Haberler

Şanlıurfa'daki Konut ve Kira Fiyatları

ŞUTEM Başkanı Gökmen: "Konut fiyatlarının çok yüksek olması kira fiyatlarına da yansıyor"

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ŞUTEM) Başkanı Gökhan Gökmen, kentteki konut fiyatlarının çok yüksek olmasının kira fiyatlarına da yansıdığını söyledi.

Gökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da kiraların yüksek olmasının temel nedenlerinin başında konut ihtiyacının talebi  karşılayamamasından kaynaklandığını belirtti.

Kentte Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve belediyenin önceki yıllarda konut yapmaması, belediyenin yeni imar alanı açmaması ve açılanlara da altyapı hizmeti götürülememiş olmasının da fiyatlara yükselttiğini ifade eden Gökmen, son dönemde belediyenin konut yapma girişimleriyle fiyatların biraz aşağıya çekilebileceğine inandığını kaydetti.

Kentin nüfus artış hızının Türkiye ortalamasının da üzerinde olduğunu ifade eden Gökmen, şunları belirtti:

"Dışardan gelen memurların çok oluşu da kentte kiraların yüksek olmasını tetikliyor. Şanlıurfa'nin cazibe merkezi haline gelişi ve GAP'ın başkenti olmasından dolayı kira fiyatlarının yüksek oluşunun bir başka nedenidir. Ev fiyatlarının yüksek olmasından dolayı yatırımcı mecburen kirayı yüksek tutuyor.  Gayrimenkul sektöründe bir gayrimenkulun 15 yılda kendini amorti etmesi öngörülüyor. Baktığımız zaman ev fiyatları çok yüksek, ortalama Şanlıurfa'da oturulabilir bir daireyi 150 - 200 bin arasında ancak satabilirsiniz. Bugün 200 bin TL'lik bir daireyi aylık kaça vereceksiniz ki 15 yılda kendini amorti etsin? Konut fiyatlarının çok yüksek olması kira fiyatlarına da yansıyor."

Kentte konut ve kira fiyatlarının düşebilmesi için TOKİ ve belediyenin daha büyük projelere imza atması gerektiğini vurgulayan Gökmen, bu konuda vatandaşlara yardımcı olunması gerektiğini sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Gökhan Gökmen Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title