoç, 'Bu yıl Şanlıurfa'dan 118 başvuru var. Kurulduğumuzdan bu yana yapılan başvuru sayısı da 517. Demek ki bu sene başvurularda ciddi bir artış var. Geçen 4 yıl içerisinde toplam başvurunun 400 olduğunu düşünürsek, daha bu yıl dolmadan o oran aşılmış. Bu görevi yürüttüğümüz için mahkemelerin yükünü hafifletmiş oluyoruz. Biz ziyaretlerimizde arkadaşlarla konuşurken, Şanlıurfa'da sorun yok, iyi şeyler anlatıldı dedik. Sorunlar aktarılmayınca kente dert dinlemeye geldiğimizi vurguladık. Biraz tahrik ettikten sonra baktık sorunlar gelmeye başladı. Şanlıurfalılar çözülmesi gereken sorunları biraz geri bırakıyor. Şanlıurfa'da 2 günden beri gördüğüm bu. Çok haklı yapılması gereken şeyler var, Anadolu'nun birçok ilinde bulunmayan imkan burada var. Bu anlamda Şanlıurfa çok mütevazı, yapılacak ufak tefek koordinasyonlarla Şanlıurfa çok daha iyi bir konuma gelecektirö ifadelerini kullandı.

Şikayetleri incelemelerinin yanında uluslararası faaliyetler ve insan haklarıyla alakalı sorumluluk ve görevleri de bulunduğunu dile getiren Malkoç, uluslararası alanda ciddi faaliyetleri bulunduğunu anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Yürük Şeref Malkoç Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title