Haberler

Şanlıurfa'da Turizm Hareketliliği Artıyor

RAUF MALTAŞ - İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın, çözüm sürecinin ardından bölgede hakim olan huzur ve güven ortamına bağlı olarak "bacasız sanayi" olarak nitelendirilen turizmde aldığı payın artması bekleniyor.

Yıllardır yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu Projesi ile (GAP) her anlamda gelişme gösteriyor.

"GAP'ın başkenti" olarak nitelendirilen kentte, özellikle çözüm sürecinin ardından hakim olan huzur ve güven ortamı sayesinde turizm hareketliliği her geçen gün artıyor.

Kentte en fazla ilgiyi Hz. İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi görüyor.

Dünyanın en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen ve geçmişi 12 bin 500 yıl öncesine dayanan Göbeklitepe kazı alanı özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle Harran ilçesi turistlerin uğrak noktalarının başında geliyor. Dünyanın ilk İslam Üniversitesi'nin kalıntılarının bulunduğu ilçede, rasathane ve Emeviler döneminden kalma Ulu Cami ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Atatürk Barajı manzarası ile Bozova, doğasıyla Halfeti, Fırat Nehri kıyısında yer alan ve "Güneydoğu'nun incisi" olarak bilinen Birecik ilçeleri, kentin diğer öne çıkan turizm merkezleri arasında yer alıyor.

Türkiye'nin en büyük müzesi yapılıyor

Vali İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu'daki turizm potansiyeli en yüksek illerin başında Şanlıurfa'nın geldiğini söyledi.

Özellikle çözüm sürecinin meyvelerinin alınmaya başladığını vurgulayan Küçük, kentteki otellerde doluluk oranının çok yüksek olduğunu ifade etti.

Kenti ziyaret eden turist sayısının kısa sürede 3 kattan daha fazla artmasının beklendiğine işaret eden Küçük, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Şanlıurfa'da 600-650 bin civarında olan turist sayısı 2 milyona kadar çıkacaktır. Şuanda birçok tarihi ve kültürel yapıda sürdürülen restorasyon çalışmasının tamamlanmasıyla Türkiye'de en hızlı turist artış oranı Şanlıurfa'da olacaktır. Yapımında sona yaklaşılan Haleplibahçe Müze Kompleksi Türkiye'nin en büyük müze alanı olacak. Burası eser zenginliği ve büyüklüğüyle pek çok turisti cezbedecektir." - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şanlıurfa Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title