Haberler

Şanlıurfa'da Yeni Bir Kobani Kuruluyor

Güncelleme:

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için hazırladığı en büyük çadır kent tamamlanma aşamasına geldi. Kobanili sığınmacıların kalacağı çadır kent 1 Ocak'ta açılacak.

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasıyla kaçan yaklaşık 200 bin Suriyeli Kürt, Türkiye'ye sığındı. Misafirlerin barınmaları amacıyla kolları sıvayan AFAD ve TOKİ, 1000 dönümlük arazide kurulan Türkiye'nin en büyük çadır kentini tamamlama aşamasına getirdi. Suruç Kaymakamı, çadır kentle ilgili "Birçok ilden daha fazla nüfusu kaplayacak." dedi.

TOPLAM 6 BİN 500 ADET ÇADIR

Kış şartları ve sığınmacıların çoğunun aile oldukları göz önünde bulundurularak hazırlanan çadır kentte 6 bin 500 adet aile çadırı bulunuyor. 16m2'lik alana sahip çadırlar 5 kişilik kapasiteye sahip. 1 Ocak'ta tamamlanacak ilk etapta 3 bin 500 çadır kurulurken, mart ayında tamamlanacak 2. etapta ise 2988 çadır kurulması planlanıyor.

HER AY 85 TL YARDIM

Sığınmacıların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için ayrıca marketler bulunuyor. Sığınmacılara içinde aylık 85 TL bulunan kartlar da dağıtılacak. İdari alan ve mahallelerin dışında yetişkinler için psiko-sosyal alanlar, okul, çocuk oyun alanları, spor alanları, mesire alanları bulunuyor. Bunların yanı sıra bekar olan erkekler için ayrı pansiyonlar oluşturulacak.

SU ARITMA SİSTEMİ, HASTANE, İTFAİYE...

Kış şartlarına göre hazırlanan çadır kentte ayrıca su arıtma sistemi de kuruldu. 32 bin 500 kişi kapasiteli çadır kentte ayrıca bir hastane, olası yangınlar için itfaiye birimi de yer alıyor. Her birinin içerisinde 20 adet çamaşır makinesi bulunan 74 adet konteyner kurulacak. (Kaynak: Star)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (44)

ali:

Saddam''dan kaçanlarıda Özal böyle almıştı ülkeye ondan sonra dağa çıkıp askere silah çektiler.

45
2
yanıtYanıtla
REİS:

ORADAN KAÇANLAR IN ÇOĞU 25-30 YAŞLARIN DA VATANINI SATAN HAİNLER ADAMIM DİE GEZERLER VATANLARI İÇİN SAVAŞMAZLAR BIRAKIN GEBERSİN LER YAAA YORUMA KARŞI ÇIKAN VARSAA ALSIN EVİNDE BESLESİN ATMASIN ÖLE

40
5
yanıtYanıtla
Pkklılar ??:

Yiyin yiyin sonra vurursunuz arkamızdan nasıl olsa siz böylesiniz. Allah yanınıza bırakmaz bunu. Zerdüştler.

25
19
yanıtYanıtla
nuriiii:

kafasını alın toprak yerine adam gibi orda Türk olun lallolar:

7
33
yanıtYanıtla
gıllo:

Kürtler, 5-10 yıl daha sabredecek ve Kürdistan dünya''nın güçlü devletlerinden biri olacak. Ama bunca insan öldü. . Toprak için değer mi? Bir parça toprak, bir çocuğun ölmesine bile değmez. . Bırakın binlerce ölümü. . .

11
28
yanıtYanıtla
TÜRK:

Bizim Ülkemizdeki Evsizler Yoksullar Dururken Asgari Ücretli Bir Adam Bir Aileyi Geçindirmeye Çalışırken Bunları Hiçe Sayarak Kalkmışlar Suriyeden Sığınmacı Alıyorlar Uluslararası Bir Anlaşma Olabilir Komşu Ülkende Savaş Var iken Sığınmacı Alacaksın Diye Peki Bm den de Bunun Karşılığında Belli Bir Maliyet Alınması Gerekiyordu Peki O Neden Alınmadı Bugüne Kadar Kendi Ülkenizdeki Yoksullara Evsizlere Böyle Bir Uygulama Çıkarttınız Mı Yazıkk Vallahi Yazık Böyle Bir Ülkede Böyle Şartlar Altında Yaşamakdan Utanıyorum. .

29
2
yanıtYanıtla
milliyetciMobil-ANDROID:

Türkiye de onca sefil AC insan varken getirsinler kürtleri sonra bize yine düşman itler

25
5
yanıtYanıtla
Dik Başlar:

olsun yaa biz vergi vermeyi seviyoz zaten. . töbe töbe

15
14
yanıtYanıtla
seydaMobil-ANDROID:

Ben kimseyi savunmuyorum taraf da tutmuyorum allahın verdiği nimeti masum insanlara beddua ederek zehir zikkim edemezsin bu dünya kimseye kalmaz mal mülkü m olduğu müddetçe yardım etmeye paylaşmaya hazırım olsa da paylassam destek olsam

23
5
yanıtYanıtla
SİVASLI YİĞİDO:

Allah düşmanın bile şereflisini, delikanlısını versin. Pkk''''lılar gibi kalleş düşmanımız var malesef. İş makinelerini yakarlar iş isterler. Okulları molotofla yakarlar eğitim isterler. Öğretmenimizi kaçırırlar. Kaçak elektrik kullanırlar. Vergi vermezler. Ondan sonra dövlet bize bakmiy bakmiy diye isyan ederler. Fuhuş mafyası bunlarda, uyuşturucu mafyası bunlarda, kaçakçılık bunlarda şimdi söyleyin bakalın böyle kalleş düşmanımız varken bu soysuzlara karşı nasıl insanca davranalım. Keser döner sap döner elbet birgün hesap döner sanmayın bu devran böyle gider

22
5
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title